ужас колеги, нямам нищо против да плащам, но да има за какво...къде са ни пътищата..особенно в София с тия трамваи. Ужасно е два пъти да минеш върху гадните релси на повечето кръстовища и вече трябва да ходиш да сменяш я някой кормилен накрайник, я нещо по сериозно и после реглаж...Трябва да се реши какво искаме ние...
Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph
Ако има катализатор, той е нямало да плати 88 лева, а 44 лева
Еми в данъчното никой не ти проверява колата, а декларацията сам си я попълваш. Така, че да не се пише, че има катализатор е... да не казвам, какво! А не знам някоя от нашите фиатки да е излезнала от завода без катализатор.
Абе аз съм много зле с данъка - само двулетровите бензинки, и то не всички, са по зле. Преди беше около 158 кинта, а сега е 200 Направо си ме Община София. Излишно много пари са това. Ще ме загубят и мен като клиент, дето винаги съм плащал като камбанка.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Абе аз съм много зле с данъка - само двулетровите бензинки, и то не всички, са по зле. Преди беше около 158 кинта, а сега е 200 Направо си ме Община София. Излишно много пари са това. Ще ме загубят и мен като клиент, дето винаги съм плащал като камбанка.
Нали в София няма значение в коя община си, данъка трябва да е един и същ?Тези пари са повече от колкото платих аз
Ако има катализатор, той е нямало да плати 88 лева, а 44 лева
Еми в данъчното никой не ти проверява колата, а декларацията сам си я попълваш. Така, че да не се пише, че има катализатор е... да не казвам, какво! А не знам някоя от нашите фиатки да е излезнала от завода без катализатор.
Да ама за сведение и на двама ви - в Хасково за да докажа катализатор трябва да се изприпкам да ТЕХНОТЕСТ Пловдив - да им дам 50лв за да ми дадат бележка - независимо каква ми е колата. + загубеното ми време и пътни = 100лв - за да спестя 44лв на година - а до миналата година - за да спестя 20лв на година. Затова и двете ми коли се водят без катализатор.Ако не друго - то кмета ни е голям хитрец - знае как се събират пари.А сега ме бройте за... незнам какъв...
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Да ама за сведение и на двама ви - в Хасково за да докажа катализатор трябва да се изприпкам да ТЕХНОТЕСТ Пловдив - да им дам 50лв за да ми дадат бележка - независимо каква ми е колата. + загубеното ми време и пътни = 100лв - за да спестя 44лв на година - а до миналата година - за да спестя 20лв на година. Затова и двете ми коли се водят без катализатор.Ако не друго - то кмета ни е голям хитрец - знае как се събират пари.А сега ме бройте за... незнам какъв...
Не се обиждай, Явка не съм искал да прозвучи така! Мислих, че е възможно данъка да е такъв дори с катализатор, а и не знаех, че при вас е толкова сложно положението с вписването на катализатора. В моята декларация за регистрация просто написах, че колата е с катализатор (и не излъгах)... Явно идиотщините в държавата ни нямат край...
Някой има ли представа какъв беше коефициента по който се умножаваха конските сили за да се получи данъка (говорим преди увеличението, защото сега май по някаква формула дето никой не знае каква е. А ако някой знае и новата, още по добре)
Според калкулатора ми е 163.35лв. Сега се разрових и видях, че абсолютно точно толкова съм платил!Имам 3 реда което втория не знам за какво се плаща :1. Данък върху ПС - 163.352. Недобор-данък ПС - 54.453. Лихви данък ПС - 6.16Ето това ми е от данъчното бележката.Предполагам, че втория ред ми е от миналата година, където не са ми ги взели И чак сега се заглеждам - 6лв лихви
Формулата е елементарна - умножават се не конските сили, а киловатите, по цената за всеки киловат, по таблица която я има в закона, по коефициент за старост, и по 1/2 за катализатор ако си до 74 киловата.
Коментар