Здравейте,сложих газова уредба на пунтото, но не мога да взема фактура за нея. Имам идейка да си намеря фактура от друго място, но не знам какво точно трябва да пише в нея. Молбата ми е към колегите, които имат издадена такава фактура да ми пишат какво точно е съдържанието й: дали пише само АГУ "еди-какво-си", брой и цена или е описан във фактурата и монтаж и т.н. Ако някой си препише тук дословно фактурата, ще ми помогне много Благодаря предварително на всички отзовали се!П.С. Фактурата ми трябва, за да включа стойността на АГУ-то в следващото каско на колата....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фактура за газова уредба?
Collapse
X
-
Без да съм специалист, ти казвам, пиши каквото и да е. През ръцете ми са минали стотици неграмотно написани фактури от знайни и незнайни фирми. Цена, печат и касова бележка са задължителните атрибути, а другото "свободни съчинения".Например: Доставка и монтаж на автомобилна газова уредба марка,модел...И това с каското, да вдигаш цената, си е набутвация, според мен. Повечето хора гледат как да смъкнат цената и да плащат по-малко, а ти наопаки. Освен ако не планираш някоя застрахователна измамаКогда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
И аз не съм специалист, но по този начин застрахователите да не вземат да ти вдигнат премията? Щото по принцип каското покрива всякакви щети от ПТП, злополуки, злоумишлени актове от трети лица и т.н., но НЕ покрива щети свързани с общото техническо състояние на автомобила. Тоест, единствената ти полза от включването на АГУ в застрахователната стойност е ако ти откраднат колата заедно с нея. От друга страна, обаче, премията се увеличава веднъж заради увеличената застр. стойност и евентуално втори път заради повишен риск от тотална щета, напр. при гръмване на АГУ-то (Пази Боже!). Не съм имал такъв казус, но ако АЗ бях застраховател, точно това щеше да се случи. Ти посъветва ли се хубаво с някой застр. брокер какви точно ще са последиците от вкл. на АГУ в застр. стойност. Иначе фактурата не е никакъв проблем, колегите добре са ти обяснили.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Не съм разпитвала подробно защо и дали трябва да включа АГУ-то в стойността на автомобила за каското, просто в момента плащам минималното каско (около 300лв на година). Стойността на автомобила с всяка година намалява по шваке (през 2005г. беше 4000лв, а при последното каско 2007г. - 3300лв) и моята застрахователка ми каза, че ще е добре в този смисъл да се вдигне застрахователната стойност на автомобила (примерно на 3800лв). Мисля, че каското като сума няма да се промени кой знае колко, но пък ако се наложи да ми изплащат щети, ще ги изчисляват върху 3800, а не върху 3300лв .... ако нещо бъркам, казвайте, да не направя някоя глупост с включването на АГУ-то в застрахователната стойност на автомобилаPunto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
Когато ти плащат части, не ти ги плащат върху стойността на автомобила, а върху цената на нови части, след което приспаднат ПРОЦЕНТ НА ОВЕХТЯВАНЕ, който зависи от възрастта на автомобила, и ти НЕ можеш до промениш това с по-висока застр. стойност. С други думи, щом колата не е подзастрахована, винаги ще ти плащат по този начин. Застрахователната стойност е важна само в случай на тотална щета - кражба, пожар и т.н. Разбира се, по нея се определят и премиите, които плащаш на застрахователя и комисионата на брокерката ти - т.е. тя за себе си е ПРАВА да иска да ти увеличи застрахователната стойност Аз пък ще ти дам друг съвет - говори с нея де ти намали застр. стойност с още 20% за лош външен вид (говорим за колата ) и ще плащаш още по-малка премия. И това не би трябвало да се отрази ако ти плащат части и ремонти по експертна оценка.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар