Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си работа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    ...Днес ни взеха 825 милиона евро. По 150 евро от всеки пълнолетен българин :!
    Реално погледнато нищо не са ни взели, тъй като то не е наше, просто не ни ги дадоха. Могат да ти вземат нещо, което е твое, а тези пари са на данъкоплатците от богатите европейски държави.Абе тая организация ЕС няма да я бъде, ще видите . В момента разширяването на ЕС ми прилича на следното: Идват най-лъжливите роми в парламента и казват - "Ние вече няма да крадем, ще си плащаме сметките. Обаче искаме в замяна да ни интегрирате и от всеки българин да удържате по 10 лв. месечно и да ни ги давате за финансиране на наши си проекти. И ще назначим най-честните роми да контролират процеса."
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
      Реално погледнато нищо не са ни взели, тъй като то не е наше, просто не ни ги дадоха. Могат да ти вземат нещо, което е твое, а тези пари са на данъкоплатците от богатите европейски държави.Абе тая организация ЕС няма да я бъде, ще видите . В момента разширяването на ЕС ми прилича на следното: Идват най-лъжливите роми в парламента и казват - "Ние вече няма да крадем, ще си плащаме сметките. Обаче искаме в замяна да ни интегрирате и от всеки българин да удържате по 10 лв. месечно и да ни ги давате за финансиране на наши си проекти. И ще назначим най-честните роми да контролират процеса."
      Що си кривиш езика и не ги наричаш с истинските им имена - мангали!
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

donnna написа:
        не си прав колега LiGuru... сестра ми е завършила хранително вкусовата промишленост... вино-пиво... с 3 езика е... взима около 600 пари с вече 6 г. стаж... шофьора на директора и той взима толкова... повече няма да коментирам...п.п. остава ми само хубавото вино и ракия
        Еми не е зле сестра ти да се ориентира към друг работодател, има огромно търсене на специалисти и заплатите определено са различни от това което взима систера.SnakeОтносно евро парите и ЕС като цяло не мислиш ли, че ние сме им като манна небесна на тия от Брюксел.Без нас тия чиновници остават без работа, тъй че не ние сме зависими от тях, а обратното.Колкото по ни наказват и ни дондуркат с омекотени доклади толкова повече се радват на личен успех, защото каквото ни е зле положението от към микро икономика толкова сме добре в макро рамките. В цялостната рецесия ние имаме доста приличен растеж, като БВП и изишък. Положението с доклада има едно единствено обяснение.Самото БГ правителство изгуби много доверие в последните години, което моментално се отразява в/у имиджа и нагласите към ЕС. Това което направиха "Европейците" бе да прехвърлят топката изцяло в градината на БГ властите. И няма как да бъде друго яче, щото ние и така си знаем, че ония, ако не явни крадци, то поне със сигурност са не компетентни в тази сфера, та едва ли на нас ни прави някакво впечатление този доглад, но я си представи как гледат обикновените Лондончани на това някой да им оправлява мангизите като лайк.Спокойно мога да определя, че РБ свърши много работа като кандидат, а и вече като член на НАТО и Евро структурите от гледна точка на фалшиви пари, дрога и проституция, нещо което никой не признава.Също така ние ивършихме много промени по отношение на законодателство и в частност НПК и АПК.Единственото нещо в което все още сме много зле е пазара на труд, образованието и социалната политика.На последно място мога да посоча като наш недостиг и корупцията или както я водят в ГБритън лобизъм, аз колеги съм на мнение, че нашите корумпирани чиновници са като играчи на топчета в сравнение с евро колегите им.Примери колкото искаш...Германия...Чехия....Англия... Италия.... Франция разликата е в размерите и реализацията на корупцията......

Коментар

LiGuru написа:
          donnna написа:
          не си прав колега LiGuru... сестра ми е завършила хранително вкусовата промишленост... вино-пиво... с 3 езика е... взима около 600 пари с вече 6 г. стаж... шофьора на директора и той взима толкова... повече няма да коментирам...п.п. остава ми само хубавото вино и ракия
          На последно място мога да посоча като наш недостиг и корупцията или както я водят в ГБритън лобизъм, аз колеги съм на мнение, че нашите корумпирани чиновници са като играчи на топчета в сравнение с евро колегите им.Примери колкото искаш...Германия...Чехия....Англия... Италия.... Франция разликата е в размерите и реализацията на корупцията......
          Тук не съм много съгласен.... Ще ти кажа защо. Това че и там има корупция и парите които се въртят са космически спрямо тук е така.. Но поне аз мисля, че там когато някои бутне кинти под масата... за това нещо той печели търга или нещото за което е бутнал кинтите. Но... след това прави нещо. Я ще се развие някакво производство, я ще се изгради някаква инфраструктура... от което пак печели обикновения човек.. откриват се работни места.. живота става по удобен и т.н. До като тук се бутат кинти за да се вземе нещо на безценица, да се разпродаде и да се спечелят бързи и лесни кинти.. без каквато и да е мисъл за предприемчивост.. без да се отворят работни места... без да се направи нищо свястно. Абе далаверата е важна.
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

LiGuru написа:
            SnakeОтносно евро парите и ЕС като цяло не мислиш ли, че ние сме им като манна небесна на тия от Брюксел.Без нас тия чиновници остават без работа, тъй че не ние сме зависими от тях, а обратното.
            Ами то си е така, това европейското чиновничество си е поминък. Казват, че закоравялите еврочиновници били особена порода, някакви жълтеникави мутанти, които почти не виждат дневна светлина и дори спят в помещения в сградата, в която работят. Имаше и статия в "24 часа" за тях, същото потвърди и една евродепутатка в Пазарджик. Какво да очакваш от книжни плъхове, за които смисъла на живота са алинеите и запетайките. Ние сме балканци, трудно ще се впишем в подредения им свят.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

noriaga написа:
              Тук не съм много съгласен.... Ще ти кажа защо. Това че и там има корупция и парите които се въртят са космически спрямо тук е така.. Но поне аз мисля, че там когато някои бутне кинти под масата... за това нещо той печели търга или нещото за което е бутнал кинтите. Но... след това прави нещо. Я ще се развие някакво производство, я ще се изгради някаква инфраструктура... от което пак печели обикновения човек.. откриват се работни места.. живота става по удобен и т.н. До като тук се бутат кинти за да се вземе нещо на безценица, да се разпродаде и да се спечелят бързи и лесни кинти.. без каквато и да е мисъл за предприемчивост.. без да се отворят работни места... без да се направи нищо свястно. Абе далаверата е важна.
              Ха еми ич не съм съгласен, просто аз не знам ти какво имаш предвид под "бутане под масата", е в тия икономики няма такова нещо, за това споделих думата лобизъм. Според теб защо почна войната в Ирак....я ако си нямаш работа виж основните спонсори за кампанията на Буш.... над 75 ’манифактурки’ с печалба малко на 2.5 млрд $ годишно и то от доставки към US Army, познай сега колко им е годишната далавера.. аз ще ти кажа... същата сума, само че изразена в данъци Според теб това какво е .. изграждане на инфраструктура или повишаване жизнения стандарт на американците или може би достоен отпор на арабските монополисти в петролния сектор....Тук се гледа, ако може да си топнеш пръстенцата в кацата, а ония си предават каца след каца и все за още питат. Това което става тук в РБ е най-доброто което се е случвало на ЕС в последните 20 години. Имат поле да извъртят толкова машинации, че да се запишат като велики ръководители.... Ако некой е навит да оди да обясни на франсетата как се получава 125 млрд. излишъл европейски пари, ония ще запалят половин европа......

