Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с компютър.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с компютър.

    Имам проблем с един компютър който не може да зареди windows стига до появяването на надписа и после само за мог премигва син екран с някаква грешка и се рестартирва.Направих преинсталация и пак същото.Дайде идея какво да направя?Или поне как да я видя тази грешка която изписва?

    #2
    Син екран въобще не е на хубаво.Ако искаш пробвай с формат на C-то и след това чиста инсталация или пробвай да стартираш с live CD ,за да можеш да запазиш файлове или направиш тестове за изгорял хардуер.Друго не ми идва на акъла
    Ползвайте мигачи!
    Sometimes I feel like screaming

    Коментар


      #3
      И аз се съмнявам за изгорял хардуер и по метода на изключването някои неща отпаднаха и в крайна сметка остава дъно,памет (което малко ме съмнява да е тя) и хард диск,но нали все пак при инсталирането windows си го проверява.

      Коментар


        #4
        В Safe mode тръгва ли ?
        Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

        Коментар


          #5
          Същите симптоми съм получавал след инсталация на една кофти програма, по същия начин - син екран и рестарт.Оправи се с формат, точно затова ти предложих и това.Иначе, ако изгоряло нещо, то най-верятно ще е хард....
          Ползвайте мигачи!
          Sometimes I feel like screaming

          Коментар


            #6
            И в safe mode не тръгва.Гадна работа.п.п.А този премигващ син екран с грешката мога ли някак да го спра,че да прочета какво пише?п.п1.А как може да се заобиколи администраторската парола?

            Коментар


              #7

              Коментар


                #8
                Причината може да бъде:1. Дефектна памет - това че преди е зареждало не е критерий. Открива се с тестова програма.2. Кофти настройки от биоса - примерно таймингите на памета. Оправя се сlear ccmos или пренастройване.3. Повреда в дънната платка - надути кондензатори примерно. Оправя се с ремонт или замяна.4. Проблеми с харддиска - пак се открива с тестова програма.5. Проблем с захранването - по- рядко срещано.6. Софтуерни проблеми - вируси и т.н.Ако кажеш каква е конфигурацията, мога да те насоча вероятно, кой е проблемния елемент.

                Коментар


                  #9
                  [quote="1115"]Причината може да бъде:1. Дефектна памет - това че преди е зареждало не е критерий. Открива се с тестова програма.2. Кофти настройки от биоса - примерно таймингите на памета. Оправя се сlear ccmos или пренастройване.3. Повреда в дънната платка - надути кондензатори примерно. Оправя се с ремонт или замяна.4. Проблеми с харддиска - пак се открива с тестова програма.5. Проблем с захранването - по- рядко срещано.6. Софтуерни проблеми - вируси и т.н.Много правилно написано - най вероятно е номер 1(ако си добавял памет или си сменял старата) или номер 4 (отвори компа и се заслушай в харда -дали стърже,трака и.т.н.) за номер 5 надути кондензатори-виждат се с просто око - проблема от тях се случва, когато компютърът влиза в графичната среда(и то не всеки път)
                  "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

                  Коментар


                    #10
                    1115 написа:
                    Причината може да бъде:1. Дефектна памет - това че преди е зареждало не е критерий. Открива се с тестова програма.2. Кофти настройки от биоса - примерно таймингите на памета. Оправя се сlear ccmos или пренастройване.3. Повреда в дънната платка - надути кондензатори примерно. Оправя се с ремонт или замяна.4. Проблеми с харддиска - пак се открива с тестова програма.5. Проблем с захранването - по- рядко срещано.6. Софтуерни проблеми - вируси и т.н.
                    1. слабо вероятно, защото се инсталира уиндоус2. слабо вероятно, защото се инсталира уиндоус3. не винаги ще го прави4. при инсталацията на уиндоус има скандиск5. почти невъзможно, защото развърта диска6. много слабо вероятно, все пак преблема присъства и след нова инсталация за която би следвало да се форматира дискаАко компютъра е умрял на скрееншот залагам на процесора особенно ако е АМДУспех
                    Peugeot 406, 2000 HDi 90
                    ex. Peugeot 106 1,5 D
                    ex. Ritmo 70 138B2.000
                    ex. Tempra 2.0 159A6.046
                    Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

                    Коментар


                      #11
                      Обаче диска не се форматира,защото шматката на която е компютъра иска да си запази информацията на всяка цена.Честно казано не трябваше да се захващам.п.п. Васко ти дължиш черпене на няколко човека,каза че ще дойдеш в събота,а не дойде.

                      Коментар


                        #12
                        Хиренс боот цд, гоост, направи му имейдж, форматирай, инсталирай, ако проблема присъства и процесора е амд аз все още мисля че той е причината (дори и да не е АМД мисля че причината е неработеща инструкция по досегашните симптоми)За събота излезе една работа на тъщата, пък там бягане няма
                        Peugeot 406, 2000 HDi 90
                        ex. Peugeot 106 1,5 D
                        ex. Ritmo 70 138B2.000
                        ex. Tempra 2.0 159A6.046
                        Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

                        Коментар


                          #13
                          Backo написа:
                          ..............За събота излезе една работа на тъщата, пък там бягане няма
                          Еее тогава ти е простено.Че ти кога успя да се ожениш и не си се похвалил

                          Коментар


                            #14
                            peho написа:
                            Обаче диска не се форматира,защото шматката на която е компютъра иска да си запази информацията на всяка цена.Честно казано не трябваше да се захващам....
                            infracd 6.4 е удачен инструмент. Сега да споделя моите мъки с подобни машини - триеш Swap и Hiberfill. Инсталираш, ако продължи със същите гадости - някой драйвер е артисал нейде. Гадничко Сваляш информацията с помощта на infracd и свършваш инсталацията на чисто.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                            Коментар


                              #15
                              Има и една друга подробност,в един момент от преинсталацията започва да ми иска някакви .dll които не може да ги намери и чака да му покажа къде са.Отначало си помислих,че двд устройството на компютъра нещо не е много читаво,но дори след замяна с друго пак така се получи.

                              Коментар

                              Working...
                              X