Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кво става?! Петролът падна с $20, бензина и нафтата НЕ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз в една тема бях писал как се определя цената на горивата, но никой не е чел явно.Поздрави

Коментар

Airfan написа:
      Аз в една тема бях писал как се определя цената на горивата, но никой не е чел явно.Поздрави
      То и аз бях писал, че и вестниците ама...И все пак, смъкнаха цените късно и с неоснователно малко...
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Да обобщим така:Ако около теб всички продават същата стока като твоята за една цена, ти можеш ли да си позволиш лукса да я продаваш на по-ниска?

Коментар

Да обобщим така:Ако около теб всички продават същата стока като твоята за една цена, ти можеш ли да си позволиш лукса да я продаваш на по-ниска?
          колега - бъркаш! не прилагай принципите на пазарната икономика в България! тук не действат...чу ли за застраховките гражданска отговорност, за пилешкото месо и яйцата??? същото е и с горивата - седнат на 1 маса и си плюят в устите - уговарят цената, пък ти - ако искаш!що в Румъния се взигнала цената само с 13 % от началото на годината, а у нас само дизела с 20 и кусур %!!!??? от принципите на пазарната икономика ли??? сичкото е монопол и договорки...
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Да, МОЖЕ. Точно до нас в Русе има една бензиностанция, която продова ВИНАГИ на цената на Шел минус 7 стотинки. От ния си пълня за дълъг път.

Коментар

И друг път съм го казвал, но ще повторя. Представете си, че в Румъния рафинериите продават значително по-евтино от рафинерията в Бургас. Обяснете ми, коя е тази сила, която ще спре собствениците на българските бензиностанции да зареждат само от там? И обратното е валидно, ако тук се продава по-евтино. Цените се определят от цените на борсата по райони. В нашия случай - средиземноморски район. Вярва ти се или не - това е факт.

Коментар

Представете си, че в Румъния рафинериите продават значително по-евтино от рафинерията в Бургас. Обяснете ми, коя е тази сила, която ще спре собствениците на българските бензиностанции да зареждат само от там?
                обаснявам веднага - Бат ти Вальо Златев звъни на когото трябва - абе чшшш, едни тука ми мътят бизнесо - и тръгва цялата държавна администрация и му е.... майката на собственика на бензиджийницата решила да не купува от когото трябва - проверки, данъчни, митничари и други дето се сещаш и още толкова дето не ги знаеш...що мислиш всички са строени по цените на бензиджийницата на Лукойл??? и защо цените се вдигат и свалят на ЕДРО с 1,2457832 % щото това е примерно 2 стотинки разлика в цената на дребно
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                  обаснявам веднага - Бат ти Вальо Златев звъни на когото трябва - абе чшшш, едни тука ми мътят бизнесо - и тръгва цялата държавна администрация и му е.... майката на собственика на бензиджийницата решила да не купува от когото трябва - проверки, данъчни, митничари и други дето се сещаш и още толкова дето не ги знаеш...
                  Виж тук си в голяма грешка.Ама щом вярваш на това си представи обратната ситуация, тук да се продават евтини горива - веднага камиони от околните държави ще задръстят входа на търговските бази. Няма нормално работещо предприятие в този бранш, което да продава на цена много по-ниска от тази на конкурентите си. Просто няма сметка от тази работа.

Коментар

Airfan написа:
                    И друг път съм го казвал, но ще повторя. Представете си, че в Румъния рафинериите продават значително по-евтино от рафинерията в Бургас. Обяснете ми, коя е тази сила, която ще спре собствениците на българските бензиностанции да зареждат само от там? И обратното е валидно, ако тук се продава по-евтино. Цените се определят от цените на борсата по райони. В нашия случай - средиземноморски район. Вярва ти се или не - това е факт.
                    На теория - допълнителните транспортни разходи. На практика - OMV, Петрол и други вериги и без това вкарват от Румъния, но плащат по-нисък местен акциз и си слагат по-голяма печалба. В ЕС средната печалба на бензиностанциите на литър, доколкото си спомням, е 3-5 цента, а тук - 13-17 стотинки.

Коментар

Оп, какво е виновна рафинерията за голямата надценка на бензиностанциите?Маржа (печалбата) на рафинериите за литър е в рамките на няколко цента.

Коментар

нали и те си имат бензиностанциии то много на брой
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Мисля, че картинката долу описва всичко случващо се в БГ! Просто няма нужда от коментар. Познайте кой, кой е!
                          Прикачени файлове
                          Space Star 1.9 DID

Коментар

Roko написа:
                            Мисля, че картинката долу описва всичко случващо се в БГ! Просто няма нужда от коментар. Познайте кой, кой е!
                            Не само при нас е така, приятелю. Много сме дребни, за да влияем на цената на горивата.

Коментар

А я дайте инфо как са цените по Европата в момента и само ние ли сме изклецани ?
                              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Австрия - Шел - А95 - 2,62; нафта 2,85
                                2015 Renault Megane Expression GT
                                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Working...
                                X