Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги дайте съвет за застраховка на колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Колеги дайте съвет за застраховка на колата

bicho1976 написа:
    6ma7ka7a написа:
    Колеги ще застраховам колата и се чудя м/у кой фирми да избера повечето ми приятели ми казват или ДЗИ или Армеец. Не знам коя да избера и за гражданската и се замислям за пълно автокаско. Ако може да ме посъветвате къде да си направя гражданската още не съм решил и дали ще си правя автокаско.
    Четох няколко мнения по горе ими стана смешно.Кола за 7500 със застрахователна премия около 250лв.Мойто каско е в Дженерали ,оценка 5300,застрахователна премия 300лв.От линка който ти пуснах ще си сметнеш къде е най-изгодно. http://www.moitepari.bg/Zastrahovka-...avtokasko.aspx
    Колега моята застрахователна премия е толкова колкото съм писал или ме обвиняваш че лъжа , типично по български един казва нещо и другите започват да го плюят Явно компанията в която съм застрахован има по гъвкав застрахователен стил.Каското не покрива кражба в моя случай.Също говорим за две различни коли :D Айде стига с изказвания от типа "аз знам всичко"
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

////Punto//// написа:
      Благодарско
      Да - там са. На Първа Българска армия - малко преди КОБРА - като идваш от гробищата се пада вдясно - гледаш за едно огромно здание и на стената му има голяма жълта табела ДЗИ.Пълномощно естествено не ти искат - принципно се иска при някакви големи обезщетения или пък при тотал щета, и ако автомобила е лизингов - за да могат да се заядат например, че не си бил упълномощен да караш таралясника. и така...

Коментар

Atanas71 написа:
        bicho1976 написа:
        6ma7ka7a написа:
        Колеги ще застраховам колата и се чудя м/у кой фирми да избера повечето ми приятели ми казват или ДЗИ или Армеец. Не знам коя да избера и за гражданската и се замислям за пълно автокаско. Ако може да ме посъветвате къде да си направя гражданската още не съм решил и дали ще си правя автокаско.
        Четох няколко мнения по горе ими стана смешно.Кола за 7500 със застрахователна премия около 250лв.Мойто каско е в Дженерали ,оценка 5300,застрахователна премия 300лв.От линка който ти пуснах ще си сметнеш къде е най-изгодно. http://www.moitepari.bg/Zastrahovka-...avtokasko.aspx
        Колега моята застрахователна премия е толкова колкото съм писал или ме обвиняваш че лъжа , типично по български един казва нещо и другите започват да го плюят Явно компанията в която съм застрахован има по гъвкав застрахователен стил.Каското не покрива кражба в моя случай.Също говорим за две различни коли :D Айде стига с изказвания от типа "аз знам всичко"
        Ти неможе да си пишеш каквото искаш,и аз мойта Брава може да искам дая застраховамза 10 000лв , ама не става.Оценката става по една книжка,казват и Шваки,там на база първоначалната цена на автомобила слагат овехтяване,и се получава цената на автомобила към днешна дата.
        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

bicho1976 написа:
          Atanas71 написа:
          bicho1976 написа:
          6ma7ka7a написа:
          Ти неможе да си пишеш каквото искаш,и аз мойта Брава може да искам дая застраховамза 10 000лв , ама не става.Оценката става по една книжка,казват и Шваки,там на база първоначалната цена на автомобила слагат овехтяване,и се получава цената на автомобила към днешна дата.
          Не ми разеснявай за Шваки и т.н.т. всяка компания си има преференции към своите клиенти а аз несъм от тези които тази година ще застраховам еди каде си а догодина другаде Нормално е 8 годишна кола с толкова екстри да се оценява толкова , а че твоята е с такава застрахователна стойност несъм аз виновен за да се опитваш постояно да оспорваш.Смени си компанията Айде със здраве че оспамих темата за което се извинявам на колегите.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Моята е застрахована в Дженерали...Пълно автокаско...Оцениха я на 3900 и застрахователната премия ми е 250 лева, но вече ми изплатиха 230 за една малка щета по дясната врата.Най-интересното е, че миналата година отново беше в дженерали, но беше оценена на 5700 , но тогава стария собственик я беше застраховал и може би за това така.Иначе до сега проблеми не съм имал...два пъти съм ходил за някакви щети и двата пъти са ми плащали...дори повече от колкото трябва.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

gantcho написа:
              Моят съвет е да избягваш ДЗИ - аз лично не съм доволен от тях.И какво ти пука в коя компания ти е гражданската, след като ТИ няма да я ползваш никога?!Иначе, повечето застрахователи дават отстъпки ако си направиш и гражданската и каското при тях. Проучи къде ще ти е най-изгодно. Повечето застрахователи искат за каското разни маркировки, които сртуват все повече и повече пари и аз мисля догодина да отида при застрагховател, който няма да ме занимава с глупости и маркировки. Мисля, че Булстрад са без маркировки и съм чувал добри отзиви за тях.
              И аз не съм доволен от ДЗИ, въпреки че беше преди 3 години!Един глас за Армеец
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Доста време се колебах, дали да отговоря на колегата Atanas71,но не се сдържах.Никога не съм те обвинявал че лъжеш,както и не съм писал че съм недоволен от мойта застрахователна компания.Напълно нормалное да ти се оцени колата на 7500лв,предвит годините и екстрите.Но,застрахователната премия е смущаваща,получавасе така нареченото подзастраховане.Както аз исках да я застраховам за цената на която си вземах колата ,а именно 4000лв,но ми обясниха че няма как да стане.Нали на базата на тази оценка и застрахователната сума след това се изплащат щетитеНо в тази тема за друго идеше реч,да помогнем на колегата да избере най добрата компания,а не да спорим по междуси.Моят съвет е Армеец,Дженерали,Алианц,Булстрад.Избягвай всякакви ИНСОВЕ и Дзи.
                Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

