Илко, пробвай да го предложиш на завода за торбички...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пазарлък при покупка на апартамент.
Collapse
X
-
Grigor_j написа:...И моя съвет за инвестиция - ако няма да живееш в този апартамент, купи си по курортите или земя близо до тях, най вече по морето! Пиши лс да ти обясня подробно предимствата на такава инвестиция, вместо апартамент в СфGrigor_j написа:Ти си прав за себе си но не си наясно с много неща! И винаги има как да си намериш сам апартамент от частно лице, строителна фирма и др. Въпроса е кой ти гарантира че този имот наистина ще е твой, а не на още 3-ма! това е работата на агенцията! явно руснаци, англичани, западняци, големи инвеститори и всички, ползващи агенции са по глупави от нас! за уловките.... чети бе колега!!! имаш колкото време поискаш за консултация с адвокат, нотариус, съдя, поп и който искаш! като не ти харесва нещо в договора, продължаваш да търсиш докато не ти се обезценят парите още повече! А инвестицията в курорт съвсем не се изразява само в това да се дава имот под наем...... Не е така.....idm написа:Immortal написа:Е аз пък да ви кажа как мой приятел прескочи агенцията и брокерите -Ходи на огледи на няколко апартамента, хареса си един, след няколко дни позвъни на комшиите и намери телефона на собственика.Собственика пред агенцията се отказа да го продава апартамента, и след няколко дни договорът бе факт без посредници.А удостоверения за липса на тежести в/у имота всеки може да си извади сам.Вярно, че стават много измами, но в по-малките градове това е доста трудно, защото хората се познават и се знае кое на кой е...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ilkor написа:Я да поспамя малко ... имам един терен във Велико Търново в промишлената зона точно до сградата на СБА. Почти 1 декар (990м2) е и има 25 метра лице на пътя.Кажете някоя агенция на която да го пусна за продажба. Може и краен клиент. Наоколо почти всичко е изкупено от завода за пластмасови торбички който е наблизо.Цената която ми казаха че може да му се вземе е от 90 до 120 Евро/м2Идеята ми е да го продам и да си взема приличен апартамент ...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
към jenshen73"А в повечето случаи 2% + 2% = 4% от 60000E са 2400Е или 4680лв."Е, що пък трябва да говориш на хората с този тон, всеки има право на мнение, но изразено по тоя твоя начин взех, че застанах на тяхна страна. Не знам, но за мен изброените от теб дребни сумички, са си доста пари.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
jenshen73 написа:Чш, то ти май не четеш? Аз имам пари, а ти искаш част от тях. Кажи МИ точно коя част от това, което ще ми свършиш не мога го свърша сам??? И айде моля те - поддържам техниката на фирма посредник - що мислиш, че знаят примерно повече от мен за град Варна???Нормално е балъците руснаци, англичани и тем подобная сволоч да работят с агенции - щото нямат времето да търсят сами... Айде, няма да давам пример как търсейки в 3 района на Варна ме пращаха в още 10 ... агенциите при това Жив и здрав да си, но нямаш почва сред разумни хора!Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
е, разбира се, че не само в тази сфера човек може сам да си свърши нещата. както можеш сам да си купиш апартамент, така можеш и сам да си сменяш маслото, сам да си сменяш носачите, сам можеш да си направиш антифриза вместо да го купуваш и т.н. естествено си плащаш, за да не се цапаш, да не си губиш свободното време вместо да пиеш бира да бъркаш антифриз и т.н. това е "европейския" начин на живот и мислене- аз съм инжинер и правя платки и не ми пука за друго нито искам да си сменям маслото сам нито каквото и да е друго- плащат ми достатъчно и аз си плащам на всеки. така има хляб и за всички, за всякакви професии. разликата обаче с тук е, че ние нямаме пари и съответно всеки си казва защо да му дам 3000 евро като мога и сам да го свърша- ще си взема 2 седмици отпуска, това ми е половин заплата примерно 500 лв, ще дам и още 100 за бензин да обикалям и пестя еди колко си. аз не защитавам агенциите, напростив- също сам бих си свършил работата и не виждам защо да им давам пари..., но това е друга тема- хора разни, желания разни, акъли разни и особенно разни финансови възможностиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:е, разбира се, че не само в тази сфера човек може сам да си свърши нещата. както можеш сам да си купиш апартамент, така можеш и сам да си сменяш маслото, сам да си сменяш носачите, сам можеш да си направиш антифриза вместо да го купуваш и т.