Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наистина ли сме толкова кадърни?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

То кандитати има много, ама нема арни... Вече се замислям след почивката да пусна у форума една обявка, белкем се вържеме с некой колега.Иначе до сега само един Гларус ми хвана окото, ама оня не искал в Софията да живурка.... немало пристанище...

Коментар

Уф, таз София и на мен хич не ми понася, ама за 40.000 годишно ши са прежаля Ма да не кажеш сега - до 35 години... вече съм на 36 (ама изглеждам кат на 25 )

Коментар

Roko написа:
        Ами нека поговорим и за "кадърните" работодатели (не искам да обидя никой разбира се)!От месец и половина съм в процес на търсене на работа. Е не мога да Ви опиша на колко глупости се нагледах!Примери колкото искате. Изискват ми мотивационно писмо. Добре, обаче работодателите не са посочили нито адреса на фирмата си, нито към кой човек от дадената фирма да се обърнем (както и от кой отдел е той)! После какнидатите били такива и онакива.Ако обявите бяха по-конкретни, щяха и да се отсяват хората. Пример - трябва Ви човек с отлични познания по англ. език. Е да ама в обявата не е посочено - "отлични", а само "познания". Аз като човек знаещ английски, но далеч от перфектното му владеене, при вида на обява с изискване за "отличен англ." бих я пропуснал. Същия пример мога да дам и с Офис пакета. Всеки може да пише и форматира текст. Обаче сигурно никой не е запознат с хилядите функции на Word и Еxcel.
        Съгласен съм донякъде. Много добре знам и тази гледна точка - на търсещия работа. Спора става като с яйцето и кокошката. Дали да ти плащат много и да се научиш или да се научиш за да ти плащат много. Моята философия съвпада с втората гледна точка. Затова и на едно-две интервюта като кажа колко искам и ме гледат като да съм зелено човече. Ама знам защо ги искам.Този не го коментираме, но знаеш ли колко бяха като него? Един ми вика - аз мога да превеждам от английски, за обратното ползвам онлайн преводач. Ей са му викам дойде на мой терен - аз съм филолог хич не ми се дискутират онлайн преводачи ама... и му обясних разни неща. Е, че той щом с едно нещо прави компромиси и не ще един пуст английски да научи защо да вярвам, че ще иска да се развива?Идва за мениджър доставки а не знае съкращенията по Инкотермс. Ще се научи. Дали? С кое ще ме убеди, че иска да се учи? С това, че не може да пише правилно? Или че не може да смята? Аз не искам да ми "дават" заплата, искам да си я "изкарвам".
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

LiGuru написа:
          То кандитати има много, ама нема арни... Вече се замислям след почивката да пусна у форума една обявка, белкем се вържеме с некой колега.Иначе до сега само един Гларус ми хвана окото, ама оня не искал в Софията да живурка.... немало пристанище...
          Бе то и аз не искам у София. Майната им на климатиците, майната му на служебния автомобил. При вас само с колело...Междувпрочем числата на фибоначи или Реда на Фибоначи наистина ли трябва да ги/го знам??? Примера е елементарен: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34... Кх, кх, ексела малко се насра, но резултат №69 = 117669030460994
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Ееее, и ние сме чели (че даже и гледали) "Шифърът на Леонардо"

Коментар

Immortal написа:
              Ееее, и ние сме чели (че даже и гледали) "Шифърът на Леонардо"
              Аз не съм - винаги съм мразил филми за конспирации и разни други животни дето ги спират.
              Steliyan's Life!

Коментар

аз какво да мисля, като ходя на интервюта с моите 2 сертификата, като знам че е минал някой такъв гений преди това. ..
                Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Lane Staley написа:
                  Един ми вика - аз мога да превеждам от английски, за обратното ползвам онлайн преводач. Ей са му викам дойде на мой терен - аз съм филолог хич не ми се дискутират онлайн преводачи ама... и му обясних разни неща. Е, че той щом с едно нещо прави компромиси и не ще един пуст английски да научи защо да вярвам, че ще иска да се развива?
                  Ех, колега Lane, Lane, ех колега Staley, Staley. Хайде да не се задяваме на първи езици Като филолог знаеш много добре, че няма такова нещо като "един пуст" език. Английският на много хора се струва лесен щото словоредът като нашенския, думите кратички и подобни на българските, граматиката нищо особено. Но не знам дали оценяваш факта, че от гледна точка на произношение, той е един от най-трудните езици. Целият артикулационен апарат изисква коренно различно усилие на въздушната струя още от белите дробове. Ако има повече от няколко общи звука м/у български и английски, аз за втори път в тази тема предлагам да си изгоря първата диплома Освен това, по отношение на речников състав е категорично най-богатият съвременен език, пък който иска да вярва. След кратко време всеки затъва в многозначието, синонимията и word/meaning distinction.Така че, един пуст английски език далеч не е лъжица за всяка уста. Е, да се научиш да жулиш 2000 думи на чикийски акцент не е проблем, но ДА НАУЧИШ езика е коренно различно. Никой на света не е научил никой език съвършено, и аз това мога да го докажа на всеки, който твърди, че знае български или английски "перфектно" (от това клише пък ми се повдига).Та така де, ти знаеш, нищо лично ама ... :D
                  She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ОпсНе го тълккувай така."Пуст" го употребих защото вече и за чистачки май пишат "английски" в обявата. И ня мисля, че човек с дори минимални амбиции може да се надява на нещо ако не владее поне на едно елементарно ниво английския.Иначе не се заблуждавам, че англиският език е толкова "прост". На негрите от гетата може и да е Френският е по-гаден, а португалския е най-готин.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

jenshen73 написа:
                      Примера е елементарен: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34... Кх, кх, ексела малко се насра, но резултат №69 = 117669030460994
                      тц, не става въпрос дали можеш да ги сметнеш, а дали можеш да ги програмираш (за това примера е елементарен) и като го видиш това долното да ми кажеш "ем че т’ва лесно ве, Фибоначи "
                      Код:
                      >>> a, b = 0, 1>>> while b < 10:...       print b...       a, b = b, a+b

Коментар

LiGuru написа:
                        jenshen73 написа:
                        Примера е елементарен: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34... Кх, кх, ексела малко се насра, но резултат №69 = 117669030460994
                        тц, не става въпрос дали можеш да ги сметнеш, а дали можеш да ги програмираш (за това примера е елементарен) и като го видиш това долното да ми кажеш "ем че т’ва лесно ве, Фибоначи "
                        Код:
                        >>> a, b = 0, 1>>> while b < 10:...       print b...       a, b = b, a+b
                        Грр, тоя език не го владея, но .... структурата ми се изяснява Верно Фибоначи Ама кратко... Не, нямате море в София. За сега ще си кротувам тук, във Варна. Ако обаче много зариташ за кадри - свиркай, ще помагам дистанционно и/или командировъчно
                        Steliyan's Life!

Коментар

Баси, мислех и аз някакво мнение да дам, ама като ви гледам какви ерудити сте се събрали тука и се отказах.Къде съм тръгнал аз с провинциалното си съзнание и не толкова провинциалното си образование.Само едно ще ви кажа като човек, който над 10 години работи с хора - търсете не знаещите, а искащите да знаят. Защото първите много бързо ще започнат да ви дават акъл и да се точат за стола ви, а вторите ще ви свършат работа за милиони докато се изучат и станат като първите. Неизбежно е. А случайте като този от първия пост - четете и се хилете, к’во повече - то господ си наказва без да му се показва!
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                            Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Lane Staley написа:
                              ОпсНе го тълккувай така."Пуст" го употребих защото вече и за чистачки май пишат "английски" в обявата. И ня мисля, че човек с дори минимални амбиции може да се надява на нещо ако не владее поне на едно елементарно ниво английския.Иначе не се заблуждавам, че англиският език е толкова "прост". На негрите от гетата може и да е Френският е по-гаден, а португалския е най-готин.
                              знаеш ли защо въпреки изискването английски се явяват неграмотни по англ? защото в последно време е модно да се изисква англ език по обявите- няма ли англ не е обява минал съм няколко такива работи, на които се изискват някакви умения- напр англ, икономическо образование. аз не отговарям на последното, но ме взеха. след 2 год работа там мога да кажа, че НИКОГА не ми е потрябвало, няма и да ми потрябва. както и 99% от колегите ми също го нямат. а в това време се чудят защо няма кандидати/изискванията далеч не са само тези и някои са доста специфични/- е половината от изискванията им въобще нямат общо с работата. аз вече се изучих- пише ли в обявата ОТЛИЧЕН АНГЛИЙСКИ- значи трябва горе долу да се оправяш, пише ли само английски достатъчно е да можеш да разкажеш за себе си.и да, много хора се чустват, че някой им е длъжен. ами сигурно защото "някъде" и продавач да си и метач да си това ти стига за стандарт от тип: -не мислиш за храна; - не мислиш за дрехи; не мислиш ако се разболееш какво ще стане; -не те бъркат сметките за ток, парно и т.н.; -не те притеснява, че идва зима; - не се налага да си купуваш неща 2 ръка/гуми 2 употреба, дрехи, а за техниката няма да говоря/. а тук за постигане на този "стандарт" на метач трябва да си квалифициран- 1,2 езика; опит; да правиш доста неща около твоята специалност; да седиш и да си ядеш от и без това малкото свободно време за доброто на фирмата пък за теб _/_ естествено и откъм работодателите има пълни боклуци, но има и свестни. същото е и с работниците. само че от работна ръка ще стане все по-зле положението, защото хората бягат. качествените не седят да се молят за 500 евро, а отиват да вземат 3000. висшето образование с малки изключения не може да те научи на кой знае какво. учи опита. и това не е само в БГ. на какво да ме научи- да чета цифрите, да знам на кое как се казва, да знам къде да го потърся като ми потрябва. да мисля ме учи практиката, на бързина при работа също ме учи практиката, след това почваш същото нещо да го правиш освен бързо ами и качествено може би примера ми е повлиян от инжинерната ми спец, но горе долу е това. в университета може да са те учили на езика, да си правил преводите, да си имал фонетика, да си чел старо..... литература, изучавал авторите им и знаеш за тях повече от собствения им народ. ок, ама като идеш в съответната страна и ти праснат местния диалект почваш да разбираш само 50% от думите им. другите обаче вече можеш да предполагаш как се пишат и знаеш къде да ги потърсиш- ето това е висшето. таа раота дето на всичко ще те научат в университета няма как да стане. затова и работодателите трябва да се научат да ценят научилите се- да влагаш 1-2 години в него, но да го задържиш 25 години. и не да го задържиш щото няма къде да отиде, а да остане доволен. сега работя в чужда фирма- е, има 2 шефове българи- и двамата от отварянето на фирмата преди 15 год, единия взет студент нищо не знаещ току що излюпен. а бг работодателите само приказват- никой не е незаменим, чакат за твоето място. е, добре
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Дето казваше един шеф - няма незаменими, има незабравими .

Коментар

Working...
                                X