Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Благодаря на kiler_4o

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря на kiler_4o

Алфата ми се развали по пътя за морето и ако не беше kiler_4o сигорно още щях да си седа на магистралата към Бургас и щях да се радвам с най-готиния тен Та така 166-цата май беше до тука семеринга и изпусна и изтече маслото в движение за което предполагам че е умаслил ремака и е превъртял та и той се скъса От магистралата kiler_4o ни издърпа до сервиза на фиат в Бургас след което там и сложиха нов семеринг да спре теча, сложика и нов ремак наляха и масло и палим да видим няма ли да тръгле (тя надеждата умира последна) и запали което беше най-странното за Алфа като марка , обаче с голямо чукане в двигатела ясно беше че няма да тръгне Ремонта се оказа, че ще е доста пари... и на другия ден е качихме на пътна помощ и я докарахме към Пловдив. Ся си спи у гаража докато решим кво да е правим Очаквайте тея дни от мен и от kiler_4o доста интересни снимки и клипове от последните мигове на алфичката :D Още веднаж благодаря на kiler_4o за помоща и ако не беше той незнам кво щяхме да правим
    Fiat Punto 1.9 jtd '03 год.

на kiler_4o И сори за ауто-то...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аве колега, що не ми я подариш така развалена , те и безтова талянските коли са супер смотани, особенно 166-ците. Браво на Крум
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Alfa - каквото и да я правиш все ще се счупи.Много кофти случка - мойте съболезнования.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Жалко за аварията. И браво на колегата!!!
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Абе ще ви попитам вас за мнение тъй като нашия форум незнам кога ще тръгне. Ремонта на колата ще излезе между 1000-2000лв. и съм решил така ако се вмъкна до 1500 лв тавана да е права тва е при положение, че блока е непокътнат и мина само с смяна на биели и лагери и шлайфане на колянов вал (ако не е издал вече багажа) тва ми е единия вариант но докато не се отвори неможе да се разбере! Второто за което мисла е да търса друг двигател (тва при положение, че ремонта надхвърли 1500лв ) понеже то толкова струва другия двигател и ще имам после един тон чарколъци за него :D И третия вариант е да е продавам така или на части но на части си е нож с две остриета Какво бихте ме посъветвали

Коментар

На мен лично ще ми е жал да тръгна да си продавам колата на части и разни ... да ми се обаждат и да питат:Фарчетата как са? Копченцата за ел.стъклата как са?.... Я си оправи колата и не се занимавай с щуротии!Придържайте се към добрия тон на форумаМодераторски екип на fiat-bg.orgИзвинявам се за това, че отново съм засегнал стерилният тон на форума! Извинявам се затова, че някак си да бъдеш авто-лешояд за мен си е разновидност на .......... - казано на чист турски език ..........! Извинявам се, сещо и от името на модераторският екип за това, че си позволява да определя думите от един много близък нам език, като "не-добър тон"! Прощавайте!Съветвам де да слезеш от "ръба", по който се движиш. Коментари по модераторски текст не се допуска, както и за пореден път използваш цинизми. Адски наглото ти и дразнещо поведение не е в полза на никого, освен май на теб. Интересен си единствено с това, че май водиш по точки с официалните предупреждения. Градацията обаче свърши и рискуваш да се "изчервиш"Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Спамът не се толерира.Модераторски екип на fiat-bg.orgОтносно Алфата, колега, мога да те посъветвам да отворите мотора и тогава като разбереш какви са поразиите ще го мислим. може да имаш само няколко криви клапана, щом все пак е запалила колата. Иначе ако беше моя смятай, че съм я стегнал за 2 седмици. Все пак много зависи от състоянието на мотора де. И ако щетите са наистина толкова големи, като колянов вал, криви мотовилки, повредени бутала и клапани, тогава най добре един нов мотор за 1500 лв и колата е на пътя. Пиши все пак какво е състоянието, и колко ти искат за труд, че и аз започвам да се насочвам към такава кола.
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Няма връзка с тематаМодераторски екип на fiat-bg.org
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

