Tzarevo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
й - Тема за правопис
Collapse
X
-
СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
За да не спамя в темата за популяризиране на форума, ще повдигна една стара тема.И така, кое е правилното - с или без запетая ? 1) На страниците на форума ще намерите множество теми свързани с поддръжката на вашия автомобил.2) На страниците на форума ще намерите множество теми, свързани с поддръжката на вашия автомобил.Според мен правилен е вариант 2. В другата тема вече обясних защо смятам така. Може и да греша, може пък и да съм прав. Това са неща, които се учат в 5-6 клас.Lane Staley написа:snake написа:Мисля, че е свързано с темата. Все пак, ако подобно послание е от името на целия форум, е редно да бъде без правописни грешки. Знаете, че съм прост инженер и не претендирам за задълбочени филологични познания. Щом може да се каже: "На страниците на форума ще намерите множество теми, които са свързани...", следователно според мен трябва да има запетая, дори и да липсва ", които са" пред "свързани".Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:За да не спамя в темата за популяризиране на форума, ще повдигна една стара тема.И така, кое е правилното - с или без запетая ? 1) На страниците на форума ще намерите множество теми свързани с поддръжката на вашия автомобил.2) На страниците на форума ще намерите множество теми, свързани с поддръжката на вашия автомобил.Според мен правилен е вариант 2. В другата тема вече обясних защо смятам така. Може и да греша, може пък и да съм прав. Това са неща, които се учат в 5-6 клас.Lane Staley написа:snake написа:Мисля, че е свързано с темата. Все пак, ако подобно послание е от името на целия форум, е редно да бъде без правописни грешки. Знаете, че съм прост инженер и не претендирам за задълбочени филологични познания. Щом може да се каже: "На страниците на форума ще намерите множество теми, които са свързани...", следователно според мен трябва да има запетая, дори и да липсва ", които са" пред "свързани".
Коментар
-
Добре, сложете запетая. Трябва да свърша доста неща в офиса а в 6 тръгвам на път и ме чакат 400 километра, сега не ми е до това. Защо не трябва да има запетая ще се опитам да обясня друг път.П.С.Посъветваха ме да "се предам", защото не съм прав. Добре, предавам се. Тук достатъчно ли е или и в другата тема? :Dlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Разменяме местата на съществителното "теми" и прилагателното "свързани". Резултат-безсмислица: "На страниците на форума ще намерите множество свързани теми с поддръжката на вашия автомобил.""Които" е част от изречението, макар че е изпуснато. По тази причина запетая трябва да има, все едно "които" присъства. Това съм го учил там някъде - 5-6 клас. Учителката ми, лека й пръст(загина при катастрофа), беше достолепна и високообразована жена, влюбена в професията си. Затова и имам много ясен спомен от тези години. Ако нещо в правилата за правопис оттогава се е променило, значи не съм прав.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Уви, не минават Аз все още твърдя, че няма, само че ще обясня когато имам време.Към колегата snake:Ти си инженер и там не можеш да смениш хоризонталните и веритикалните напрежения, нали?Размяната на местата не е критерий. Ама никак.Дали тук имат учители по Български език:http://www.pmg-blg.com/forum/phpBB3/viewforum.php?f=45like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Към колегата snake:Ти си инженер и там не можеш да смениш хоризонталните и веритикалните напрежения, нали?Размяната на местата не е критерий. Ама никак.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За запетайките се хванали, моля ти се. Гле’йте к’во ста’а тука, ве!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44391Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:За запетайките се хванали, моля ти се. Гле’йте к’во ста’а тука, ве!http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44391The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар