Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КАТ и радарите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    ...Честно казано и до ден днешен не знам, как могат да докажат, че именно моята кола са засекли? Вярно е, че има час и минути, но какво от това, по улиците в града се движат много коли!? ...
    В Германия имат радари, които ти хвашат колата като на компютърна игра те маркират и те водят с час и скоростта и даже да са 5 коли една след друга на 20 метра и може да води 3- тата например. :D
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Това е като радарите в авиацията - водят 10-20-50 и повече цели. Мърдане няма.

Коментар

ilkor написа:
        Аз не съм чул да има лазерни радари в България.Полицаите използват TR4 и къмнего има монтирана камера която регистрира колите минали пред него.Радарът се явява измервателно устройство и за да бъде допуснато до експлоатация то трябва да премине през процедура наречена "Одобрение на типа" която се извършва от Държавната агенция за метрология и технически надзор. Ако някой има достъп до регистрите и (те са публични но за да получиш извадка от тях се плаща) да каже какви радари фигурират там.А в София също има много стационарни камери но нито една не засича скорост. В колата си имам радардетектор и не съм забелязал да пищи около тях.Ако правят видеозаснимане с радар полицаите ползват необозначени коли в които е монтиран.При интензивен трафик обаче няма никаква гаранция че радарът мери именно скоростта на колата която камерата снима. Радарът винаги иамерва най бързата ...
        Камерите във Варна са оборудвани с оптодвойки с двойна функция - пресичане на стоп линия на червена светлина и преминаване с превишена скорост на зелена светлина. При двата случая инцидента се маркира със заснемане на автомобила от 2 страни - страна водач и страна регистрационен номер. Дата и час се подразбират. От известно време се тиражират и снимки с телефонисти Актовете там са супер сладки - говориш си по GSM-чето и това е най-скъпия разговор в живота ти... Кефя се като гледам наглеците преминаващи през камерите докато говорят... Казах ли, че оптодвойките не се "засичат" от радардетекторите? А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Айде сега някой по кадърен хакер и нов бизнес за спасяване от акта ... но не мисля, че може да има намеса. Той българина е сподобен на всичко така,че ще е интересно
          Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

jenshen73 написа:
            ... А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
            кой сигнал бе колега???

Коментар

Бе аз не се сещам как с оптодвойка ще измериш скорост ... ама дори и да е така щом става дума за измерване то измервателният уред трябва да е одобрен че наистина може да мери (одобрение на типа) и периодично да бъде калибриран. Това което е до камерите обикновено е инфрачервен прожектор който и позволява да снима нощем.Дайте да не гадаем а някой да си направи труда да направи справка за всички измервателни устройства за скорост в регистъра на Държавната агенция за метрология и технически надзор.Всъщност с две оптодвойки разположени на известно разстояние една от друга можеш да измериш скоростта на обекта който минава между тях но когато става дума за автомобили на път това е неприложимо. Най простият начин да се засече че атомобил е минал на червено е камерата да снима само когато свети червено на светофара и после несложен софтуер да определя кои обекти са в движение и кои не. И да пълни базата с номера за честитки В София всички камери са опроводено до хъбове а от тях - оптика. Няма никаква радивръзка и така би следвало да е Миналата година гледах на по алеите на златните такива чекиджийски изпълнения - видеокамери и самоделни антени насочени към покрива на близък хотел. Това става само да плаши гаргите - едва ли качеството ще позволи да се разпознае номер камо ли лице ... но все пак респектират

Коментар

Колега като стана въпрос за камери и радари да ви разкажа случката ми от преди 2 седмици.Такаа.. датата беше 15.07.08 около 10.23ч. пътя между Враца и Мездра(Прав участък с две платна).Колата Фиат Темпра-шофер аз-скоростта-160км-в насрещното кола на куките с камера и радар,снимахаме и 1км след това друга патрулка ме спря,дойде тоя оператора показа ми клипчето,честити ми и резултата беше 200лв. и 3месеца без книжка!!! Така че ВНИМАЙТЕ как карате !!! Вече не прощават на никой и пари не искат даже
                TEMPRA 1.6 i.e. SX