за жалост от известно време насам звукът в клиповете на телефона ми прекъсва, но малко по-нататък в клипа ще си добиете представа за какво става въпрос Като ми се обади и ми каза, че са в началото на магистралата - нп, ама тя магистралата се оказа близо 50 км ... Та близо 50 км. съм карал бавничко, после като оставихме алфата имах да си наваксвам За жалост наистина положението е тежко ... Като видях в картера какви огромни стружки имаше ... много лоша работа ... Ами ще помагам, то на такива приятни хора как да не помогне човек Много се радвам, че се запознахме, било то и при такива обстоятелства Ето клипове и снимки :http://common3.hit.bg/182.3gphttp://...hit.bg/186.3gpedit: Чакам снимки на ланчията и алфата заедно Каквито снимки имаш - качвай ги тука Само не качвай мен, че ще ми сложат БАН във форума :D п.п. Баси, тва е най-модерираната тема, която съм чел последните 1-2 години в тоя форум - във всяко мнение забележка за спам, или че не е свързано с темата :D Ся да не получа предупреждение, заради спам :D

Коментар

Ей ама май има надежда повредата на колата да не е голяма, поне със разпитванията които направих досега и с изказването на phoenix щото ако наистина е счупен блока или коляновия вал не ставаше за нищо колата нямаше да запали изобщо За биелите знаем, че със сигорност 1/2 са счупени и металните парчета дето бяха в картера са от тях най-вероятно. А да е давам за части сега поне категорично се отказвам щото в крайна сметка PASSARELLA е прав до някаде щото колата си ми е много хубава и да търпа да идват някви ... и да ме птат тва ставали онова как е.. е няма да стане Тея дни ще го отворим двигатела да видим кое е счупено и колко ще излезе всичко и ако надхвърля 1000-1500лв ремонта ще търса нов двигател (дори се замислям за 2.0 V6 turbo ся сам връчил задачата на един приятел в италия да потърси по моргите да видим колко ще излезе със всичко необходимо) Ще ви държа в течение кво става

Коментар

TaNo написа:
                        Ей ама май има надежда повредата на колата да не е голяма, поне със разпитванията които направих досега и с изказването на phoenix щото ако наистина е счупен блока или коляновия вал не ставаше за нищо колата нямаше да запали изобщо За биелите знаем, че със сигорност 1/2 са счупени и металните парчета дето бяха в картера са от тях най-вероятно. А да е давам за части сега поне категорично се отказвам щото в крайна сметка PASSARELLA е прав до някаде щото колата си ми е много хубава и да търпа да идват някви ... и да ме птат тва ставали онова как е.. е няма да стане Тея дни ще го отворим двигатела да видим кое е счупено и колко ще излезе всичко и ако надхвърля 1000-1500лв ремонта ще търса нов двигател (дори се замислям за 2.0 V6 turbo ся сам връчил задачата на един приятел в италия да потърси по моргите да видим колко ще излезе със всичко необходимо) Ще ви държа в течение кво става
                        за 2.0 V6 Turbo и с вас сме се разбрали, че е много пипкава работа и веднага като я направите трябва да я пробвам, за да видя дали всичко й е наред

Коментар

Не вярвам да имаш начупени биели, най-много да имаш накривени 4-6 клапана и повдигача иииии това ще да е.
                          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
                            Не вярвам да имаш начупени биели, най-много да имаш накривени 4-6 клапана и повдигача иииии това ще да е.
                            Неска сутринта говорих с моя майстор и междодругото той също така ми каза по-всичко което му описах другата седмица е почваме и дано предположенията ни се окажат верни :D

Коментар

Да не те плаша, но ще ти дам съвет.... че да не стане посля някой гаф и да правите 2-ни работи.има и 50% вероятност да имаш проблем и кол. вал. Все пак е само 50 %, така че не искам да те плаша, само споменавам. Та докато е разхвърлян мотора, свалете картера и проверете основните лагери на какво положение са !!! и друго много важно, промивка на маслената помпа, понеже, казахте че има стужки в маслото, може нещо да е прескочило някак си зад цедката на помпата и да направи някакъв огромен проблем. Та проверете основни лагери на какво положение са и измиване на картера и прочистване/ревизиранена маслената помпа. Успех и пиши пак
                              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                              X