Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 146 1.4 16v vs. Fiat Brava 1.6 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

phoenix написа:
    всъщност си прав... харесвам колата да има някакви ясно изразени ръбове и характерни черти. А в тези коли май всичко е заоблено. Точно това не ми допада. и като ги сравняваме с точно тази визия на Алфа 145/6(примерно аз лично не харесвам и Алфа 156), просто тези Фиати на мен лично не ми изглеждат красиви. Палио по-ми харесва както и Пунто Мк2, за разлика от Мк1. Не вярвам също, че заобленостите на браво/а са докарали мястото кола на година, По тази причина се чудя какво е направило Типо кола на година, като там всичко е остро и ръбато. Относно това че италианците имат много красив дизайн, мисля че няма какво да се каже, то си е световно признато.п.п.Все пак в последния абзац казах, това са лично мои виждания за красота и нямам намерение да си налагам мнението, но защо пък да не го кажа :D
    Глупост до глупост! Дизайна на Брава през 1996 година изглеждаше като смел поглед в бъдещето! Типо е модел от 1989 година. Годините в които новият модел Голф просто бе добавен 4-ти фар, пежо произвеждаха 205, BMW - 3 серия... Изобщо и Типо и Браво и Брава, както и всички автомобили ФИАТ, винаги изпреварват като визия всички автомобили. Ето сравнение:
    Прикачени файлове

Коментар

Това че си сложил едно красиво Тунинговано Типо сред няколко безлични автомобила от същата година нищо не показваЛично аз харесвам Типото доста, но тук говорим за Брава И Алфа 146п.п.освен това се постарах да не давам крайни мнения, а да напиша доста пълно сравнение, Пак казвам дизайна не е критерий който ти и аз можем да посъветваме някой да хареса или не. Всеки си има собствено мнение.
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

относно визията:[/img]
        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Като говорим за дизайн, за мен една 146-та може да бъде много грозна и много красива. Ако е след фейса сякаш е друга кола направо, в сравнение с преди фейслифта. По спортен дух, по красив дизайн...като цяло с една идея по-напред от Бравата е, според мен.

Коментар

Влади написа:
            Като говорим за дизайн, за мен една 146-та може да бъде много грозна и много красива. Ако е след фейса сякаш е друга кола направо, в сравнение с преди фейслифта. По спортен дух, по красив дизайн...като цяло с една идея по-напред от Бравата е, според мен.
            И на мен 146 повече ми харесва.
            N.Y. State of Mind

Коментар

За дизайн и удобство няма да давам мнение. Аз съм ремонтирал и двата двигателя. С оглед на опита си мога да кажа категорично - Алфа 146 TS, 1.4, 16V е по-добрия избор! Единствената част, която почти винаги е за смяна при този модел е вариатора. Дебитомера също обича да прави номера. Детските болести по 1.6 мотора на Фиат хич няма да ги коментирам. При Алфата са в пъти по-малко. Моля, колегите с 1.6 мотор да не се засягат - човека иска мнение, просто такова е моето В крайна сметка всичко е въпрос на късмет и грижи от предишния собственик P.S. Поддръжката на Алфа-та е по-скъпа.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

По отношение на дизайна, всико е индивидуало. Не съм съгласен, е дизайна на Браво/Брава е компромисен - красиви са дори и днес, кеф ми е да ги гледам. Само ги сравнете с Голф 3 Yellow_Flash_Colorz_PDT_31 , Ситроен ZX, Рено 19, Пежо 306, Опел Астра и останалите от класа им - коментарите са излишни. Но 146 наистина е по-красива. Италиански дизайн...
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Типото печели приза "автомобил на годината" (89), но обърни внимание - конкуренти са Вектра (2-ро място) и Пасат (3-то място) - те пък нямат никакви шансове! А тук говорим за брава срещу 146-ца (които са пак на базата на типо-то)!

Коментар

За мен алфата е с по-добър салан като интериор и качество на материалите иначе от вън е въпрос на вкус.
                    BRAVA 1,4 12V
                    Nissan Navara

Коментар

И все пак какъв е разхода на гориво градско на Алфа 146 1,6 с климатик ?
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

на мен ми дава 10 с климатика, всъщност и зимата пак беше 10
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

на близък приятел 12,5 с климатик на газ

Коментар

Бих избрал Бравата.На външен вид все тая всеки харесва различни неща.Общо взето - на външен вид Алфата е по-добра, но вътре Фиата бие по всякакви параметри.Отделно Бравата е много по-практична и по-лесна за поддръжка.Относно скърцането - Ланчата ми не скърца и нищо не съм предприемал за обезшумяването й.Бравото като го взех скърцаше доста сега не трепва.Просто един ден уплътняване и после забравяш тотално за шумове в купето.Да не говорим, че Бравата е с метални колектори, което предразполага безпроблемно слагане на газ, което си е важно предвид цените на горивата.Все пак основния разход в една кола е горивото.Успех в избора!Жена и кола се взимат на късмет
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

вярно ли е твърдението че Бравото вози по-меко от 146
                              алфа ромео 146ТД

Коментар

reptli написа:
                                вярно ли е твърдението че Бравото вози по-меко от 146
                                и аз съм за алфата имах мареа преди алфата и лфата ми хат=ресва повечко макар че за един и същ период от време суюъм дал с около 1000лв повече за ремонти на алфата от колкото за мареата за мареата 200лв нататака смятаите ама като взимах алфата да съм гледал по обстоино не само визията но това е друга тема. Колкото колкото до избора аз съм за 146-цата
                                BMW E39 2.5I
                                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Working...
                                X