Vladim написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ и радарите.
Collapse
X
-
ilkor написа:Аз не съм чул да има лазерни радари в България.Полицаите използват TR4 и къмнего има монтирана камера която регистрира колите минали пред него.Радарът се явява измервателно устройство и за да бъде допуснато до експлоатация то трябва да премине през процедура наречена "Одобрение на типа" която се извършва от Държавната агенция за метрология и технически надзор. Ако някой има достъп до регистрите и (те са публични но за да получиш извадка от тях се плаща) да каже какви радари фигурират там.А в София също има много стационарни камери но нито една не засича скорост. В колата си имам радардетектор и не съм забелязал да пищи около тях.Ако правят видеозаснимане с радар полицаите ползват необозначени коли в които е монтиран.При интензивен трафик обаче няма никаква гаранция че радарът мери именно скоростта на колата която камерата снима. Радарът винаги иамерва най бързата ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
jenshen73 написа:... А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
Коментар
-
Бе аз не се сещам как с оптодвойка ще измериш скорост ... ама дори и да е така щом става дума за измерване то измервателният уред трябва да е одобрен че наистина може да мери (одобрение на типа) и периодично да бъде калибриран. Това което е до камерите обикновено е инфрачервен прожектор който и позволява да снима нощем.Дайте да не гадаем а някой да си направи труда да направи справка за всички измервателни устройства за скорост в регистъра на Държавната агенция за метрология и технически надзор.Всъщност с две оптодвойки разположени на известно разстояние една от друга можеш да измериш скоростта на обекта който минава между тях но когато става дума за автомобили на път това е неприложимо. Най простият начин да се засече че атомобил е минал на червено е камерата да снима само когато свети червено на светофара и после несложен софтуер да определя кои обекти са в движение и кои не. И да пълни базата с номера за честитки В София всички камери са опроводено до хъбове а от тях - оптика. Няма никаква радивръзка и така би следвало да е Миналата година гледах на по алеите на златните такива чекиджийски изпълнения - видеокамери и самоделни антени насочени към покрива на близък хотел. Това става само да плаши гаргите - едва ли качеството ще позволи да се разпознае номер камо ли лице ... но все пак респектират
Коментар
-
Колега като стана въпрос за камери и радари да ви разкажа случката ми от преди 2 седмици.Такаа.. датата беше 15.07.08 около 10.23ч. пътя между Враца и Мездра(Прав участък с две платна).Колата Фиат Темпра-шофер аз-скоростта-160км-в насрещното кола на куките с камера и радар,снимахаме и 1км след това друга патрулка ме спря,дойде тоя оператора показа ми клипчето,честити ми и резултата беше 200лв. и 3месеца без книжка!!! Така че ВНИМАЙТЕ как карате !!! Вече не прощават на никой и пари не искат дажеTEMPRA 1.6 i.e. SX
Коментар
-
jenshen73 написа:Камерите във Варна са оборудвани с оптодвойки с двойна функция - пресичане на стоп линия на червена светлина и преминаване с превишена скорост на зелена светлина. При двата случая инцидента се маркира със заснемане на автомобила от 2 страни - страна водач и страна регистрационен номер. Дата и час се подразбират. От известно време се тиражират и снимки с телефонисти Актовете там са супер сладки - говориш си по GSM-чето и това е най-скъпия разговор в живота ти... Кефя се като гледам наглеците преминаващи през камерите докато говорят... Казах ли, че оптодвойките не се "засичат" от радардетекторите? А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
Коментар
-
u_bo написа:jenshen73 написа:... А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???karal fiat написа:jenshen73 написа:...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Трябва все пак по някакъв начин да се ограничи скоростта , когато ми направиха скоро акта за превишена скорост,бяха прави добре няма да им оспорвам виновна съм, ама тва че се бях лепнала зад х5 и спряха мен -пунтото беше върха на наглоста и на тва отгоре със снимка , ясна снимка с двете коли. Така че оправия никва според менОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!
Коментар
-
Сега и аз да споделя малко опит с радарите.Преди около месец и половина както си карах ме нарисуваха просто ей така с 11км. над ограничението.Какво се оказа после:има член в закона че глоби до 50лв. въобще не се обжалват пред съда Така куките могат да правят каквото си искат .Не че за моите 30лв. щях да обжалвам в съда ,но закона така е направен че и да искаш няма къде да си потърсиш правата.Не знам как е в другите градове ,но в Плевен откакто им дадоха право да събират пари с фишове,униформените момчета направо се престарават.Въобще не може да се каже че "чакат само едрото".
Коментар
-
Колега прочети си закона по-внимателно, за да не те жулят с по 30 лева всеки път. Не се обжалват НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ.За нарушението от теб - пише се фиш за 30 лева, точно и ясно го пише в закона. Ако не си съгласен - пишат ти акт и те обвиняват по съоветния член. Акта ВИНАГИ може да се обжалва, дори и по съответния член да е предвидена глоба от 5 лева. Ако обжалваш и акта НЕ отпадне - налага се наказателно постановление. Ако то е за под 50 лв, не се обжалва.
Коментар
-
ogi28b написа:Колега прочети си закона по-внимателно, за да не те жулят с по 30 лева всеки път. Не се обжалват НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ.За нарушението от теб - пише се фиш за 30 лева, точно и ясно го пише в закона. Ако не си съгласен - пишат ти акт и те обвиняват по съоветния член. Акта ВИНАГИ може да се обжалва, дори и по съответния член да е предвидена глоба от 5 лева. Ако обжалваш и акта НЕ отпадне - налага се наказателно постановление. Ако то е за под 50 лв, не се обжалва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар