Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отзиви от Лято 2008 на Черноморието

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

аз пък си ходих в нас на море. развносметката 2000 км, 25 лв вход в албена за цяла седмица.по- големия разход са кръчмите с яденето и пиенето сяка вечер
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Балчик

В момента сме в Балчик. Впечатленията засега: Хотела е в началото на града; стаята ни гледа към морето (според собствениците на хотела) и към шосето и детски лагер от соц.времената (според нас), но иначе хотелчето ("Париж") си е симпатично. В Балчик плаж няма. Има един изкуствено направен, под ботаническата градина, с чадърчета за 2-3 лева, от който по метални стълбички слизаш между камънаците в морето. Разбрахме, че има още един, който бил с пясък - до пристанището, но не мисля да го пробвам.Всички менюта в града са на румънски и цените съответно са като за заможни румънци. Но ние нали сме си оправни, в един по-страничен квартал си намерихме кръчме, където може да се хапне прилично за сравнително нормална сума.На плаж вчера ходихме в Албена - 4лв за влизане с кола в комплекса за 24 часа, но пък плажа си е плаж. Опекохме се порядъчно и днес май ще ходим само да се топим в морето, без да излагаме стройни зачервени тела на показ Снощи ходихме и до Каварна. След всичко, на което се бях наслушал, очаквах нещо повече. Градче с център от татово време, без кьорава табела за да знаеш къде отиваш (добре че "металите" си знаят къде стават концертите). Снимах един магазин, на който някога е пишело ПОДАРЪЦИ, но буквите отдавна са изпопадали и сега пишеше само П...РЪЦ. До каварненския плаж се стига по един път, който открихме случайно, не че имаше табела или някакво упътване. А въпросния плаж е същата работа като в Балчик - пясък, изкуствено насипан в бивша индустриална зона.На връщане исках да спра малко в Балчик, за да се поразходим, но нямаше къде да се спре от коли, поради факта, че имаше представление на някакви стриптизьорки от Пайнер ( поне аз реших, че са такива, защото на афиша нямаше казано нищо - само 5 дами с кожени съблекла и камшици). Мда - това в общи линии са първите впечатления. Добре че наблизо са Албена, Златни пясъци и Варна, защото Балчик не става за плаж, а и отдавна не е спокойното красиво градче, където да си починеш, макар и без се топнеш в морето. П.П. Май ще ми се наложи да уча румънски
      Прикачени файлове
      Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
      Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Балчик 2

...
        Прикачени файлове

Коментар

пружината от легло на оградата е култова...строхотна находка!!!
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
            пружината от легло на оградата е култова...строхотна находка!!!
            Ама пък по мярка ли е. Както се казва тел да има всичко става.
            Punto SX 1.1 55

Коментар

Re: Балчик

karloson написа:
              ....
              Благодаря за ценната и духовито поднесена информация, колега. Много ми е полезно, щото догодина мисля да ходя по северното Черноморие и от Балчик имам спомени точно от преди 20 години.Приятно изкаравне от тук нататък!!!
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ако не се лъжа преди някоя и друга страница точно на теб ти писах и за балчик и за албена и за каварна и т.н. балчик е приятен за разходка вечер и пиене на бира на дамбата. за плаж там най-малко кофти е на централния. аз като гледам по снимките вие сте в "квартала" т.е. максимално към каварна посока. то там си е жилищно място. възможно най-кофти за почивка все пак иди на централния- има душове, пясък, чадъри и много, много мангали- както румънски така и бъгларски не мога да преценя от кои повече и да, албена си остава най- доброто. не прави грешката да стъпваш на кранево, мангалите се разпределят между балчишкия и краневския плаж
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                  ако не се лъжа преди някоя и друга страница точно на теб ти писах и за балчик и за албена и за каварна и т.н. балчик е приятен за разходка вечер и пиене на бира на дамбата. за плаж там най-малко кофти е на централния. аз като гледам по снимките вие сте в "квартала" т.е. максимално към каварна посока. то там си е жилищно място. възможно най-кофти за почивка все пак иди на централния- има душове, пясък, чадъри и много, много мангали- както румънски така и бъгларски не мога да преценя от кои повече и да, албена си остава най- доброто. не прави грешката да стъпваш на кранево, мангалите се разпределят между балчишкия и краневския плаж
                  Не сме в "квартала", колега, точно обратно - в самото начало сме, на влизане от Варна - малко по-надолу е кръстовището, надясно за Двореца и Ботаническата, наляво сочи за Добрич, а направо се отива директно към другия край на Балчик. Току що се връщаме от Кранево - рекохме да видим и тамошния плаж. Равносметката е - излезе ни по-скъпо от Албена, щото дадохме 5лв за чадър, а в Албена входа е 4лв Много гъчканица по плажа, но морето е хубаво... В началото бая медузи се мяркаха из водата, но ние мръднахме по-настрани и не сме ги срещали. Лошото е само, че вчера много се препекохме и днес я карахме по-полека със слънчевите бани. За следобед ме обземат едни копнежи за студена биричка край басейна на хотела, ама ще видим...
                  Прикачени файлове

Коментар

северното черноморие е скапано виж южното е друга работа,скоро ходих на Аркутино там е просто невероятно плажа огромен,водата по чиста и чешмата,има и остров наблизо и гора.а за тези които обичат да се гмуркат там е направо рай.вчера си купих харпун и вдруги ден отивам да го пробвам.острова се казва Змииски остров.

Коментар

Аз вчера се върнах от Китен. Прекарах едни странни 12-13 дена и не съм много сигурен какво ми е отношението, но като че ли това ми беше последната почивка на нашето черноморие.Впечатлението ми е за много ниски цени, много слабо обслужване, мърсотия и много ама много чалга.Почивах в едно фамилно хотелче за 40 лв. двойната стая, като за целия период никой не влезна да удари една метла вътре, каму ли да смени чаршафи.Плажа беше горе долу читав, самото море се изложи с много водорасли и медузи, както и с спесифична слоестос по осмозния слой на водата.Първите два дена си закупувах чадър и шезлонг за 15 кинта, но се почувствах самотен и изолиран от компанията и си купих собствен комплект чадър и два броя дюшеци с което се оправиха нещата. Май съм най-доволен от плажуването.Мисля извадих късмет и с храната, тъй като набарах две-три арни кръчмета с качествено хапване, едното бе много евтино и с прилични порции и качество, другото бе по-скоро с нормални цени, вкусна храна и ненормално големи порции граничещти с малоумието.Истината, е че няма качество на обслужването, колкото и хубава и евтина да е кльопачката като не ти е поднесена с уважение и най-малкото грамотно всичко е фира. Няма заведение в което да не съм се разправял за сметката, като не става дума за голямото товарене, а по-скоро за небрежност. Няма как да мине при мен "една ракия повече", щото аз ракия не съм пил, виж да ме метнеш са две бири по върви....Веднъж се излъгах да влезна в една яка долна кръчма, уж да се радват аверите на Сашо Роман, като издържах 40 мин. след което метнах 50лв. на масата и си тръгнах, на другия ден разбрах, че май малко съм бил оставил, щото освен двете салати, двете мастики и едното Мартини на жената, съм бил метнал и някакво пилешко "жулиен", а жената била метнала още 5 Мартинита. Общо взето е това, определено има проблясъци в южното ни черномоие, но за съжаление те са отенък от предишно великолепие....

Коментар

Аз се върнах преди няколко дни от Китен, не съм очарован, няма какво да се види, северният плаж е много добър , южният има хубава ивица и мръсна вода. Бях в семейно хотелче, цените не са много зле, спах за по 20лв. на вечер в апртаментче, понеже бяхме повече хора с хладилник тв. и т.н. Цените по заведенията- общо взето като намериш правилното заведение няма проблеми спрямо цена/качество /количество, доста са и тези който ти носят доста малки порции, аз проблеми със сметките нямах, не са се опитвали да ме лъжат както колегата. Места за паркиране общо взето се намират покрай плажа, хотелчето в което спах си имаше вътрешен паркинг и нямах проблеми за паркирането в градчето.
                        FIAT - TIPO 2.0i.е

Коментар

[quote="karloson"]
                          pakumba написа:
                          .
                          да, сещам се къде сте. между балчик и албена, дори предполагам и хотела. иначе входа в албена е 4 лв ама само за колата. чадъра май беше 6. глей са ко стаа събота и неделя добрич като се изнесе на албената както и да е хубава почивка да си изкараш
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

karloson написа:
                            В момента сме в Балчик...Има един изкуствено направен, под ботаническата градина, с чадърчета за 2-3 лева, от който по метални стълбички слизаш между камънаците в морето. Разбрахме, че има още един, който бил с пясък - до пристанището, но не мисля да го пробвам.
                            Мен лично този изкуствен плаж по ме радва! Няма много хора. Има хубави вълни... еххх тая година няма да помириша морето. Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Този, до пристанището (мисля че на него му казват централния) преди година-две беше хубав - чист, с чиста вода и т.н. Сега не знам как е! Но може да опиташ поне един ден и там!ПП: Тая ограда с пружината е там от как се помня!
                            Space Star 1.9 DID

Коментар

Каничка от 1литър айрян на Созопол=7.50лв.То вярно,че цените скочиха ама чак пък толкова

Коментар

[quote="pakumba"]
                                karloson написа:
                                pakumba написа:
                                .
                                да, сещам се къде сте. между балчик и албена, дори предполагам и хотела. иначе входа в албена е 4 лв ама само за колата. чадъра май беше 6. глей са ко стаа събота и неделя добрич като се изнесе на албената както и да е хубава почивка да си изкараш
                                Албена, Албена ама и Кранево заливат твоите градски. Гледам колегата е ходил на плаж в Кранево през седмицата, но не му препоръчвам в събота и неделя, защото просто трябва да легне на плажа върху някой друг.
                                Punto SX 1.1 55

Коментар

Working...
                                X