Коментар

nikki_sixx написа:
                nai7 написа:
                така че ако си навит може да измислим нещо,аз твърдо съм решил да се махна за 2-3 години
                Аз за Англия се гласях, но и за Ирландия да стане - пак съм навит!Твърдо съм решил, че ще се махна от тази "държава"...и съвсем сериозно обмислям това да стане завинаги!Immortal, братко прав си.., и за стачките и за солидарността. Но, за съжаление, аз не виждам абсолютно никаква надежда това да се случи тук! Ето за това искам да замина! На 34 станах скоро...и вече всичките ми мечти ги виждам само като някакво бледо подобие на спомени. Не мога да уредя елементарни удоволствия за семейството си (дори до "Яна" не можах да дойда), а как да осигуря бъдещето на децата си? А? ...бях пуснал преди време една тема... Тежко, тежко! Вино дайте!Пиян дано аз забравятуй, що, глупци, вий не знайтепозор ли е или слава!Да забравя край свой роден,бащина си мила стряхаи тез, що в мен дух свободен,дух за борба завещаха!Да забравя род свой беден,гробът бащин, плачът майчин, -тез, що залъкът наеденграбят с благороден начин, -грабят от народът гладен,граби подъл чорбаджия,за злато търговец жадени поп с божа литургия!Грабете го, неразбрани!Грабете го! Кой ви бърка?Скоро той не ще да стане:ний сме синца с чаши в ръка!Пием, пеем буйни песнии зъбим се на тирана;механите са нам тесни -крещим: "Хайде на Балкана!"Крещим, но щом изтрезнеем,забравяме думи, клетви,и немеем и се смеемпред народни свети жертви!А тиранинът върлуваи безчести край наш роден:коли, беси, бие, псуваи глоби народ поробен!О, налейте! Ще да пия!На душа ми да олекне,чувства трезви да убия,ръка мъжка да омекне!Ще да пия на пук врагу,на пук и вам, патриоти,аз вече нямам мило, драго,а вий... вий сте идиоти!
                Ама как го е казал Ботьов преди сума ти време,а?То комай всички сме на това дередже,ама спокойно,все по-зле ще става,корабът потъва нормално-вода има за всички...Има ли смисъл да ви обяснявам как се живее в София на квартира,със заем в банката и с дете на година и половина???Нашето идване на хижата беше с цената на големи жертви,ама мъжът ми в един момент не издържа само да бачка и каза:"Тръгваме".Живеем само за единия хляб,майка му стара!В днешно време е лукс да имаш дете,а пък собствено жилище е в категорията "през крив макарон".Много черногледо от моя страна,но уви,така стоят нещата.
                "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                Ванга

Коментар

noriaga написа:
                  Няма такова нещо. И при тях е същото...Наскоро една бг фирма купи машина за рециклиране на пластмасови отпадъци от италианци. Машината е била на 3 години с наработени под 100 часа. Оказа се че е купена именно по такава европейска програма от италианците и е работила колкото да покажат че са изпълнили условията за да вземат 100% сумата. После просто са изчакали 3 години в които не могат да я продават и след изтичането им я шитват ...

Коментар

И аз си турся работа по морето не ламтя за много пари някуде около 700 сум доволен ако има някои някакво предложение да пише. :D
                    Хората са като свинете даже прасетата са по-човечни!

Коментар

nikki_sixx написа:
                      М/у другото... и аз се ослушвам за работа в някоя англоговоряща страна. Убеден съм , че новата ми родина ще е по-добре настроена към мен от сегашната ми... Гнус ме е!
                      Колега напълно те разбирам и съм съгласен с теб , но по въпроса за новата родина и "доброто отношение"-грешиш! Нямам време да ти разкажа надълго за последното ми пътуване до Италия (хем отивам да им вкарвам пари в икономиката , а не обратното), как по сякакви начини ти казват "ТИ СИ ЧУЖДЕНЕЦ !!!" , особенно как ни арестуваха на пътя , като без малко и да поотнесем някой друг грам олово - ЗАРАДИ ФАКТА ЧЕ СМЕ ЧУЖДЕНЦИ , а те първо вярват на своите и след това мислят - а дали наистина е така! Повярвай ми след последното ми пътуване дори един от спътниците ми (колега от форума) му дойде малко в повече от "НОВАТА РОДИНА’’ та чак беше 15 дни в болница! Надявам се ме разбираш правилно. А поради факта , че всеки гледа да избяга по тъч линията и после да вика "пък да знаеш сега колко ми е добре там" , за това България е на този хал. Защото всеки си мълчи и бяга , а в България остават измекярите за да ни управляват(разбирай да си пълнят джоба),а даже когато се провеждат избори бих попитал по-голямата част от населението защо не ходят да гласуват? А да щото нямало за кой! Ами нищо , идете да гласувате с протестен вот(задраскайте всички кандидати или директно напишете онези 4 думички които заслужават), все пак сме в Европа и когато се види че 60% от населението протестират срещу народните избранници , смятате ли че всичко ще остане бъдева а?! Защо когато някой протестира с/у нещо или се бори за нещо от което и ние имаме нужда, не го подкрепяме , а вместо това го обезкоражаваме и муказваме да не си прави труда , че е луд и т.н.?Не искам с думите си да се обръщам към никой , защото никой не оска да разбере и да признае една истина , защото тя БОЛИ и за това се впуска в яко отпор и хули.Но все пак предлагам на всички които четат този пост да се позамислят малко и ако не друго поне за себеси да направят изводи - какво искат и какво са готови да направят за да го получат и на каква цена. Благодаря за вниманието колеги и лека вечер!
                      .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

