Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко компресия имате?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко компресия имате?

Ха сега да ви метна в една дилема - пък може някой да я реши!!!След няколко часа стоене във форума днес и четох всички вазможни теми и отговори ми излезна едно голямо въпросче?Как да си измерите компресията на двигателя ако всичко както се пише по книгите го спазвате?Добре според книгите компресия се мери на загрял двигател с напълно натиснат педал на газта..... и така нататък?Е да ама от къде ще измерите компресията при положение че на загрял двигател не можете (не трябва) да махнете свещите?И се започва едно лутане - ако загрееш не можеш да махнеш свещите, компресия само на загрял двигател - за да се спазват всички правила за мотаж измервания и така нататък?!
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Навсякъде меренето на компресия се задава при загрят двигател, който няма как да загрее, ако не е работел. Свещите се свалят когато е загрял, но би трябвало да се монтират обратно, когато двигателя е изстинал. Сещаш се, че е заради относително голямото температурно разширение, особено на алуминиевите сплави, от които е отлята главата на повечето бенз. двигатели. Като е загрял двигателя ще се отвият без проблем(свещите), ама като ги затегнеш и изстине тая глава, после няма да можеш да ги развиеш.

Коментар

Re: Колко компресия имате?

BO написа:
      Ха сега да ви метна в една дилема - пък може някой да я реши!!!След няколко часа стоене във форума днес и четох всички вазможни теми и отговори ми излезна едно голямо въпросче?Как да си измерите компресията на двигателя ако всичко както се пише по книгите го спазвате?Добре според книгите компресия се мери на загрял двигател с напълно натиснат педал на газта..... и така нататък?Е да ама от къде ще измерите компресията при положение че на загрял двигател не можете (не трябва) да махнете свещите?И се започва едно лутане - ако загрееш не можеш да махнеш свещите, компресия само на загрял двигател - за да се спазват всички правила за мотаж измервания и така нататък?!
      10
      Прикачени файлове

Коментар

хахах аз нямам
        The world belongs to those who dare to be first

Коментар

2fast написа:
          хахах аз нямам
          Хайде по темата де ако ще пишете, стига

Коментар

Извинявам се - просто исках да се пошегувам
            The world belongs to those who dare to be first