Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ново питане за КАТ, документи регистрация, нов внос от къща?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ново питане за КАТ, документи регистрация, нов внос от къща?

Вземам си кола от автокъща (нов внос Швейцария) с фактура погледнах, че в сайта на КАТ са изброени следните документи:НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪРВОНАЧАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС 1. Заявление за регистрация /за фирми: с печат на фирмата и копие на
    Lupo - The Monster
    Е83 3D

Квитанцията за платена такса МПС ще ти кажат в КАТ къде да платиш (там в района е ). Гражданската ще ти я напишат пак в КАТ има колкото искаш агенти там, на базата на Митническата декларация и фактурата. Номера на двигателя може и да го няма във фактурата, но в митническата декларация мисля, че е задължително да го има, тъй като когато колата я внасят минава на проверка на Столична митница точно за номерата на рамата и двигателя и се вписват във въпросната декларация. Успех !
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
    Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Швейцария не е страна от ЕС, там не са ли други нужните документи?

Коментар

Ще искат да направиш и технотест. Приготви за там към 200лв
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Вчера сутринта по Нова телевизия говориха за някакви проблеми с регистрацията на автомобили, които не са от ЕС. Обаче не мога да кажа подробности
          FIAT UNO 45 i.e. 1.0 FIRE

Коментар

noriaga написа:
            Баси мамата, това пък кво е? Колата е немска!
            Lupo - The Monster
            Е83 3D

Коментар

geo_g написа:
              noriaga написа:
              Баси мамата, това пък кво е? Колата е немска!
              Нищо ако е внос от Швеицария ще ти го искат това. Един причтел точно преди 2 седмици си взе един Passat. и му искаха при регистрацията да си направи технотест.... даже него го обрали с 270лв.
              Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

geo_g написа:
                [Баси мамата, това пък кво е? Колата е немска!
                Човечко ти на кой свят живееш?Неща дето ги знаят вече и в детската градина нещо много те учудват. Това значи че колата трябва да се евростандартизира.Това става само на едно място в БГ, но за твой късмет е в София.Така е с коли от Швейцария.Има и още един вариант.Щом колата е немска направо я закарай на кантара.За там не е нужно евростандартизиране.

Коментар

lubobg написа:
                  geo_g написа:
                  Човечко ти на кой свят живееш?Неща дето ги знаят вече и в детската градина нещо много те учудват. Това значи че колата трябва да се евростандартизира.Това става само на едно място в БГ, но за твой късмет е в София.Така е с коли от Швейцария.Има и още един вариант.Щом колата е немска направо я закарай на кантара.За там не е нужно евростандартизиране.
                  Къде е тоя кантар и какво означва. Извинявайте, но не съм карал курсове за регистрация в КАТ. До сега съм регистрирал 3 коли нов внос, но май не не помня да е имало нищо подобно.Колата е: AUDI А4 1.8Т с всичко, без кожа, а как върви!!! малък самолет.
                  Lupo - The Monster
                  Е83 3D

Коментар

За кола от Швейцария се дължи и 20% ДДС върху фактурната стойност.
                    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

ДДСТова е ясно, но евростандартизирането??????? !!!!!!!
                      Lupo - The Monster
                      Е83 3D

Коментар

lubobg написа:
                        geo_g написа:
                        Не всички са се образовали като тебе на тази тема нормално е човек да не знае ...
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Мога ли обясня.......?, само че на технотест няма нужда да се ходи! Там се ходи единственно за узаконяване на коли, които не са произведени по евростандартите! Това, че Швейцария не е в ЕС не значи, че колите произведени за там са по различни от нашите! 100% съм сигурен, че в случая няма нужда от технотест! (Намира се на Гара Искър) Пример: Внесох кола, която е пълно копие на OPEL Combo от Великобритания само, че там се казва Воксхол Комбо и е с десен волан, та за тази колата се наложи да ходя на технотест, първо защото КАТ я нямаха в базата си данни като марка (поне до тогава) и ме накараха да мина през тест-а, и второ защото е с десен волан, а доколкото знам Великобритания е в ЕС.
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

kosta написа:
                            Мога ли обясня.......?, само че на технотест няма нужда да се ходи! Там се ходи единственно за узаконяване на коли, които не са произведени по евростандартите! Това, че Швейцария не е в ЕС не значи, че колите произведени за там са по различни от нашите! 100% съм сигурен, че в случая няма нужда от технотест! (Намира се на Гара Искър) Пример: Внесох кола, която е пълно копие на OPEL Combo от Великобритания само, че там се казва Воксхол Комбо и е с десен волан, та за тази колата се наложи да ходя на технотест, първо защото КАТ я нямаха в базата си данни като марка (поне до тогава) и ме накараха да мина през тест-а, и второ защото е с десен волан, а доколкото знам Великобритания е в ЕС.
                            Ходи се, мамка му!За всички коли извън ЕС ако нямат CE знак и номер на одобрение за ЕС се ходи защото не могат да се регистрират в КАТ. Това е марката СЕ до табелата с данните на колата.Провериха спирачаки и светлини, после се повъртяха двама юнака (комисия) около колата и доказаха, че може да движи в границите на ЕС.Цената за коли от Швейцария е 270лв. суха пара и е по желание, като ми обясниха.Но:Ноавата ми машина е АУДИ А4 1.8Т 150КС
                            Lupo - The Monster
                            Е83 3D

Коментар

Колегата си взе миналата година един Опел Астра от автокъща внос от Швейцария и на никакви технотестове не е ходил. Нито пък се сеща някави такива документи да са му дали.
                              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                              X