Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ и радарите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

КАТ и радарите.

Проблема със засичането на скорост и неприятностите, които могат да доведат до оставяне без книжка и така нататък винаги са актуални. За това е добре да се знаят няколко правила.На ето това нещо попаднах в нета и ако тези три неща не са спазени, то законово самото отчитане на скоростта ти не е спазено и съответно акта няма тежест.Някой има ли точната наредба за използването на радарите от КАТ и как трябва да протича използването им?Въпросите, които ще те измъкнат от написването на акт:1 Моля покажете ми куфарчето в което транспортирахте до тук радараЧенгето те поглежда втрещено и почва да търсиНищо не намира и дори и случайно да има куфарче те пита защо ти е да го гледашТи отговаряш че искаш да си убеден че всичко е направено съгласно наредбата2 Днес като пуснахте радара тествахте ли гоТука отговора обикновено е че радара има пломбаСамо че нас пломбата не ни интересува а ни интересува дали е тестван днес след като е включен както е по наредбатаАко има наглостта да каже да следва унищожителния трети въпрос3 Как го тествахте Искам да видя протокола Разпечатка от фискалната паметПо наредбата трябва да я носятТука втасват и ти връщат документитеПочват да те питат къде работиш че си такъв тарикат
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Аз пък мисля, че след 2-рия въпрос ще си вдигнат стъклата на патрулката и ще те оставят да си дуднеш навън. Ако са решили да ти режат главата ще ти я режат. Ако обаче са от районно се заяждам до край. Повечето не могат да пишат актове и са излезнали САМО да изкарват пари

Коментар

как разбираш дали са от районното ? И наистина ли са верни тези неща ? Не че до сега са ме спирали с радар, ама ...

Коментар

Мен са ме спирали два пъти със скорост над разрешената, като зелен шофьор преди години. Честно казано и до ден днешен не знам, как могат да докажат, че именно моята кола са засекли? Вярно е, че има час и минути, но какво от това, по улиците в града се движат много коли!? От 5-6 години не са ме спирали за подобно нарушение и само чакам да дойде момента, че да ги поразпитам! Но честно казано не знам, кога ще се случи, защото в града карам с разумна скорост, малко над разрешената и то на определени места. А пък и катаджиите дебнат предимно за тлъсти нарушители превишаващи максимално разрешената скорост над 30км/ч. От тях имат най-голяма далавера!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Започнеш ли да се разправяш така, гарантирано няма измъкване според мен. Най-лошата тактика е да си на контра. Ама ако някой има опит с използването на по-горните 3 съвета, моля да сподели.

Коментар

Трябва да се разпряваме разбирасе. Като спрат да вземат рушвети тогава ще спрем и ние. Сега като им дават надник за броя съставени актове винаги ще търсят за какво да се хванат или ще искат рушвет. За това яко контра ... да не са богове
            Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Re: КАТ и радарите.

BO написа:
              Проблема със засичането на скорост и неприятностите, които могат да доведат до оставяне без книжка и така нататък винаги са актуални. За това е добре да се знаят няколко правила.На ето това нещо попаднах в нета и ако тези три неща не са спазени, то законово самото отчитане на скоростта ти не е спазено и съответно акта няма тежест.Някой има ли точната наредба за използването на радарите от КАТ и как трябва да протича използването им?Въпросите, които ще те измъкнат от написването на акт:1 Моля покажете ми куфарчето в което транспортирахте до тук радараЧенгето те поглежда втрещено и почва да търсиНищо не намира и дори и случайно да има куфарче те пита защо ти е да го гледашТи отговаряш че искаш да си убеден че всичко е направено съгласно наредбата2 Днес като пуснахте радара тествахте ли гоТука отговора обикновено е че радара има пломбаСамо че нас пломбата не ни интересува а ни интересува дали е тестван днес след като е включен както е по наредбатаАко има наглостта да каже да следва унищожителния трети въпрос3 Как го тествахте Искам да видя протокола Разпечатка от фискалната паметПо наредбата трябва да я носятТука втасват и ти връщат документитеПочват да те питат къде работиш че си такъв тарикат
              30 мин търсих подобна наредба , но не успях да я намеря ..

Коментар

jorko написа:
                BO написа:
                Колега БО да не те сбараха някъде да тестваш ланчата? :D И аз не знам да има такава наредба, ама знае ли човек...иначе то вече на много места има камери, а там няма тън-мън...ето например скоро си бях на Добрич и отскочих 2-3 пъти до Варна и на влизане в Аксаково друг път винаги има куки, еми тоя път не ги видях, явно щото камерите си бачкат, по този начин куките с радарите стават излишни там, а и няма да има далавера де :D Също така съм чувал, че радарите имали т.нар. фискална памет и като те ковнат няма бутане...аз един път в Добрич се бях изсилил със 120 ама пред мене имаше една ладуна и намалих скоростта баш зад нея и не можа да ме засече иначе кво ме чакаше малиииии...ама избягвам такива изпълнения де, спестил съм си неприятности
                N.Y. State of Mind

Коментар

Ако ти отговорят и на трите въпроса
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

във варна е фулллллллл с камери вече. виж дч-вн е писта
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

В Ямбол от известно време насам ползват лазерен радар с камера, която ти прави клипче. На клипчето се вижда твоята кола, скоростта ти , датата и часа. Няма мърдане. Освен това твърдят, че не могат да изтрият клипчето , така че и рушвет не щат (аз никога не предлагам, но някои са се пробвали безуспешно). Лазерният радар няма и как да се засече предварително - и да имаш радар-детектор, писне ли ти, вече е късно, засекли са те.Бе и те ще се изучат... ще се налага да караме според правилата, поне у градо...

Коментар

Тоз "лазар" имат ли право да го ползват по закон? Някъде има ли му спецификациите, от кого е одобрен, метрологии и т.н. Питам аз.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Аз не съм чул да има лазерни радари в България.Полицаите използват TR4 и къмнего има монтирана камера която регистрира колите минали пред него.Радарът се явява измервателно устройство и за да бъде допуснато до експлоатация то трябва да премине през процедура наречена "Одобрение на типа" която се извършва от Държавната агенция за метрология и технически надзор. Ако някой има достъп до регистрите и (те са публични но за да получиш извадка от тях се плаща) да каже какви радари фигурират там.А в София също има много стационарни камери но нито една не засича скорост. В колата си имам радардетектор и не съм забелязал да пищи около тях.Ако правят видеозаснимане с радар полицаите ползват необозначени коли в които е монтиран.При интензивен трафик обаче няма никаква гаранция че радарът мери именно скоростта на колата която камерата снима. Радарът винаги иамерва най бързата ...

Коментар

Няма голяма вероятност да ме спрат, но ако ми дадете да си изпринтя наредбата ще им задам съответните въпроси. Но само ако видя наредбата и я прочета черно на бяло. Интересно ще е.
                            SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

jorko написа:
                              няма такива екстри. радара си минава метрология на определен период.

Коментар

Working...
                              X