Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ и радарите.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Абсурдно е да ти съставят акт без да има измерване с радар. Не случайно в акта винаги се изписва серийният номер на измервателното устройство което е отчело нарушението и точният час. Ако няма в акта такива данни не виждам кой съд ще потвърди наказателно постановление съставено по него.

    Коментар


      #47
      ilkor написа:
      Абсурдно е да ти съставят акт без да има измерване с радар. Не случайно в акта винаги се изписва серийният номер на измервателното устройство което е отчело нарушението и точният час. Ако няма в акта такива данни не виждам кой съд ще потвърди наказателно постановление съставено по него.
      Разбира се, че е така! Засега знам, че само мобилните групи разполагат с камера+радар. Имаше и един списък, който се разпоространяваше насам - натам из нета с камери по кръстовища и булеварди. Май никой не е глобен на такова място от такъв тип камера, което означава, че само мобилните групи са оборудвани с техника за засичане и снимане.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

      Коментар


        #48
        Знач не е трябвало да имам акт!? Хм...

        Коментар


          #49
          PASSARELLA написа:
          Знач не е трябвало да имам акт!? Хм...
          Да не искаш да кажеш че са ти написали акт "по километраж" !?!Баси ... интересно какво пише в него - измерена скорост 70 км/ч с Астра Всеки ден пътувам по Драган Цанков под телевизионната кула и често в страни от пътя върху тревата има паркирана бяла лада с радар. Радарът е монтиран отпред на бронята до фаровете. Мислех един ден да спра и да го снимам - в колата нямаше никой но се сетих за камерата вътре Там ограничението е 40км/ч, а антирадара ми направо се побърква от пищене като я приближа.

          Коментар


            #50
            vsd написа:
            ....... и се крият отгоре на всичкото. Вместо да направят така че да се виждат отдалеч и това да респектира евентуални нарушители и те да намалят скоростта и всичко да е наред, те се крият ........
            Стара темичка, но струва ми се актуалана, поне за мен. Беше писано преди време нещо за криенето. Имат ли право да се крият, нямат ли право, или могат да си правят каквото искат? Днес така се бяха покрили в тревата м/у крайпътните храсти, по един наклон, ще речеш че тая Астра е трактор(Крайморие горе на високото на тревата в храстите м/у новия и стария път почти в канавката) . В едната посока (в гръб) радар-детектора ги улови, като се изравних с тях. Изобщо не очаквах, обаче, че след 3 часа ще са пак там, а и антирадара не се обади, изскочих им така хубаво, ама точно като за снимка със 120. 100% са ме цък-нали. Усещам, че пак ще се дреме по гишетата на КАТ.
            FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

            Коментар


              #51
              Скоро по новините бяха казали, че изтекъл договора за фирмата за поддръжка на радарите и сервизно обслужване и сега като се счупели нямало кой да им ги поправя.
              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

              Коментар


                #52
                Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното.(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи, от министъра на отбраната, от министъра на транспорта и от кметовете на общините или от определени от тях длъжностни лица съобразно тяхната компетентност.(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.(6) За неуредените в този закон случаи по съставянето на актовете, издаването и обжалването на наказателните постановления и по изпълнението на наложените наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания.(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния процес.( (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство.
                MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

                Коментар


                  #53
                  И все пак се пазете от камерите,ако получите призовка за стая 21 мисля че беше за софия да знаете че е видео наблюдение.Там като отидеш както писа един колега по горе ти пускат клип на който ясно се вижда номера на колата и ти задават въпроса ти ли си шофирал ако не са те заснели ,тогава може да кажете,че е шофирал друг и да пратите примерно жена си да и напишат акт и така се отървате вие .Най добре е да се спазват правилата ,че става страшно вече .Както цитирах закона по горе вече е така както кажат господа полицаите,защото повечето нарушения не могат да се обжалват както преди и само им пълним гушата на фирма КАТ.
                  MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
                  "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
                  R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

                  Коментар


                    #54
                    Не се обжалват постановления до 50 лева, което е любопитна подробност, странно противоречаща си със Закона за административните нарушения, според който всяко наказание над 10 лева се обжалва. Но тук трябва да се изкажат юристите.

                    Коментар


                      #55
                      "Вече няма какво да спре камикадзетата на пътя. КАТ остава без радари. Апаратите, които ловят шофьорите с превишена скорост, масово излизат от строя. А договорите с фирмите в страната, които ги ремонтират, не са подновени. Това съобщи за "Стандарт" високопоставен източник от МВР. В Разград катаджиите вече са се хванали за главата. Там договорът за поддръжка на радарите е изтекъл още през септември 2008 г. Оттогава работим само с 3 стари уреда и се молим да не се счупят, оплака се шефът на местната полиция комисар Йордан Димитров. Същото е положението и в останалите големи градове. КАТ вади на пътя всички коли с камери под прикритие, които имат и вградени радари."
                      karolev>> Георги Каролев; Brava 100 16V SX 103hp 10.'98 - R.I.P. 04.04.2018
                      https://www.facebook.com/groups/FiatFIBulgaria/ - ФИАТ ФЕНОВЕ в БЪЛГАРИЯ във Facebook

                      Коментар


                        #56
                        Дрън дрън, всичко си е на ред, радарите са тарирани до 07. месец тази година! Вервайте ми!

                        Коментар

                        Working...
                        X