Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ и радарите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да не говорим, че актовете са за извършено административно нарушение, а в ЗАН е отбелязано, че постановления до 10 лева не се обжалват. ЗДП обаче е на друго мнение Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

В крайна сметка има ли такава наредба или подобен диалог с куките може да се води само по параграф 22?

Коментар

В крайна сметка, когато си превишил скоростта...си я превишил. Не вярвам, някой да го оспори. Теб те спира длъжностно лице, а не бай Киро Крайненеца(здеасти бат Кире ) ...Могат да те глобят за превишена скорост и без радар - ако карат след теб със 70, това значи, че ти си с превишена скорост.

Коментар

Решението с превишената скорост е да се намалят глобите- таван 50 лв. от актовете и да се увеличат лишаването от книжка- минимума да е година и половина до 30 км/чнад ограничението и 5 години за над 30над ограничението, за алкохол над 1 на 1000- 10 години без книжка- само така ще се очистят пътищата от убийци.ПП. Ша зема да стана депутат да сложа ред в таа дръжава, бе. Yellow_Flash_Colorz_PDT_15
          Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Re: КАТ и радарите.

BO написа:
            2 Днес като пуснахте радара тествахте ли гоТука отговора обикновено е, че радара има пломба
            Единственото което те спасява е ако случайно е минала датата за следващ преглед на радара. Има стикери на радара. Та тази митична наредба - от кого е издадена - началника на някой кат в някоя община и важи само за тяхната община?
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Има камери на горния ръб на някои от билбордовете с реклами. Има и предупредителни табелки "RADAR". (на пътя Русе-София само в отсечката от 60 км до гр. Бяла на поне два или три билборда има камери. Обикновено камерата е върху тези, пред които има подпряна картонена патрулка. На тази снимка съм се опитал да хвна един такъв в движение:
              Прикачени файлове

Коментар

niko_ymn написа:
                Има камери на горния ръб на някои от билбордовете с реклами. Има и предупредителни табелки "RADAR". (на пътя Русе-София само в отсечката от 60 км до гр. Бяла на поне два или три билборда има камери. Обикновено камерата е върху тези, пред които има подпряна картонена патрулка. На тази снимка съм се опитал да хвна един такъв в движение:
                не се засича скоростпоне засега
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

PASSARELLA написа:
                  В крайна сметка, когато си превишил скоростта...си я превишил. Не вярвам, някой да го оспори. Теб те спира длъжностно лице, а не бай Киро Крайненеца(здеасти бат Кире ) ...Могат да те глобят за превишена скорост и без радар - ако карат след теб със 70, това значи, че ти си с превишена скорост.
                  Извинявай ама това че са карали със 70 зад мен не означава абсолютно нищо. Много здраве да имат. Не може просто ей така да се пишат актове - в 21 век живеем. Трябва да се докажат някои неща. Не може да те глобят защото те са карали със 70 и е абсурдно. Мисля че не го правят това. Относно глобите - да трябва да ги има, обаче каква е целта на тези глоби. Целта би трябвало да е да се намалят нарушенията, но в България целта е да се увеличи боря на глобените за да могат да отидат повече пари еди къде си. Обикновено карам или с ограничението или с десетина километра отгоре, но има много тъпи места на междуградско, където са ти лепнали един знак 60 или 40 а след него има права отсечка и няма никаква логика там да има ограничение. А куките стоят точно там и се крият отгоре на всичкото. Вместо да направят така че да се виждат отдалеч и това да респектира евентуални нарушители и те да намалят скоростта и всичко да е наред, те се крият за да могат или те или държавата да лапа. Това е дразнещото. Има и много места, на които не е ясно какво е ограничението и никой не прави нищо за да стане ясно. Иначе ако ме хванат със 150 на междуградско - ДА виновен съм и спор няма, но да ми напишат акт че карам с 80 при ограничение 60 си е тъпотия.Между другото като ви напишат акт, вие може да подадете възражение в кат до някакъв срок (3 дни май беше). Това не е обжалване, а просто подавате възражение срещу съставения акт за нарушение. Разбира се това възражение никой не го гледа и отива в кофата. Вече като излезе наказателното постановление, може да обжалвате в съда, ако ви е над 50 лв.
                  FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Навсякъде, където има пресичане с друг второстепенен път ограничението е 60 км/ч колкото и да е права отсечката (дори и да няма знак за скороста, а само за кръстовище).Не знам дали има радар в камерите на билборда или снимат от патрулката, но на един познат му пратили снимка на картинка с колко е карал прикрепена към акта.

Коментар

По тези билбордове с патрулките камерите са имитация. Просто празен кужух ...

Коментар

niko_ymn написа:
                        Навсякъде, където има пресичане с друг второстепенен път ограничението е 60 км/ч колкото и да е права отсечката (дори и да няма знак за скороста, а само за кръстовище).Не знам дали има радар в камерите на билборда или снимат от патрулката, но на един познат му пратили снимка на картинка с колко е карал прикрепена към акта.
                        Абе що не прати някой снимка на такъв съставен акт. Как ще го съставят в отсъсъвието на водача. Или аз не съм разбрал, или някой лъжата я няма за нищо. Как ще го заснеме камерата и след това ще му изпратят акт. Чак пък и снимка към него. А водача къде се е разписал ? Може да му изпратят призовка. Ма чак пък акт, не знам

Коментар

////Punto//// написа:
                          Абе що не прати някой снимка на такъв съставен акт. Как ще го съставят в отсъсъвието на водача. Или аз не съм разбрал, или някой лъжата я няма за нищо. Как ще го заснеме камерата и след това ще му изпратят акт. Чак пък и снимка към него. А водача къде се е разписал ? Може да му изпратят призовка. Ма чак пък акт, не знам
                          Изпращат призовка да, стига сте се хващали за една дума! Има доста случаи около мен на приятели и познати получили призовка. В КАТ им показват кадър с нарушението, качеството споделят, че е доста добро, няма измъкване! :D Аз самият съм виждал патрулка на място, където се правят много нарушения. Тъкмо си мислех да им вдигна скандал, защо не реагират, когато пред тях стават нарушения, когато видях единият полицай да натиска разни копченца на нещо седящо над таблото на патрулката :D
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

niko_ymn написа:
                            Навсякъде, където има пресичане с друг второстепенен път ограничението е 60 км/ч колкото и да е права отсечката (дори и да няма знак за скороста, а само за кръстовище).
                            За това съм абсолютно съгласен, но има и много места където нито има пресичане с път нито нищо. Не казвам, че трябва да нарушаваме и да караме над ограничението, а че куките могат да направят така че правилата да се нарушават по-малко, но не го правят по една или друга причина.
                            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                              PASSARELLA написа:
                              Извинявай ама това че са карали със 70 зад мен не означава абсолютно нищо. Много здраве да имат. Не може просто ей така да се пишат актове - в 21 век живеем. Трябва да се докажат някои неща. Не може да те глобят защото те са карали със 70 и е абсурдно. Мисля че не го правят това.
                              Напротив - могат. Казвам ти го от челен опит. Именно защото живеем в 21 век, не може просто ей така да се нарушават законите. А за нарушителите има санкции.

Коментар

Абсолютно съм съгласен, че не може ей така да се нарушават законите. По-скоро не трябва, при нас си се нарушават. Но не може ей така щото на куката му скефнало да ти напише акт. Ами ако лъже щото не си му симпатичен. Това се нарича произвол. Именно заради това има радари и камери, за да може по някакъв начин да се докаже настъпилото нарушение. На българските полицаи не може да се разчита на честната им дума или пък на съвестта им. Разбира се има изключения, но масово цари корупция. И когато един корумпиран полицаи кара след мен и ме спре и каже че съм карал с 200 тогава какво правим. Ако те снима с камерата от колата добре, но иначе не става. Цялата сила на закона би останала в ръцете на един единствен човек, който може да прави каквото си иска. Ако изхождаме от позицията на честния полицай, тогава добре - дайте им власт, но все пак живеем в България и да не забравяме че всеки смотльо дето е неграмотен и е станал полицай, може да ти направи живота черен щото не си му бутнал 20 лв. А аз пари няма да им давам на гадовете И хубаво има закони, ама на мен ми е писнало да гледам как за патрулките ЗДвП не важи и правят каквото се сетят. За едни има закони, а за други не, писнало ми е от такива. Защо като минава кола за 200000 лв. се правят че нищо не са видели, а мен ми опглеждат колата и се чудят за какво да се хванат и като не намерят нищо с гадно изражение ми викат "Айде карай". Аман от такива кретени.И ДА, трябва да има санкции, но не може те да се прилагат избирателно и още повече да се прилагат от хора, които с чиста съвест нарушават закона, а и не го знаят. Всичко е изкривено в нашата държава за жалост.
                                FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Working...
                                X