bicho1976 написа:
                  Доста време се колебах, дали да отговоря на колегата Atanas71,но не се сдържах.Никога не съм те обвинявал че лъжеш,както и не съм писал че съм недоволен от мойта застрахователна компания.Напълно нормалное да ти се оцени колата на 7500лв,предвит годините и екстрите.Но,застрахователната премия е смущаваща,получавасе така нареченото подзастраховане.Както аз исках да я застраховам за цената на която си вземах колата ,а именно 4000лв,но ми обясниха че няма как да стане.Нали на базата на тази оценка и застрахователната сума след това се изплащат щетитеНо в тази тема за друго идеше реч,да помогнем на колегата да избере най добрата компания,а не да спорим по междуси.Моят съвет е Армеец,Дженерали,Алианц,Булстрад.Избягвай всякакви ИНСОВЕ и Дзи.
                  Ами, докосваш се до истината, колега, но не е баш така. 1. Застрахователната стойност се определя по Евро Такс Шваке и тям тя е задължително завишена в сравнение с пазарната. 2. При определянето ня премията, освен застрахователната стойност, значение има тарифното число на застрахователя - т.е. процентът, по-който се умножава застрахователната премия. При БулИнс, да кажем, мисля че тарифното им число за коли от 3 до 10 години беше 7.3%. Тоест, на колегара Атанас71 може да са му предоставили и друго тарифно число - по благоприятно. Ако се прибавят отстъпки за сключени други застраховки, за липса на щети по предходни и т.н., премията пада допълнително.3. За "лош" външен вид на колата могат да намалят допълнително застрахователната стойност на колата - до 20-ина процента, че и повече. 4. Неговата застраховка не е пълно каско - т.е. не се покрива кражба.5. Има и други видове по-ниски застраховки, освен подзастраховките - например някакъв вид франшиза. Отделен въпрос, че такова нещо май никой български застраховател не предлага :D 6. Частичните щети обикновено не се изплащат на базата на застрахователната оценка на колата, а на базата на каталожната им стойност/ценоразпис на застрахователя минус процент на овехтяване в зависимост от годините.
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

А някой има ли представа защо се получава такава голяма разлика за каското за един автомобил (в моя случай над 100лв) между различните застрахователни компании - процентите са тарифните числа (каквото и да означават те ): Виктория - 237.60 9.00% Армеец - 244.53 7.80% Дженерали - 250.80 8.00% ДЗИ - 254.10 7.70% Булстрад - 270.24 8.62% Бул инс - 290.40 8.80% Евро Инс - 346.50 10.50%
                    Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

heraldita написа:
                      А някой има ли представа защо се получава така голяма разлика за каското за един автомобил (в моя случай над 100лв) между различните застрахователни компании - процентите са тарифните числа (каквото и да ознчават те ): Виктория - 237.60 9.00% Армеец - 244.53 7.80% Дженерали - 250.80 8.00% ДЗИ - 254.10 7.70% Булстрад - 270.24 8.62% Бул инс - 290.40 8.80% Евро Инс - 346.50 10.50% [/img]
                      Ами като умножиш застрахователната стойност по този процент (тарифно число) ще получиш сумата, която си дала. По обратен път с калкулатор можеш да видиш каква застрахователна стойност ти дава всяка от компаниите:Напр. Булинс 290.40 / 0.088 = 3300 лв.Ако направиш същата сметка, ще видиш, че всички застрахователи са ти предложили различни застрахователни стойности на колата (все около 3000 кинта). ТОва е така, защото каталозите Шваке са актуални 10 години назад - т.е. за кола преди 98 г. те си смятат някакви си свои допълнителни процетни на овехтяване. От тук нататък, е въпрос на "гъвкавост" на застрахователния ти агент да ти направи най-изгодно за теб предложение. Така, например, по-горе съм споменал за смъкване на застрахователната стойност заради "лош" външен вид. Можеш спокойно да се възползваш от непълно каско, и да не застраховаш риск "кражба" - малко е вероятно някой да открадне точно тази скромна колица. Освен това, сериозните брокери могат да се допитата директно до застрахователите дали биха приели застрахователни полици с по-ниска застрахователна стойност БЕЗ да преминаваш в категория "подзастраховане". Ако никой от тези варианти не е изгоден за брокера/агента ти, замисли се да го/я смениш
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                        Моят съвет е да избягваш ДЗИ - аз лично не съм доволен от тях.И какво ти пука в коя компания ти е гражданската, след като ТИ няма да я ползваш никога?!Иначе, повечето застрахователи дават отстъпки ако си направиш и гражданската и каското при тях. Проучи къде ще ти е най-изгодно. Повечето застрахователи искат за каското разни маркировки, които сртуват все повече и повече пари и аз мисля догодина да отида при застрагховател, който няма да ме занимава с глупости и маркировки. Мисля, че Булстрад са без маркировки и съм чувал добри отзиви за тях.
                        Булстрад ми залепиха една костенурка, която се водела някаква защита.Ако това е само маркировката, здраве да е. Не знам какво повече могат да искат да правят.

Коментар

Working...
                        X