nikki_sixx написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мисия до Луната
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
deadairplane
-
Vladim написа:nikki_sixx написа:...Когато гледаш НОВИНИ примерно, задължително има контри... които пречат на директната светлина (на прожекторите които светят с/у лицата на водещите) да образува сенките на фигурите им на стената зад тях!Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Да не споменаваме липсата на атмосфера на луната и различното пречупване на лъчите от повърхността. Както всички знаем - когато има пълнолуние - луната свети доста ярко и то през всичките тея километри атмосфера на Земята. Да не забравяме че там точно заради липсата на атмосфера светлината е по-интензивна, отразява се от всичко и си прави шеги с "общоприетите" критерии за фотография на обекти... А ако е "изгряла" и Земята - става още по-веселоSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Airfan написа:Не си съвсем прав в случая с отражените при чатала. Тези костюми не са просто от бял плат и това, което виждаш като "обратна" сянка е отразената от десния му крак светлина, който се пада малко по-напред. Точно за това и има по-малък интензитет.
Коментар
-
...бреееееееееееееееееей, ше разгадаем тайната още малко бе! Щом разбирате толкова много...и то при такава силна светлина... хайде сега да ми обясните и защо се получава така, че светлината е концентрирана само в/у астронавта!А? Да обърнем внимание на фона...и тази светлина която пада към астронавта! (а за отражението в шлема да поговорим ли?) Или и на Луната сме в "светлината на прожекторите"... ? В състояние сте да кажете на черното бяло бе хора... мейк ап юр майнд дет’ се вика! :DТаралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:...бреееееееееееееееееей, ше разгадаем тайната още малко бе! Щом разбирате толкова много...и то при такава силна светлина... хайде сега да ми обясните и защо се получава така, че светлината е концентрирана само в/у астронавта!А? Да обърнем внимание на фона...и тази светлина която пада към астронавта! (а за отражението в шлема да поговорим ли?) Или и на Луната сме в "светлината на прожекторите"... ? В състояние сте да кажете на черното бяло бе хора... мейк ап юр майнд дет’ се вика! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Егати яката тема, браво!Мен повече ме интересува, какво е това дето се отразява на шлема, някаква установка ли, антена ли Между другото ми казаха, че по бтв е имало филмче за това, Влади може да сподели откъде да го дръпнемBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Относно концентрираната светлина около астронавта - ако не си забелязал, той е прав. Светлината пада върху него почти под прав ъгъл, за разлика от ъгъла под който пада върху повърхността. Това обяснява защо самия той е толкова ярко осветен.Петното около него мога да обясня като отражение от самия астронавт (по-точно, от костюма му). За разлика от околните камъни, които отразяват светлината колкото земните камъни (в условията на вакуум), то изолационния костюм на астронавта отразява почти колкото светлоотразителните жилетки, дето ни накараха да си ги сложим в багажниците (а някои си ги носят облечени на облегалките на Гоуфо )В подкрепа на горното - зад астронавта няма ярко петно, защото отзад няма какво да го осветява, съответно костюма отразява само околната фонова светлина, отразена от повърхността (тази светлина, която и ние виждаме от земята при пълнолуние).А в отраженията на шлема не виждам нищо нередно?!? (А и не знам нито от какъв материал е самия шлем, нито каква е отражателната му способност и способността да пречупва светлината).
Коментар
-
blagun написа:Егати яката тема, браво!Мен повече ме интересува, какво е това дето се отразява на шлема, някаква установка ли, антена ли Между другото ми казаха, че по бтв е имало филмче за това, Влади може да сподели откъде да го дръпнем
Коментар
-
Immortal написа:...А в отраженията на шлема не виждам нищо нередно?!? (А и не знам нито от какъв материал е самия шлем, нито каква е отражателната му способност и способността да пречупва светлината).Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Where does the additional light come from?After all, it’s moonlight, i.e. sunlight reflected from the surface. The Moon is illuminated by the sun and simply reflecting a part of the incoming light. The Moon’s surface is edgy, covered over and over with craters, so the reflected light is dispersed into all directions. This phenomenon is called diffusion, dispersion or diffuse reflection - take any of those expressions.Diffusee ReflexionThis diffuse reflection, this scattering of light, as you could also call it, makes it possible to recognize features on the Moon that would otherwise be covered in darkness. But not only the surface, the suits and the equipment of the Astronaut’s, too, were used to illuminated otherwise shadowy areas - the Astronauts have been taking advantage of this fact more than once.Very smooth surfaces, mirrors for example, don’t scatter the light, but rather reflect it into one direction only. The angle of incidence corresponds to the angle of reflection.Едит: Нещо от мен лично - в голяма грешка си, че подобна снимка не може да се направи през тези години. Всъщност могли са да направят значително по-качествени от много съвременни лентови апарати.Edit2: спорната снимка с голям размерКолега, не всички тук разбират чужди езици.А и си в нарушение на т 1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК. Изключение прави само международният раздел - "International (English zone)". Сложи поне кратък превод.Модераторски екип на fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар