Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко често сменяте маслото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко често сменяте маслото?

Здравейте,Чудно ми е кога сменяте маслото. Аз откакто имам Пунтиак (1г.) го сменям на 6 месеца. В края и началото на зимата. Имам и праралелен въпрос - С какво масло е хубаво да се кара през зимата (лятото карам със 10/40 Селения Голд)
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

На 10000км, което е около веднъж годишно при мен.
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Ако колата е 96/97год. дизел-препоръчително е на 7-8000км да я правиш тази процедура ,като естествено сменяш и масленият филтърп.с. Всеки ще ти каже различно
      "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

Около 8000 км, карам предимно градско в задръствания и предимно студени стартове.

Коментар

Около 8-9000 км.
          Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

9-10 хил.км. и сменям. С този темп на каране септември ще го сменям за трети път тази година а като нищо да стигна до 4 смяна на нова година :D
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Точно 7500км за почти 3 месеца.
              Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

На Стилото ми производителя препоръчва смяна на маслото на 15 хил. км. пробег.За момента се придържам към указанията. За тези километри доливам литър 10W40.

Коментар

9-10хил.задължително го сменям,предимно карам градско.Карам със Селения Голд през цялатагодина и мисля че е добро решение.
                  Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

7500 - 10 000 км или веднъж годишно освен ако не се наложи да заварявам картер тогава го сменям понеже съм оцапал някой перфектен асфалтов Бг път.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

На турбиниран мотор до момента сменях на около 7000км.Мерца е без турбина и го сменях на около 10000.Това докато ги карах с полусинтетика.Откакто карам всичко със синтетиката на Приста - Ултра 5W40 ги уеднаквих на 10000км.И цената го позволява, и характеристиките на маслото.
                      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

след 8000 почвам да мисля за смяна...пък когато имам настроение до 9 000 винаги съм го сменял досега на тази кола. на другите, които не заслужаваха.... не го сменях. даже една зима не искаше да ми върти стартера щото маслото беше на грес
                        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                        Fiat Bravo'97 1,6 16v
                        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Винаги карам с качествени масла, затова мисля, че въпреки предимно градското ми шофиране (какво от това - моторът често работи на празен ход) мога да си позволя да сменям маслото на 9 000км. Да не говорим, че турбото втора употреба, което купих преди 3 години е започнало сериозно да омаслява тръбите и интеркулера... Някой ден ще го заменя с ново!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Esper написа:
                            На турбиниран мотор до момента сменях на около 7000км.Мерца е без турбина и го сменях на около 10000.Това докато ги карах с полусинтетика.Откакто карам всичко със синтетиката на Приста - Ултра 5W40 ги уеднаквих на 10000км.И цената го позволява, и характеристиките на маслото.
                            Колега, от кога караш със Приста и колко пари е килото?
                            Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
                            MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
                            Engine Stamp: 176B9.000
                            Version Code: 176BV
                            Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Working...
                            X