Като зачекнахме темата за маслото, я да попитам защо на гаранционните коли им сменят маслото на 15 хил. км? Втората кола вкъщи е Опел Астра CDTI и за първата смяна на масло искат да навърти въпросните километри. С висенето по тези задръствания, когато на километража се изпише 15000 км., то реалните за двигателя сигурно ще са 18000км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко често сменяте маслото?
Collapse
X
-
Извода -> 80 % от гласувалите си сменят маслото на 10 000 км. или веднъж годишно (явно което първо настъпи)12 % от гласувалите го сменят на 7-8 000 км. или на 6 мееца (което дойде първо).Така, че явно да се сменя на 6 месеца няма много смисъл (освен ако не си нправил 10 000, разбира се).Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Не мога да го открия в книжката (зле съм с итал.), но съм убеден, че за моята кола се препоръчва смяна на 7500 км. или 6 месеца - което настъпи първо.Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Esper написа:Приема се, че се окислява в съприкосновения с въздуха и си губи първоначалните свойства.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега не караи със Селения боклук е да ти кажа.Българска е и я лекуват.Аз карах моята Алфа 3 години с нея ама сега я смених с едно масло казва се "Xenum" Белгииско е и е много готино черно е защото е с графит вутре и му дават 16 000 км подобрява смазването заради графита и намаля до минимум триенето дават му 16 000 км наистина.Полусинтетика е пак 10w40 и да ти кажа двигателя се променикоренно.Имат и бяло масло като сняг е води се керамично за турбо двигатели и за много големи натоварвания и от него си купува тука един дето кара спортен Форд и участва в републиканският шампионат а Форда е над 400 кончета. :DХората са като свинете даже прасетата са по-човечни!
Коментар
-
Alfa Lancia izgonen написа:Колега не караи със Селения боклук е да ти кажа.Българска е и я лекуват.Аз карах моята Алфа 3 години с нея ама сега я смених с едно масло казва се "Xenum" Белгииско е и е много готино черно е защото е с графит вутре и му дават 16 000 км подобрява смазването заради графита и намаля до минимум триенето дават му 16 000 км наистина.Полусинтетика е пак 10w40 и да ти кажа двигателя се променикоренно.Имат и бяло масло като сняг е води се керамично за турбо двигатели и за много големи натоварвания и от него си купува тука един дето кара спортен Форд и участва в републиканският шампионат а Форда е над 400 кончета. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Alfa Lancia izgonen написа:Колега не караи със Селения боклук е да ти кажа.Българска е и я лекуват.Аз карах моята Алфа 3 години с нея ама сега я смених с едно масло казва се "Xenum" Белгииско е и е много готино черно е защото е с графит вутре и му дават 16 000 км подобрява смазването заради графита и намаля до минимум триенето дават му 16 000 км наистина.Полусинтетика е пак 10w40 и да ти кажа двигателя се променикоренно.Имат и бяло масло като сняг е води се керамично за турбо двигатели и за много големи натоварвания и от него си купува тука един дето кара спортен Форд и участва в републиканският шампионат а Форда е над 400 кончета. :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Bane
Реклама
Collapse
Коментар