snake написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
й - Тема за правопис
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Грешките допуснати поради бързане или временно разсейване могат да се подминат. Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията". Доскоро в заглавието на един раздел имаше грешка - беше изписано "иаталиЯнки". Мисля, че бе променено след като го споменах на колегата Нино, когато той от своя страна ме порица за правописни грешка, а всъщност бях цитирал Вапцаров с неговото екане. Така че не винаги това което ни се струва грешно е наистина грешно.Обаче често се пръкват такива мнения, че колкото и да не си пурист, косата ти настръхва. За някои колеги главните букви са напълно непознати. Но то според мен си е до човека - правописът тук, съчетан със смисъла на написаното, са лицето ни, онова, което другите във форума виждат от нас. Щом на някой не му пука как го виждаме...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията"....
Коментар
-
КИМИ написа:Колеги, моля кажете ми да си инсталирам някакъв свестен кирилизатор, че тоя flex type2k не ми се зарежда автоматично на ХР- то.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Колеги, това не е само по форумите. Вчера четох един сценарий за телевизионно предаване, който беше пълен с правописни грешки Относно ’й’-то, подписа ми по другите форуми е:[size=9:fc57ddf27e][color=red:fc57ddf27e]Съгласната й се пише в края на думи - критерий, Софроний, Методий. В множествено число на думи от женски род завършващи на ,,ЯAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Airfan написа:Например това
Коментар
-
deadairplane
-
ogi28b написа:Airfan написа:Например това
Коментар
-
коцев написа:Lane Staley написа:Когато в 5-6 реда мнения се забележат някакви дребни грешки, които могат да се извинят с "lapsus calami", в случая "клавиатури". Пък и понякгасе полъчават забавни неща - онова с "акам си аз пред бензиностанцията"....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
коцев написа:Аааааааааа! Не съм съгласен с последното , защото и отговорите ако са в такъв стил нищо не може се разбра. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар