Някой знае ли, защо единствена България от страните в ЕС все още няма европейски регистрационни табели на автомобилите?Толкова ли е трудно да се промени щампата - вече 2 години...Румънците още през януари 2007 (веднага след като ни приеха заедно) започна да издава европейски табели.Има ли някой представа за технологията на производство на табелите?Фирмата производителка мисля че е тази, която е окупирала всички пунктове на КАТ в страната - БМВ ООД - "Безконтактни мултиплексорни вериги" ООД ( Бах му и името, абсолютно нищо не ми говори, изглежда е измислено само за да е завъртяно и трудно).По неофициални данни от ямболския КАТ, през септември щели да започват да слагат от новите табели, дали е вярно? Иначе единствените стикери, които се продават са тези на бензиностанциите ШЕЛ и каквито съм си сложил, но те не са светлоотразяващи, а и буквите BG са по-малки от оригиналните.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Европейските регистрационни табели
Collapse
X
-
Re: Европейските регистрационни табели
Immortal написа:Фирмата производителка мисля че е тази, която е окупирала всички пунктове на КАТ в страната - БМВ ООД - "Безконтактни мултиплексорни вериги" ООД ( Бах му и името, абсолютно нищо не ми говори, изглежда е измислено само за да е завъртяно и трудно)..
Коментар
-
Въпреки, че нашите управници са най-дебелооките в ЕС, за сега още не смеят да обявят поголовна смяна на номерата.А пък и един от демагозите на България, Стратиев-наи-главния катаджия заяви, че на съществуващите номера само ще се лепят стикери със звездичките.чичо НеноFiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Kuku написа:Няма да се налага сега, а после изведнъж ще се наложиAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Re: Европейските регистрационни табели
Immortal написа:Някой знае ли, защо единствена България от страните в ЕС все още няма европейски регистрационни табели на автомобилите?Толкова ли е трудно да се промени щампата - вече 2 години...Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Това е съвсем друга тема, която сме нищили тук многократно.Сега България е член на ЕС. Това за добро или лошо е факт. Само дето някои български служби май още не са го разбрали...А щом искаш с нашето знаме - остани си. Нали това е една от най-важните черти на свободния свят - правото да избираш, да имаш избор.Във Великобритания например можеш да си избереш какво да има на синята лента. Дали да пише GB или SCO (за Шотландия) или ENG - за Англия и т.н.Дали да има звездички или съответното знаме.В повечето държави от ЕС можеш да си караш и със старите номера, но има и нови. Докато при нас няма. За това става въпрос. Пък дали е хубаво в ЕС незнам. Знам само че извън ЕС не е хубаво.
Коментар
-
Те да пуснат нови табели, но само за нови регистрации, защото ако стане да сменяме задължително старите, ще се повтори чудото от преди няколко години с опашките около КАТ преди крайния срок.В Гърция си правят нови табели, но имат и доста стари с по-малък размер без знамена, звезди и други украшения, които все още са валидни. Повечето от колите там са с табели от стария тип.Не е както стана при нас със старите.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар