Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пазарлък при покупка на апартамент.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Винаги има договорка както в процентите на плащане, така и в крайната цена на апартамента. Повечето изказвания на колеги са абсолютно абсурдни и неверни. Първо ако сам си намериш апартамент - защо ти е брокер? Второ всяка сериозна фирма ще сключи с теб договор за обслужване в който има точно посочени параметри на това което търсиш, парите които даваш и колко е комисионната, както и права и задължения на страните.И моя съвет за инвестиция - ако няма да живееш в този апартамент, купи си по курортите или земя близо до тях, най вече по морето! Пиши лс да ти обясня подробно предимствата на такава инвестиция, вместо апартамент в Сф
    Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....

Радвайте се

Коментар

Ми, колега, като си намериш сам апартамент по обява и се окаже, че обявата е пусната от брокерска къща, как да я прескочиш тая брокерска къща, как да се отървеш от брокера? А колко частни обяви има на пазара при които не участват брокери?Нали точно това казвам - сядаш, два месеца се ровиш в интернет, ровиш се във вестници, ровиш по обяви, намираш няколко изгодни оферти и като отидеш да купуваш брокерите ти казват дай 2% За чий дедов да му дам комисионна на брокера, като аз сам съм намерил апартамента, сам си уреждам документите, сам си ходя по инстанциите, обаче не мога да го прескоча?!Сложи ръка на сърцето и кажи, че в договорите няма уловки, няма "дребен шрифт", няма хък-мък и няма изненади за клиента!А после ми кажи, как да НЕ ползвам "услугите" на брокер, като те са навсякъде и как да НЕ дам комисионна, като не мога да направя сделката без брокера, който "бил държал правата за продажбата на имота" предиставени от собственика?! Кажи в прав тескт, защо до сега нито един брокер не каза "ето ви телефона на собственика...." Просто брокерските къщи и агенциите за недвижими имоти окопират пазара и после цицат, кой колко може! Аз докато търсих офис, на всяка обява, на която звънях ме питат "колега ли сте или частно лице?" -Защо ли? А защо ме изнудват за цената? А защо не можеш да си купиш апартамен директно от продавач, както кънтят гръмките реклами и винаги участва брокер, под една или друга форма ВО, запомни, колкото е по-къса веригата "продавач <-> купувач", толкова е по-добре и за двамата ВИНАГИ И БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ Пак ти казвам, всеки ще се опитва да те убеждава в какво ли не - нормално е, когато човек има пари за харчене, другите да искат да ги приберат А що се отнася до апартаментите по морето - това беше доходно преди пет години, когато апартамент 50кв.м. струваше 20’000$ и имаше в пъти по-малко блокчета - сега си е чиста набутвация на салбия сезон и масовото строителство по цялото черноморие Най-прост пример: при летен сезон от 100 нощувки, на средна цена от 150лв. на вечер за апартамента, което е много и трудно може да бъде постигнато, това са 15’000лв. приход на година от този апартамент на морето. От 15’000лв. сам си сметни разходите и виж, колко ще спечелиш, ако си купил апартамента за 100’000лв. - 10% годишно - те и в банките дават толкова за годишен влог

Коментар

Ти си прав за себе си но не си наясно с много неща! И винаги има как да си намериш сам апартамент от частно лице, строителна фирма и др. Въпроса е кой ти гарантира че този имот наистина ще е твой, а не на още 3-ма! това е работата на агенцията! явно руснаци, англичани, западняци, големи инвеститори и всички, ползващи агенции са по глупави от нас! за уловките.... чети бе колега!!! имаш колкото време поискаш за консултация с адвокат, нотариус, съдя, поп и който искаш! като не ти харесва нещо в договора, продължаваш да търсиш докато не ти се обезценят парите още повече! А инвестицията в курорт съвсем не се изразява само в това да се дава имот под наем...... Не е така.....
        Недвижими имоти - продава, купува, наема, отдава.....