н. естествено си плащаш, за да не се цапаш, да не си губиш свободното време вместо да пиеш бира да бъркаш антифриз и т.н. това е "европейския" начин на живот и мислене- аз съм инжинер и правя платки и не ми пука за друго нито искам да си сменям маслото сам нито каквото и да е друго- плащат ми достатъчно и аз си плащам на всеки. така има хляб и за всички, за всякакви професии. разликата обаче с тук е, че ние нямаме пари и съответно всеки си казва защо да му дам 3000 евро като мога и сам да го свърша- ще си взема 2 седмици отпуска, това ми е половин заплата примерно 500 лв, ще дам и още 100 за бензин да обикалям и пестя еди колко си. аз не защитавам агенциите, напростив- също сам бих си свършил работата и не виждам защо да им давам пари..., но това е друга тема- хора разни, желания разни, акъли разни и особенно разни финансови възможностиНедвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
Григор, виж сега...то няма лошо да плати човек на агенция, обаче проблема е че не можеш да вярваш на тая агенция, защото нейните интереси са различни от твоите. Ако аз ЗНАМ че ще ида в агенция, ще работят в моя полза, документите ще са изпипани без дребен шрифт и уловки, че имота ще бъде щателно проверен, че агенцията гарантира достоверност на информацията - е халал да ви са парите. Обаче ти много добре знаеш че не е така. Сега засега работата на агенциите за недвижими имоти не я наричат ’бизнес’ а ’далавера’. Как може хора дето грам не са учили за това, поне някакъв курс да бяха изкарали - с една сделка да вземат колкото годишната заплата на един учител да речем?! Моля те, коментирай цените на тези обяви:http://www2.imot.bg/pcgi/main.cgi?to...ailsМежду другото продава се и от още една агенция за 78 500, но е изтекла обявата и не са я подновили.А къщата се продава вече над 6 месеца без корекция на цената надолу.Що за ОГРОМНА разлика?! Това са 20 000 евро бре човек, 20 000 евро които някой иска да си сложи в джоба като посредник, плюс процента. Аз доколкото го разбирам брокера би трябвало да консултира продавача за цената, ако мисли че малко иска - да му каже да я вдигне, а не на принципа ’ти искай малко пък аз ще обера каймака’. Понеже редовно следя обявите има сума ти и други такива разлики през различните агенции. По-нагоре ти казаха че в момента агенциите съществуват в една силно паразитна форма и това е наистина така. Разбирам че си пазиш хляба, но дай да не си мажем очите.
Коментар
-
EVITA написа:към jenshen73"А в повечето случаи 2% + 2% = 4% от 60000E са 2400Е или 4680лв."Е, що пък трябва да говориш на хората с този тон, всеки има право на мнение, но изразено по тоя твоя начин взех, че застанах на тяхна страна. Не знам, но за мен изброените от теб дребни сумички, са си доста пари.Grigor_j написа:jenshen73 написа:Чш, то ти май не четеш? Аз имам пари, а ти искаш част от тях. Кажи МИ точно коя част от това, което ще ми свършиш не мога го свърша сам??? И айде моля те - поддържам техниката на фирма посредник - що мислиш, че знаят примерно повече от мен за град Варна???Нормално е балъците руснаци, англичани и тем подобная сволоч да работят с агенции - щото нямат времето да търсят сами... Айде, няма да давам пример как търсейки в 3 района на Варна ме пращаха в още 10 ... агенциите при това Жив и здрав да си, но нямаш почва сред разумни хора!Grigor_j написа:чети статистика преди да умираш .... от смях.... има повече агенции от колкото сервизи за ФиатSteliyan's Life!
Коментар
-
и по фрапиращи случаи съм виждал... не мога и няма как да го коментирам. И друго.... не съм сложил лозунг с големи букви "Използвайте Агенции" нали? Всеки си има глава на раменете. Ако собственика не въпросния имот е видял това нещо, редно е да се обади в агенцията и да се откаже от услугите им. Всеки собственик, продаващ чрез агенция казва изрично колко е допустимото завишение за цената! И би било некоректно и глупаво да са завишава цената повече от допустимото....Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
-
Grigor_j написа:и по фрапиращи случаи съм виждал... не мога и няма как да го коментирам. И друго.... не съм сложил лозунг с големи букви "Използвайте Агенции" нали? Всеки си има глава на раменете. Ако собственика не въпросния имот е видял това нещо, редно е да се обади в агенцията и да се откаже от услугите им. Всеки собственик, продаващ чрез агенция казва изрично колко е допустимото завишение за цената! И би било некоректно и глупаво да са завишава цената повече от допустимото....Steliyan's Life!
Коментар
-
http://micurl.com/4yefbhако бях от Варна....Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....
Радвайте се
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар