А кой ще пусне анкета: Колежки, ремонтирате ли колите. Ама ей така, мераклийската?
Разби мрака направо.А иначе си готвя, и то мераклийската, че и основно само аз готвя у нас Жената прави десерта само И освен това правя редки и екзотични манджи, наред със стандартните пици, спагети, баници, омлети, шишове, кюфтета, пържоли, бобове и т.н. и т.н.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Рядко ми се случва, само когато жената я няма, не ме бива в това, но за сметка на готвенето мразя да се натрупват чинии в мивката боклук в кофите и т.н. и там съм на първа линия.
FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
ГОТВЯ!И то непрекъснато!У нас имаме разделение - жена ми е по традиционните манджи - супи, мусака, пълнени чушки, пиле с нещо си ( картофи, ориз), гювечи и др. Прави и невероятни омлети с плънка фантазе ( обикновено аз си измислям какво да има вътре)А аз съм по скарата ( ама отвсякъде съм специалист ), пиците, разните видове макарони и спагети ( правя фамозно Пастицио ), разни други завъртени манджи ( специалитета ми е пиле със зеленчуци в торбичка) и много често експериментирам с рецепти, които са ме изкефили като съм ги чел.Не само че не се срамувам, но съм и горд, защото ми доставя удоволствие да го правя.Който обича да яде истински, трябва да готви поне по малко, най-малкото за да може да прави фантазиите си.Пък и тъй като с детето често сме сами - жената бачка на смени - съм се научил и обикновените манджи да готвя, макар малко понякога да прекалявам с подправките
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Мдам, при това с особено голям мерак. Особено при кулинарните експерименти. В традиционната кулинария ме няма много, честичко се дпоитвам до Книгата, но я ми остави пълен (или не до там) хладилник и ме питай: "Какво ще вечеряме днес?" . Както си споменавам често, въпреки че съм атеист - и други грехове да нямам, замо заради чревоугодничество заминавам директно в най-дулбокия казан вовеки . Въпреки, че никак не ми личи съм болен от ненаситна глад и благословен с бърз метаболизъм и право черво... Непрекъснато трябва да се дъвче нещо. А като те загложди глада на всеки 2 часа смятай какво ми ражда главата.За съжаление (или не), откакто жената роди и си седи в нас, не припарвам много до кухнята, та се старае през деняя още и чуствам, че се разглезвам... Ама от друга страна си е гот някой да те глезоти и да ти угажда като се прибереш от работа. Най много си падам да правя (тихичко) засукани и дивни закуски събота или неделя, да сваря кафе, да забъркам някой експериментален омлет с ароматни подправки, да се нареже свежа салатка, сокче да сипа, топъл хляб да напазаря.... Бе да се отрупа масата със сякакви вкусотии и да отида да събудя жената... После да закусваме по халати, да се натъпчем кат свинки и да се въргаляне поне до рання следобед в кревата зяпайки нещо по ТъВъ-то...
А кой ще пусне анкета: Колежки, ремонтирате ли колите. Ама ей така, мераклийската?
Като гледам, колко страници стана темата на колежката ivalena, тя направо автосервиз вече може да отвори, макар в нейния случай да не й се получават много мераклийски нещата. Шегичка, дано скоро се оправят работите при нея! Иначе, по темата - с удоволствие правя спагети, напоследък се усъвършенствам в пицата, салатки и скара. В последно време практикувам печенето на патладжан на скара - нарязва се на филийки и се пече като пържоли. Не може да замести месцето, но за лека, разтоварваща вечеря става. Експериментирал съм и с кюфтета от тиквички - това само веднъж и не съм сигурен дали втория път ще мога да ги докарам на вкус, иначе не бяха лоши.
Всичко правим .. готвим вкусно, чистим, перем .. иначе ще стоим гладни и мръсни .. а брат ми които е на 15 прави някакъв " чиизкейк", аз по-вкусен домашно направен десерт не съм ял
Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp
Коментар