Радвайте се

Коментар

Е аз пък да ви кажа как мой приятел прескочи агенцията и брокерите -Ходи на огледи на няколко апартамента, хареса си един, след няколко дни позвъни на комшиите и намери телефона на собственика.Собственика пред агенцията се отказа да го продава апартамента, и след няколко дни договорът бе факт без посредници.А удостоверения за липса на тежести в/у имота всеки може да си извади сам.Вярно, че стават много измами, но в по-малките градове това е доста трудно, защото хората се познават и се знае кое на кой е...

Коментар

Immortal написа:
            Е аз пък да ви кажа как мой приятел прескочи агенцията и брокерите -Ходи на огледи на няколко апартамента, хареса си един, след няколко дни позвъни на комшиите и намери телефона на собственика.Собственика пред агенцията се отказа да го продава апартамента, и след няколко дни договорът бе факт без посредници.А удостоверения за липса на тежести в/у имота всеки може да си извади сам.Вярно, че стават много измами, но в по-малките градове това е доста трудно, защото хората се познават и се знае кое на кой е...
            Пропускаш момента че голяма част от брокерите те карат да подпишеш предварителен договор с тях че това жилище в което те водят на оглед можеш да закупиш само чрез тяхната агенция ! Като в голяма чат от тези договори са описани и случаите че не могат да купуват и твои преки роднини без агенцията конкретния имот! Иначе има няква неустоика която мисля в повечето случаи е двоино по голяма от техния процент!

Коментар

Аз казвам реален случай, момчето е от Сливен, бивш мой колега. Като се откаже продавача да го продава, агенцията ще ме хване за макарона да им плащам нешо. Между другото аз също съм обикалял на огледи, щото бях пощурял да си купувам къща, но никакви договори не са ме карали да подписвам. Идва агентката, качвам я в колата и обикаляме по адреси. Може сега да са захитрели, но едва ли за всеки апартамент, в който ме водят ще подпивам подобен договор. Пък и роднините ми са отделни личности и договор, неподписан от тях няма никаква правна стойност за тях - т.е. могат да си го нарушават без нищо.П.С. Като си прочетох мнението- почти в стил kluchar съм го написал

Коментар

Grigor_j написа:
                [color=red]Въпроса е кой ти гарантира че този имот наистина ще е твой, а не на още 3-ма[/color§] Не е така.....
                Е, колега, ако чакам брокер да ми го гарантира, по добре да се застрелям.Уважавам труда на всеки, но пазарните подходи на българските брокери, т.е. техните market positioning techniques, са адски паразитни. Не се засягай, не знам ти по какъв начин работиш...Но аз съм горд, че прескочих брокерите, които щяха да ми вземат пряко и коствено 5.5%. И съм си предвижил всичко и съм си писал договори, и съм следил собствеността на имота от построяваните му и т.н.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

idm написа:
                  Immortal написа:
                  Пропускаш момента че голяма част от брокерите те карат да подпишеш предварителен договор с тях че това жилище в което те водят на оглед можеш да закупиш само чрез тяхната агенция ! Като в голяма чат от тези договори са описани и случаите че не могат да купуват и твои преки роднини без агенцията конкретния имот! Иначе има няква неустоика която мисля в повечето случаи е двоино по голяма от техния процент!
                  E как ще докажат че точно на това жилище са ме водили - всеки път правят протокол за всеки отделен оглед , документират го и т.н.т И още една правна глупост - как може аз да декларирам , че няма да го купи роднина - всеки може да декларира само за себе си
                  Alfa Romeo 145 1.8 Twin Spark -Ех, 156 SW 2,4 JTD -Ех
                  Alfa Romeo 164 Super 2.0 Тwin spark
                  Alfa Romeo 155 Super 2,5 V6
                  Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24v
                  MB CLK - 430 V8

