Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ха-ха-ха... :) Смях на буци...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Ха-ха-ха... :) Смях на буци...

    Повода не ми се струва че е за смях, напротив. Повода ми за смях са няколко (оли може би една?!) публикации по повода, а именно - годишнината от смърта на баба Ванга... Я да видим сега, кой от кого е преписал. Нещо като игра на "Намерете 10-те разлики". Доколкото знам обаче, за да ти пуснат статията в Уики-то, трябва да си е твоя, иначе седят едни големи букви поясняващи че текста може да е обект на авторско право... Никъде по трите линка не пише кой е източника на първообраза обаче.Натъкнах се съвсем случайно. Прочетох за годишнината, после си викам: "Дали няма да пише нещо повече за нея в Уики-то?" и... - то било еднакво... реших да погледна и друг онлайн вестник - и там еднакво... Смях. За пореден път се убеждавам, че май всеки пише колкото да отчете дейност и да гони рейтинг... Уикипедия-БГ Днес.дир.бг Актуално.ком

    #2
    Re: Ха-ха-ха... Смях на буци...

    Какво ти е смешно, не разбирам?? Ясно е, че Актуално и Дира са преписвали от Уики-то, нали не очакваш онлайн вестник да изпрати журналист до Петрич, за да напише очерк?EDIT/ Едниственото, с което може би са нарушили правата е, че нe са дали линк към лицензното споразумение.

    Коментар


      #3
      Ами всъщност - да, няма нищо смешно... Незнам даже как да го нарека, в такъв момент ми е се едно когато гледам някой абсурден репортаж по телевизията, усмихвам се шокиран и си викам "Гле’й ги бе... Гле’й ги хубусниците...". Очерк да напише някой? Не, не съм и очаквал. Надали някой ще седне да хаби от времето си, кето струва мноооого пари, да пише за някой за който знае само, че е живял в местноста Рупите и е предсказвал бъдещето. Странно ми е, как не са написали по няколко думи от себе си, даже и да ги турнат в едно малко каренце "На този ден преди 12 години", аккто е справката на Уики, за всеки един ден: Събития, родени и починали, никой не си дава зор за повече. Но не, трябва да се напише статия, а къде по-лесен начин е да копи-пейст (при това на цялата статия почити), отколкото да напишеш 5-6 изречения от себе си.За мен това си е чвен признак за неграмотност, тесновиждане (като кон с капаци) и работа на принципа "Ний ги лъжем че работим, те ни лъжат че ни плащат...". Това според мен не е журналистика, а просто някакъв си писач, забоден на бюро.Ако има някой, който се обижда от темата - извинявам се, изразявам си мое мнение. По принцип не обръщам внимание на такива неща, но от време на време нещо такова просто ме изкарва от спокойния ми непукизъм, и аз не знам защо точно . А такива неща са главнов медиите. Завършил съм полиграфично образование и като се сетя по стажовете в печатниците едно издание през колко корекции минава, колко народ се подписва за печат (поне тогава беше така, за сега не знам ), и като видя някое такова нещо, ама откровенно си признавам, че ми става смешно, а все пак интернет изданието е някакво онлайн копие на печатаното... Дали не е пусната тази статия и в тираж, а? Тогава наистина много, ама много и чисто откровенно ще се спукам да се хиля .

      Коментар


        #4
        Едно време по телевизията даваха новини с различни текстове с еднакви кадри, това съм го забелязал многократно и не само аз съм на това мнение, пък ти върви и доказвай дали е това за което ти приказва. Та нали и журналиста е човек и той лебец требе да хапне.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

        Коментар


          #5
          Ако бяха написали по няколко думи от себе си, тогава вероятно наистина щяхме да се смеем . Просто в този вид медии е така, там всичко е копи-пейст, но за това пък са най-бързите. Във вестника може и три страници локуми да има, ама пък четеш какво се е случило вчера.

          Коментар

          Working...
          X