Коментар

Абе какво стана с забраната за антирадарите, кое е забранено, антирадара и радардетектора или второто няма забрана за него???
                  Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                  Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                  Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

jenshen73 написа:
                    Камерите във Варна са оборудвани с оптодвойки с двойна функция - пресичане на стоп линия на червена светлина и преминаване с превишена скорост на зелена светлина. При двата случая инцидента се маркира със заснемане на автомобила от 2 страни - страна водач и страна регистрационен номер. Дата и час се подразбират. От известно време се тиражират и снимки с телефонисти Актовете там са супер сладки - говориш си по GSM-чето и това е най-скъпия разговор в живота ти... Кефя се като гледам наглеците преминаващи през камерите докато говорят... Казах ли, че оптодвойките не се "засичат" от радардетекторите? А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
                    Ако съм разбрал превилно поста бачкаш в наблюдателницата. :D наясно ли сте, че няма как да се заснима и ползва за написване на акт без да има предупредителни табели, които разположиха в софия. Иначе се нарушава конституцията и един куп закони и разговора по гсм-ма може да стане най доходния бизнес.

Коментар

u_bo написа:
                      jenshen73 написа:
                      ... А казах ли, че уайърлесите с които се предава сигнала се засичат???
                      кой сигнал бе колега???
                      Прочете ли ми цялото мнение? Ако да - камерите във Варна са свързани с ЦЕНТЪРА за Контрол посредство Уайърлеси. Та тоя сигнал От камерките
                      karal fiat написа:
                      jenshen73 написа:
                      ...
                      Ако съм разбрал превилно поста бачкаш в наблюдателницата. :D наясно ли сте, че няма как да се заснима и ползва за написване на акт без да има предупредителни табели, които разположиха в софия. Иначе се нарушава конституцията и един куп закони и разговора по гсм-ма може да стане най доходния бизнес.
                      Цъ, не бачкам там Знам обаче точно какво е на стълбовете. Специално за невярващите ще снимам една такава наблюдателница
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                        Абе какво стана с забраната за антирадарите, кое е забранено, антирадара и радардетектора или второто няма забрана за него???
                        бате Слави, радардетектора не е забранен :D
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Трябва все пак по някакъв начин да се ограничи скоростта , когато ми направиха скоро акта за превишена скорост,бяха прави добре няма да им оспорвам виновна съм, ама тва че се бях лепнала зад х5 и спряха мен -пунтото беше върха на наглоста и на тва отгоре със снимка , ясна снимка с двете коли. Така че оправия никва според мен
                          ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Сега и аз да споделя малко опит с радарите.Преди около месец и половина както си карах ме нарисуваха просто ей така с 11км. над ограничението.Какво се оказа после:има член в закона че глоби до 50лв. въобще не се обжалват пред съда Така куките могат да правят каквото си искат .Не че за моите 30лв. щях да обжалвам в съда ,но закона така е направен че и да искаш няма къде да си потърсиш правата.Не знам как е в другите градове ,но в Плевен откакто им дадоха право да събират пари с фишове,униформените момчета направо се престарават.Въобще не може да се каже че "чакат само едрото".

Коментар

Колега прочети си закона по-внимателно, за да не те жулят с по 30 лева всеки път. Не се обжалват НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ.За нарушението от теб - пише се фиш за 30 лева, точно и ясно го пише в закона. Ако не си съгласен - пишат ти акт и те обвиняват по съоветния член. Акта ВИНАГИ може да се обжалва, дори и по съответния член да е предвидена глоба от 5 лева. Ако обжалваш и акта НЕ отпадне - налага се наказателно постановление. Ако то е за под 50 лв, не се обжалва.

Коментар

ogi28b написа:
                                Колега прочети си закона по-внимателно, за да не те жулят с по 30 лева всеки път. Не се обжалват НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ.За нарушението от теб - пише се фиш за 30 лева, точно и ясно го пише в закона. Ако не си съгласен - пишат ти акт и те обвиняват по съоветния член. Акта ВИНАГИ може да се обжалва, дори и по съответния член да е предвидена глоба от 5 лева. Ако обжалваш и акта НЕ отпадне - налага се наказателно постановление. Ако то е за под 50 лв, не се обжалва.
                                Колега Оги малко грешиш. Акта се жалва само пред н-к кат и ако няма последствия НП се жалва в съда.

Коментар

Working...
                                X