Аз сега като почнах работа и стартовата ми заплата е 700 лв , и ми се вижда доста малко.Просто ако човек има умения които се търсят и си цени труда никога не би се хванал за евтина работа.Като ти дават малко пари чао и в друга фирма, поне в София има голямо търсене.Зависи и каква работа конкретно си търсиш де.Всичко си е пазарлък.Вече и в България си има търсене на квалифициран персонал, вярно не е съвсем европейски заплати но като за бг е добре
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                          Аз сега като почнах работа и стартовата ми заплата е 700 лв , и ми се вижда доста малко.Просто ако човек има умения които се търсят и си цени труда никога не би се хванал за евтина работа.Като ти дават малко пари чао и в друга фирма, поне в София има голямо търсене.Зависи и каква работа конкретно си търсиш де.Всичко си е пазарлък.Вече и в България си има търсене на квалифициран персонал, вярно не е съвсем европейски заплати но като за бг е добре
                          Донякъде съм съгласен с теб, но:София не е България.В България, (а не в София), стартовата заплата обикновено не е 700 лв, а 250 или 300. С мъгляви обещания за имагинерно повишение след...няколко години. Средната работна заплата в страната е около 400 лв. Брутната. И като се има предвид какво е теглото на софийските заплати, можеш да си представиш каква е средната в провинцията.А хлябът, за разлика от София (където е около 70 ст парчето) е левче от половин година насам.Водата не е левче, а две и половина и т.н.Иначе се наотвориха доста нови заводи, които поне премахнаха безработицата. Сега остава да се повишат и заплатите, но това няма как да стане от самосебеси...

Коментар

Не знам какво е София спрямо България, но за мен е факт, че 2/3 си вадят хляба точно в или от София.Нивото на софийките заплати като себестойност е по-ниско от това в "едрата провинция"...1000 лв. в София са = на около 400 лв. в Ямбол гаранция. Т.е. заплатите са двойно по-ниски извън София и 2.5 пъти по-скъп лев извън София... Реултата е ясен, ако си решил да си смениш работата за 600лв. повече идвайки в София, то трябва да си наясно, че губиш приблизително 100 лв. от десегашните си доходи спрямо "удволетворението" което получаваш от получените по-големи пари.

Коментар

Ако имаш собствено жилище в София не е съвсем така. Ако плащаш квартира или ипотека съм съгласен, но... иначе имаш повече само един транспорт, който едва ли е 600 лв месечно. А както и по-горе се опитах да кажа, много неща в провинцията са по-скъпи. Гаранция!По твоята логика, като изкарвам средно около 1000 лв месечно в Ямбол, се равняват на 2500 в София ли?

Коментар

Immortal написа:
                                По твоята логика, като изкарвам средно около 1000 лв месечно в Ямбол, се равняват на 2500 в София ли?
                                Да.... кое му е странното. Транспорта в София ми е около 500-600 лв., на месец....И все пак говорим за това някой да дойде в София за да изкарва повече пари... Което вече казах си губи смисъла за разлика около 500-600 лв. Ако си роден и живееш в София и има липса на заможни родители с имоти в Столицата, определено идва момента в който въпреки корените си плащаш 350 евро за квартира в Младост...Отделно тук живота те кара да харчиш повече. Факт! За да се видя с познати на по бира на мен ми струва около 50 лв. Сложна е сметката, но определено имам база за сравнение...

Коментар

Working...
                                X