Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

й - Тема за правопис

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    ... Всеки, прочел темата, поне това ще запомни, което е все пак нещо...
    Mислиш ли? Според мен всяко чудо е за три... минути! :D Убедил съм се бидейки модератор някога, че ако някой наистина няма желание да се промени - просто не го прави. Уви, повечето фрапантни индивиди си останаха такива въпреки моите забележки, че даже и обиди отнесох.Както и да е. Тук пак важи приказката, че всеки има глава на раменете. Ако иска може да я разбие челно в кола, може да чупи орехи с нея, или да я използва за нещо полезно! :D
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Грешките допуснати поради бързане или временно разсейване могат да се подминат. Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията". Доскоро в заглавието на един раздел имаше грешка - беше изписано "иаталиЯнки". Мисля, че бе променено след като го споменах на колегата Нино, когато той от своя страна ме порица за правописни грешка, а всъщност бях цитирал Вапцаров с неговото екане. Така че не винаги това което ни се струва грешно е наистина грешно.Обаче често се пръкват такива мнения, че колкото и да не си пурист, косата ти настръхва. За някои колеги главните букви са напълно непознати. Но то според мен си е до човека - правописът тук, съчетан със смисъла на написаното, са лицето ни, онова, което другите във форума виждат от нас. Щом на някой не му пука как го виждаме...
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Пример от последните минути... да смееш ли, да плачеш... "как се правилно се обесвъждошава? MAREA 1.9 TD100"
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Още един пример цък.Това е уникална тема,сега очаквам отговора на първият събеседник.

Коментар

Lane Staley написа:
            Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията"....
            :D понякгасе-- понякога се полъчават----получаватТака ,че всички без да искаме допускаме грешки.Не трябва да се обиждаме когато ни се направи забележка ,защото тя е от полза за всички ни . :D
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Колеги, моля кажете ми да си инсталирам някакъв свестен кирилизатор, че тоя flex type2k не ми се зарежда автоматично на ХР- то.
              Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
                Колеги, моля кажете ми да си инсталирам някакъв свестен кирилизатор, че тоя flex type2k не ми се зарежда автоматично на ХР- то.
                Например това

Коментар

КИМИ написа:
                  Хм, нещо има бъг, пробвай да го ънинсталнеш и после си сложи нова версия на тайпа. Аз от както се помня никога не съм имал проблеми с флекс тайп. А относно темата, наистина има брутални постове, ето един още топъл: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=30581
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Колеги, това не е само по форумите. Вчера четох един сценарий за телевизионно предаване, който беше пълен с правописни грешки Относно ’й’-то, подписа ми по другите форуми е:[size=9:fc57ddf27e][color=red:fc57ddf27e]Съгласната й се пише в края на думи - критерий, Софроний, Методий. В множествено число на думи от женски род завършващи на ,,Я
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Airfan написа:
                      Например това
                      КИМИ - какво според теб е кирилизатор? XP си има вградена кирилица и не се нуждае от никакви боклуци като флекс-тъп-е, и подобни. Ако искаш фонетична клавиатурна подредба, използвай тази на Инженера в линка посочен от колегата Airfan - поставя файлът който трябва, където трябва, и никъде не пипа нищо друго. Така се спасяваш от флекс-тъп-е, и си имаш фонетична подредба - оригинална дето се вика.В онази тема горе-долу е станало ясно как се "обесжавзду6ава" Аз, колеги ви предлагам друго - когато видите такъв неграмотен пост, нека и отговорите са в такъв стил !

Коментар

Коментар

ogi28b написа:
                          Airfan написа:
                          Например това
                          Аз, колеги ви предлагам друго - когато видите такъв неграмотен пост, нека и отговорите са в такъв стил !
                          Аааааааааа! Не съм съгласен с последното , защото и отговорите ако са в такъв стил нищо не може се разбра. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                            Lane Staley написа:
                            Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията"....
                            :D понякгасе-- понякога се полъчават----получаватТака ,че всички без да искаме допускаме грешки.Не трябва да се обиждаме когато ни се направи забележка ,защото тя е от полза за всички ни . :D
                            Аз това съм го казвал и на други места, колега Коцев - за да няма нужда от обяснения какво е lapsus linguae, lapsus calami/misprint, нека обясня.Ако напише някой "убясвам" вместо "обядвам", то той допуска 2 грешки. Първата грешкя, "у" вместо "о", е грешка от незнание, която би се появила във всички случаи, когато същият човек пише нещо. Втората грешка е точно lapsus linguae (в говорна ситуация) и lapsus calami/misprint, в случай на някакъв вид писане - погрешно избран бутон от клавиатурата.Темата тук разглежда възможностите за борба с грешки от първия тип.Грешки от втория тип правим ВСИЧКИ. Те са неприятни за гледане, но не са признак на неграмотност и ниска правописна и правоговорна култура.
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

коцев написа:
                              Аааааааааа! Не съм съгласен с последното , защото и отговорите ако са в такъв стил нищо не може се разбра. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                              Ами точно - тогава този, който очаква отговора, ще се опита да прочете, и ако има малко бъбрек, ще се сети че може би Той трябва да се поправи , за да получи подобаващ отговор.

Коментар

Наистина понякога е неприятно да се пише неправилно но съм убеден,че повечето колеги го правят неволно или в бързане и това прави четенето по неприятно.

Коментар

Working...
                                X