Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си работа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LiGuru написа:
    Ако във всяко заведение в София заплатите на персонала са около 200-300 лв. цените биха били нормални.В София цените на храни и подобни са едни от най-ниските поради голямата конкуренция, но и това не е съвсем така. Все пак, ако искаш да мезваш нормални домати цената е около 3 лв. другия вариант е да си взимаш от Била плексигласов вкус...И все пак основното за което всички са съгласни, е че при възможност да създадеш семейство в нормални условия София е най-скъпия вариант, едно обикновенно панелно жилище в крайните квартали струва 50 000 евро. Наема на подобно е м/у 250 и 400 евро...е това не е ли скъпичко малко, отделно подобни цени не позволяват на нормалния човек да избира мястото си на живот спряма местоработата си т.е. възможноста да прекарваш по 2 часа дневно в път е много голям... което пречи много... Пак казвам не от скоро се опитвам да се изнеса от София, не за друго просто в провинцията възможностите са по-големи, тъй като аз няма да си търся работа за определени пари, щото аз мангизите ги получавам след свършена работа и моя таргет не е в София.За сега проблем основен при това е как да накарам хората с които работя да ме последват.... Ако за мен това е плюс, то за тях е наказание поради факта, че те от там идват...
    ще си намериш подходящите за това хора. не всички искат да останат в сф. аз бих те последвал ама няа ти сварша работа
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

nai7, какво стана с Ирландия бре? Хайде дай да обсъдим варианта със заминаването, че в тази клоака тук вече се не трае! Повече от месец вече съм без работа, а тези деца трябва да ядат нещо... което да е различно от камъни и райграс...
      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Вижте сега, аз съм от Ямбол и в момента мой роднина дава апартамент(двустаен) под наем за 150 лева на 5 минути пеша от центъра. Да работиш на 5 минути пеша от работата си в Ямбол е също доста вероятно. В София колко струва една квартира минимум? А колко ще ми струва да отида до работа? Естествено, че големите разлики идват от разстоянията и жилището, но те са толкова големи, че са достатъчни. Ако мога да взимам същите пари като тук в Ямбол се връщам веднага( от доста време съм в София). Колега Immortal, и аз минавам Ямбол - Сливен, което е около 30 км за 15-20 минути, а тук често минавам 6 км за 50-60 минути, така че тук не е важно разстоянието, а за колко време ще го вземеш. Другото - за смяна на анг. ремък, ролки и алт. ремък в Ямбол ми взимат 30 лева за труд(преди 8 месеца). В София колко взимат? А и скоро имаше справка, която показва, че София и Варна са най-скъпите за живеене градове. Ако имам собствено жилище в София, което не трябва да изплащам и работя на 5 минути от вкъщи, тогава мисля, че големи разлики в разходите няма да има. Така че всичко е субективно.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

За смяна на ремъци и ролки на мен пък ми взеха 50 лева, преди 1 месец.Както и да е. Аз точно това казвах, градски, че АКО ИМАШ собствено жилище без ипотека - разликата не е голяма.Щото до преди 3 години в Сливен и аз плащах 200 лв наем и доходите ми бяха по-малки, така че знам какво е.Естествено, че ако плащаш 400-500 лв наем в София, и още 200-300 лв за транспорт, ще ти трябват доста по-големи доходи... А ако решиш и да си дойдеш до Ямбол веднъж месечно, става... Ама като е толкова проблем с транспорта - ми пък ходете с велосипеди на работа Тъкмо хептен ще заприличаме на Китай Аз затова и си седя в Ямбол. Щото работата ми е такава, че работя из цялата страна и където и да живея, доходите ми ще са почти същите... е, по-добре тогава да си седя в къщи, нали?Не може да се сравни един човек от провинцията, който в София изкарва да речем 1500 лв и от тях плаща 500 за наем, с друг, който има 2 жилища в София, работи и той за 1500 лв и взема още 500 от наема... Всичко е относително.

Коментар

Абсолютно си прав, ама как няма нали сме съгражданчета И аз бих си стоял в Ямбол, така че по-нататък ако има добри възможности се връщам. Въпреки, че не ми се остава в "милата" ни родина и ми се иска да се махам. Живял съм 4 месеца в Щатите и сега като сравнявам нещата.... абе добре ми беше там. Както и да е. Така че колега nikki_sixx освен да спечелиш като се махнеш от помията, наречена България, няма какво друго да стане. УСПЕХ!!!!
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

За протокола - преди 6 месеца щях да сменям ремък и ролки и ми искаха 60 лева в София, като отидох в съвсем прилично сервизче, а не в някой гараж. Сигурен съм, че има разни "квартални майстори", които биха се навили и за по-малко. То така се случи, че разглобихме кори и разни там работи, вдигнахме колата и видяхме, че ремъка и ролките ми са на 8к и платих 15 кинта за разглобяването и сглобяването - 25 кинта общо със смяна на масла и филтри, ако не се лъжа. Но беше съвсем прилично.Трябва да питам баща ми колко плати за пълна манипулация в Русе, но се съмнявам да е нещо коренно различно.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
              X