Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за данъка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Yavor написа:
    За Брава 1,4 - 80 коня - 88лв А сега ревете софиянци че ви е скъпо, като плащате за същата Брава 25лв...
    Сега проверих - за тая брава за която си платил 88 лева, в софия се плащат 60 лева, а не 25

Коментар

ogi28b написа:
      Yavor написа:
      За Брава 1,4 - 80 коня - 88лв А сега ревете софиянци че ви е скъпо, като плащате за същата Брава 25лв...
      Сега проверих - за тая брава за която си платил 88 лева, в софия се плащат 60 лева, а не 25
      А, ако има катализатор? Моят данък бе малко под 30лв. с процентното намаление за предсрочно плащане.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ако има катализатор, той е нямало да плати 88 лева, а 44 лева

Коментар

ужас колеги, нямам нищо против да плащам, но да има за какво...къде са ни пътищата..особенно в София с тия трамваи. Ужасно е два пъти да минеш върху гадните релси на повечето кръстовища и вече трябва да ходиш да сменяш я някой кормилен накрайник, я нещо по сериозно и после реглаж...Трябва да се реши какво искаме ние...
          Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
          Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

ogi28b написа:
            Еми в данъчното никой не ти проверява колата, а декларацията сам си я попълваш. Така, че да не се пише, че има катализатор е... да не казвам, какво! А не знам някоя от нашите фиатки да е излезнала от завода без катализатор.

Коментар

Данъка за Бравата ми е 30 лева в Разград, с отстъпка 5% нещо като 28лв май платихме
              Fiat Brava 1.6 16V 103к.с.

Коментар

Абе аз съм много зле с данъка - само двулетровите бензинки, и то не всички, са по зле. Преди беше около 158 кинта, а сега е 200 Направо си ме Община София. Излишно много пари са това. Ще ме загубят и мен като клиент, дето винаги съм плащал като камбанка.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                  ... Преди беше около 158 кинта, а сега е 200...
                  И това при обявена кола с катализатор ли?

Коментар

gantcho написа:
                    Абе аз съм много зле с данъка - само двулетровите бензинки, и то не всички, са по зле. Преди беше около 158 кинта, а сега е 200 Направо си ме Община София. Излишно много пари са това. Ще ме загубят и мен като клиент, дето винаги съм плащал като камбанка.
                    Нали в София няма значение в коя община си, данъка трябва да е един и същ?Тези пари са повече от колкото платих аз
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Vladim написа:
                      ogi28b написа:
                      Еми в данъчното никой не ти проверява колата, а декларацията сам си я попълваш. Така, че да не се пише, че има катализатор е... да не казвам, какво! А не знам някоя от нашите фиатки да е излезнала от завода без катализатор.
                      Да ама за сведение и на двама ви - в Хасково за да докажа катализатор трябва да се изприпкам да ТЕХНОТЕСТ Пловдив - да им дам 50лв за да ми дадат бележка - независимо каква ми е колата. + загубеното ми време и пътни = 100лв - за да спестя 44лв на година - а до миналата година - за да спестя 20лв на година. Затова и двете ми коли се водят без катализатор.Ако не друго - то кмета ни е голям хитрец - знае как се събират пари.А сега ме бройте за... незнам какъв...
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                        Да ама за сведение и на двама ви - в Хасково за да докажа катализатор трябва да се изприпкам да ТЕХНОТЕСТ Пловдив - да им дам 50лв за да ми дадат бележка - независимо каква ми е колата. + загубеното ми време и пътни = 100лв - за да спестя 44лв на година - а до миналата година - за да спестя 20лв на година. Затова и двете ми коли се водят без катализатор.Ако не друго - то кмета ни е голям хитрец - знае как се събират пари.А сега ме бройте за... незнам какъв...
                        Не се обиждай, Явка не съм искал да прозвучи така! Мислих, че е възможно данъка да е такъв дори с катализатор, а и не знаех, че при вас е толкова сложно положението с вписването на катализатора. В моята декларация за регистрация просто написах, че колата е с катализатор (и не излъгах)... Явно идиотщините в държавата ни нямат край...

Коментар

Някой има ли представа какъв беше коефициента по който се умножаваха конските сили за да се получи данъка (говорим преди увеличението, защото сега май по някаква формула дето никой не знае каква е. А ако някой знае и новата, още по добре)

Коментар

http://www.epi.bg/calc_danak_auto.php Ей, тука пише!
                            SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Според калкулатора ми е 163.35лв. Сега се разрових и видях, че абсолютно точно толкова съм платил!Имам 3 реда което втория не знам за какво се плаща :1. Данък върху ПС - 163.352. Недобор-данък ПС - 54.453. Лихви данък ПС - 6.16Ето това ми е от данъчното бележката.Предполагам, че втория ред ми е от миналата година, където не са ми ги взели И чак сега се заглеждам - 6лв лихви
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

////Punto//// написа:
                                по някаква формула дето никой не знае каква е.
                                Формулата е елементарна - умножават се не конските сили, а киловатите, по цената за всеки киловат, по таблица която я има в закона, по коефициент за старост, и по 1/2 за катализатор ако си до 74 киловата.

Коментар

Working...
                                X