Коментар

Grigor_j написа:
                    Ти си прав за себе си но не си наясно с много неща! И винаги има как да си намериш сам апартамент от частно лице, строителна фирма и др. Въпроса е кой ти гарантира че този имот наистина ще е твой, а не на още 3-ма! това е работата на агенцията! явно руснаци, англичани, западняци, големи инвеститори и всички, ползващи агенции са по глупави от нас! за уловките.... чети бе колега!!! имаш колкото време поискаш за консултация с адвокат, нотариус, съдя, поп и който искаш! като не ти харесва нещо в договора, продължаваш да търсиш докато не ти се обезценят парите още повече! А инвестицията в курорт съвсем не се изразява само в това да се дава имот под наем...... Не е така.....
                    Може да не съм наясно с много неща, но съм достатъчно наясно с това, което ми е нужно, за да си свърша работа и явно съм си я свършил перфектно, че даже и с печалба А иначе, точно това попитах - аз като отида при адвокат да ми преглежда договора и му плащам за корекциите, брокера каква работа ми върши - никаква!Като се ровя по обяви и сам си намеря апартамента, брокера каква работа ми върши - никаква!Както брокера може да ми извади удостоверение за тежести, срещу комисионна, така мога и на адвокат да си платя в пъти по-малко за същата услуга и пак брокера става излишен!Общо взето, БРОКЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, като цяло са излишни посредници между продавача и купувача, поне на този етап - сам сигурно знаеш защо Въпроса е, че малко хора намират начини да ги "прескочат" - кой няма време, кой няма акъл, кой не му се занимава щото е ларж.... и те за това печелят, че даже са и нагли, щото са си повярвали Що се отнася до чужденците - не, не сме по-умни от тях, ама и агенциите им за недвижими имоти не са глупави, като нашите П.П.Естествено ми стана интересно, в какво точно се изразява инвестицията в апартамент в морски курорт, щом не е в отдаване под наем?! Сигурно е в чакане на по-висока цена.... на изкуствено надутите цени на имотите

Коментар

Immortal написа:
                      Пък и роднините ми са отделни личности и договор, неподписан от тях няма никаква правна стойност за тях - т.е. могат да си го нарушават без нищо.П.С. Като си прочетох мнението- почти в стил kluchar съм го написал
                      Абсолютно си прав, това е основен правен принцип - договор между 2 лица не може да вменява задължения за трети
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

скоро купувах жилище , предпочетах по старите панелки понеже тук в Бургас тези от 90-те са ужасно изпълнение.След това една адвокатка ми пое всичко по прехвърлянето , от мен се искаше само да си избера жилище и тя свърши всичкото останало търчане за 100лвУспех и дано скоро да се похвалиш с ново жилище!
                        ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Ние като купувахме магазин преди 2 години, точно брокерката се опитваше да ни метне.Естествено със селски номерца, като "купувайте бързо, че още 5-ма го искат" и тем подобни.След проверка, която ние лично си направихме се оказа, че магазина е ипотекиран.Друго, тъй като още беше в строеж, упорито ни казваше, че до 3-4 месеца всичко ще е завършенои ще почнат да работят. Излишно е да казвам, че заработи след около 2 години.Взехме магазин близо до този и като минавам оттам, гледам че още не всичко е довършено.Фирмата се казва "Интертайм Континентал" и впоследствие разбрах, че са големи мошеници.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
                            Ние като купувахме магазин преди 2 години, точно брокерката се опитваше да ни метне.Естествено със селски номерца, като "купувайте бързо, че още 5-ма го искат" и тем подобни.След проверка, която ние лично си направихме се оказа, че магазина е ипотекиран.Друго, тъй като още беше в строеж, упорито ни казваше, че до 3-4 месеца всичко ще е завършенои ще почнат да работят. Излишно е да казвам, че заработи след около 2 години.Взехме магазин близо до този и като минавам оттам, гледам че още не всичко е довършено.Фирмата се казва "Интертайм Континентал" и впоследствие разбрах, че са големи мошеници.
                            И ако разчиташе само на брокерката щеше да го вземеш
                            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

За брокерите на недвижимо имущество (и не само за тях) лафът е следния: "заради това че 99% от тях са боклуци, на останалите им излиза лошо име"
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Я да поспамя малко ... имам един терен във Велико Търново в промишлената зона точно до сградата на СБА. Почти 1 декар (990м2) е и има 25 метра лице на пътя.Кажете някоя агенция на която да го пусна за продажба. Може и краен клиент. Наоколо почти всичко е изкупено от завода за пластмасови торбички който е наблизо.Цената която ми казаха че може да му се вземе е от 90 до 120 Евро/м2Идеята ми е да го продам и да си взема приличен апартамент ...

Коментар

Working...
                                X