Петролът отбеляза спад миналата седмица в периода от 15.07-18.07.2008 с над $16 - от $147 на $131 за барел. Реакция от страна на нашенските бензиностанции нямаше.Тази седмица спада на черното злато продължи и вече цената му е около $127. Действие от страна на Лукойл имаше едва вчера 22.07., но тя беше едва около 1 % назад или около 3-4 стотинки.Някой може да каже, че тези горива са с петрол купуван на високи цени - да, но ако се беше случило обратното - покачване с $20, цената на горивата щеше да бъде променяна всеки ден, а не едва след седмица.И сега какво правим???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кво става?! Петролът падна с $20, бензина и нафтата НЕ!
Collapse
X
-
цирк голям !!
Какво правим. Ядосваме се. Петрола се вдига с Х сума ... и по веригата .. лукойл дига веднага ... бензиностанцийте и те вдигат. След това петрола пада ... лукойл докато разберат ... че докато свалят ... а бензиностанцийте и краините потребители си плащат цените и няма какво да направят. ПРИМЕР: Лукойл вдига с 10% ... бензиностанциите с 14%... идва време на евтин петрол ... лукойл сваля с 10% а бензиностанциийте свалят с 4% и така полека лека ... ценичката става доста голяма!!!! А някъде бях чул колко е реалната цена на горивата по бензиностанцийте ... и тя беше доста приемлива ...но ... все пак живеем в България...
Коментар
-
Няма да ревете ... ще ни плякат,това е ... ми то май вече взе да ни харесва ... след като си продължават безпроблемно далаверите. След като акциза е "константа",защо като пада цената на суровия петрол - потребителя плаща не съобразена крайна цена? Станимишев да каже!!!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
От 147 на 127 долара си е 13,6% поевтиняване. Значи бензинът трябваше с около 30 стотинки да е паднал... Но това няма да стане, защото през годините на поскъпване петролът повиши цената си 6 пъти, а горивата - само два пъти, така че има достатъчно резерви в тази диспропорция, сега с обратен знак.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Re: Кво става?! Петролът падна с $20, бензина и нафтата НЕ!
doofiat написа:Петролът отбеляза спад миналата седмица в периода от 15.07-18.07.2008 с над $16 - от $147 на $131 за барел. Реакция от страна на нашенските бензиностанции нямаше.Тази седмица спада на черното злато продължи и вече цената му е около $127. Действие от страна на Лукойл имаше едва вчера 22.07., но тя беше едва около 1 % назад или около 3-4 стотинки.Някой може да каже, че тези горива са с петрол купуван на високи цени - да, но ако се беше случило обратното - покачване с $20, цената на горивата щеше да бъде променяна всеки ден, а не едва след седмица.И сега какво правим???She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Барел=24,5$ ... тва кога е било колега?Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
Много благодаря за графиката ... впечатляваща е! Ми те милите са на загуба...лошо, мнооого лошо! На мен ми е съвестно и ще им давам бакшиш на всеки литър...педетърговци смотани!!!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Коментар
-
Jimy написа:Няма да ревете ... ще ни плякат,това е ... ми то май вече взе да ни харесва ... след като си продължават безпроблемно далаверите...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Jimy написа:Няма да ревете ... ще ни плякат,това е ... ми то май вече взе да ни харесва ... след като си продължават безпроблемно далаверите...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Vladim написа:Еми така ще е... на народа не му пука особено, така си мисля аз. Само помрънкваме по малко и толкоз! А някога окупирахме парламенти, кръстовища... Сега влаковете се палят, като кибритени клечки, тонове бомби ни гърмят пред вратите, хора ни дават пари да се оправим - говеда ги крадат, цените на всичко, но не и на заплатите ни растат главоломно, шампион убива шофирайки пиян и е на свобода... Това е! По-добре да си траем, че да не си чешем само крастата.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Уважаеми овце, чудя се как по меко да се изразя в момента. За това че цената не се коригира веднага след спада на световния пазар сте си виновни само вие. Трябва търговеца да трепери да не ви изгуби като клиенти, трябва правителството да трепери да не излети, е тогава да видите как при най-малката възможност ще се коригират надолу. Колко от милионите шофьори в тая държава откликнаха на призивите за протести? Колко казаха ’ Мамка му, днеска ще си взема неплатен и ще отида да им кажа какво мисля с другите на площада’?Няма кого да обвинявате освен себе си. Кучето скача според тоягата. На едно дете като се разреве му дават да яде. Те МИЛИАРДИ окрадаха пред очите ви, МИЛИАРДИ отказаха на Европа, щото не им дава да ги крадат, вие се почесвахте. Стига чакахте, какво беше туй чакане бре, няма такъв народ никъде.Горното е адресирано към овцете разбира се, не се засягайте конкретно индивидуално.
Коментар
-
и да се ядосвате и да не... това е положението... монопол... бях седнал да си правя една статистика - цена на барел, курс на долар и цена на бензин на бензиджийницата... ами никаква логика...например - на 12.09.07 - долар 1,41, барел - 78.22 долара, А95 - 1,91 лв. на 17.09.07 - долар 1,41, барел - 78.39 долара, А95 - 1,95 лв. на 30.10.07 - долар 1,36 !!!! , барел - 93,18 долара ????, А95 - 1,91 лв. отказах се ...тъпата сметка 1 барел е 158.9 литра. демек - на 12.09.07 е 0.694 лв за литър петрол - бензина 1,91 за литър.на 17.09.07 - 0.69559 лв за литър петрол - бензина 1,95 за литър.на 30.10.07 - 0.7975 лв за литър петрол - бензина 1,91 за литър. а ся де... да сега - 1,23 лев-долар, петрола гледам го сега 127.88 - т.е. 0.9898 лв. за литър петрол - бензина 2.43 за литър. май днесама вчера оня ден като беше 140 долара барела...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар