Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за данъка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

започвам да събирам по 50 стотинки всеки ден до другата година....
    Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
    Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

////Punto//// написа:
      Е то и аз си го плащам То е престъпление. Моя е има няма 20 лв (Не знам колко е след увеличението ама преди беше 12 лв понеже съм я писал с катализатор). Ама никога не са ми я искали бележката. Друг е въпроса, че ако решиш да продаваш колата наистина ще ти трябва.
      А на преглед, как минаваш? Сигурно даваш на някой познат талона и 30лв. и на другият ден ти го носи заедно с картончето за минат преглед?
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

В банка става, но първо трябва да знаеш точно колко ти е данъка. Във всяка община е различно, така че евентуално най-лесно ще ти е да питаш първо по телефона на данъчното в Пловдив, да ти кажат точно колко трябва да платиш.

Коментар

Ох, току що платих:За панелен апартамент, не в центъра на града, 40кв.м - 47лв общоЗа Брава 1,4 - 80 коня - 88лвЗа Пунто 1,2 - 60 коня - 52лвА сега ревете софиянци че ви е скъпо, като плащате за същата Брава 25лв...
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

А на преглед, как минаваш? Сигурно даваш на някой познат талона и 30лв. и на другият ден ти го носи заедно с картончето за минат преглед?
            ааааааааааааа, вече е 35 лв.
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Пловдив - Мареа 105 к.с. 127 лв и някакви стотинки.

Коментар

Yavor написа:
                За Брава 1,4 - 80 коня - 88лвА сега ревете софиянци че ви е скъпо, като плащате за същата Брава 25лв...
                Е колко струва един киловат при вас бе, е=ати и държавата сме... В софия - за Брава 1.9 Д, 66 коня , 48 киловата, с катализатор - 13.65 лв, с отстъпката от 5 % до 31 април Immortal - аз като купувах колата, предишния собственик внесе някаква сума без изобщо да знае колко му е данъка, и пред нотариуса всичко беше редовно, т.е. не е задължително да знаеш колко точно ти е данъка, в края на годината ти се изравнява. После се оказа че имал да доплаща още няколко лева, а на всичкото отгоре му набили и глоба за някакво закъснение за нещо си....

Коментар

тццццц кожодери....какво ли ще се случи ако всички масово спрем да плащаме...това си е пладнешки обир...нали бяха казали, че отпадне или ще е минимален и затова сложиха винетки...а какво се получи накрая...данък и вМинетки...ама ние всички, които плащаме ги правим! Моля да ме извините за речника, но така съм подпалил на тази тема...
                  Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
                  Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

donnna написа:
                    Влез в първата банка и си плати данъка: попълваш многоредово платежно нареждане към бюджета, като задължително трябва да посо4иш вид на плащането - съответния идентификационен номер на данък МПС. Естествено, трябва да знаеш и IBAN-a на Местни Данъци и Такси - Пловдив. Така завереното от банката платежно нареждане е валиден документ за платен данък
                    то сичко хубаво, ама ще има и лихви... а задълженията към държавата, респективно към общините се погасяват в реда - разноски, лихви, главници....п.п. иначе ако ти е нужен документ за платения данък - по банков път става...
                    Брава, колежке, благодаря за уточнението - така е. Иначе, лихвите, които текат, не знам какви са, но не трупат много върху главницата. Би трябвало да са ОЛП + 10 пункта, но не съм се интересувал Само в случай, че има просрочие, де...
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

koleff написа:
                      тццццц кожодери....какво ли ще се случи ако всички масово спрем да плащаме...това си е пладнешки обир...нали бяха казали, че отпадне или ще е минимален и затова сложиха винетки...а какво се получи накрая...данък и вМинетки...ама ние всички, които плащаме ги правим! Моля да ме извините за речника, но така съм подпалил на тази тема...
                      Че той данъка си отпадна с влизането на винетките.Преди се плащаха два данъка - един "пътен данък" и един "данък за притежаване на МПС".С въвеждането на винетките т.нар. пътен данък отпадна - но той беше 10 лв за всеки започнат тон от теглото на автомобила - т.е. 20 лв за повечето автомобили.Данъкът за притежаване на МПС си остана.А че хората плащаха наведнъж и двата данъка, и сега продължават да наричат данъка за притежаване на МПС "пътен данък" е друг въпрос, оттам и объркването...

Коментар

ще си направя една разходка до пловдив ,че незнам даже колко ми е данъка и стара бележка нямам
                        bravo 1.4 12v -11.1996 Калпав модел другпьт........
                        aveo 1.4 16v -2008

Коментар

Да ама вероятно от догодина пак ще го въведат а ще махнат винетките.Когато пътната такса е заедно с данъка събираемоста е 99,99% - а сега едва минавала 55% четох.Примерно втората ми кола ( на жената) няма и няма и да има винтетка - кара се само из града. И много хора са така.Затова пак ще ни изклатят - и вие да не мислите че ще върнат 10 лева на всеки започнат тон... Няма да има и месечна или седмична такса.Всички, задължително - годишна. Тогава на фонд "републиканска пътна инфраструктура" не само в кабинета на шефа ще са позлатени кранчетата, ами даже и във външния кенеф. И далаверите няма да са за милиони, а за милиарди... Любима нашенска картинка.Аз платих 140лв на двете коли с малки мотори, хайде добре - ами колегата на алфата 1,8тс - 144коня - 244лв
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Стоян 1982 написа:
                            ще си направя една разходка до пловдив ,че незнам даже колко ми е данъка и стара бележка нямам
                            Стара бележка не ти върши работа. От тази година всяка община може до 3 пъти да увеличава данък МПС спрямо законовата база, а така също и разни други гимнастики с данъците се правят. Чудна работа, явно много хора даже и вестници не четат. А и да се разкарваш до Пловдив за такова нещо, данъчни калкулатори колкото щеш, ето ти един от тях, смятай на воля за която община ти е кеф: http://pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Vladim написа:
                              ////Punto//// написа:
                              Е то и аз си го плащам То е престъпление. Моя е има няма 20 лв (Не знам колко е след увеличението ама преди беше 12 лв понеже съм я писал с катализатор). Ама никога не са ми я искали бележката. Друг е въпроса, че ако решиш да продаваш колата наистина ще ти трябва.
                              Ми в интерес на истината съм минавал и така преглед. Ама не мога да си спомня кат минавам истински преглед (то па и един преглед е ) дали са ми го искали. Май не.

Коментар

////Punto//// написа:
                                Ми в интерес на истината съм минавал и така преглед. Ама не мога да си спомня кат минавам истински преглед (то па и един преглед е ) дали са ми го искали. Май не.
                                Ми не знам... аз, колкото пъти съм минавал - толкова пъти са ми го искали. И така... 12 години под ред
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X