Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тате дай колата, до 11 ще се прибера (ай на спама)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sota написа:
    Колеги сега ще ви разкажа един случай.Аз съм полицай и една вечер спираме един с автомобил БМВ заради това че един завой го взе на ръчна и колата така се завъртя че тлябваше тоя да спре.И се оказа ,че няма книжка, защото му е отнета и той продължава да си кара.Оказа се че има 61 акта за това че е карал без книжка и този му беше 62 и вика пишете ми акта ,че трябва да ходя на дискотека с жената.И това е той си получи поредният акт и си продължи да си кара.Докато не разрешат на такива да им се конфискува колата така ще да е .
    Добре де, аз се чудя, такъв като го спрете и се установи, че няма книжка, как така му се разминава само с акт и продължава да си кара?! Ами той си е рецидивист и не само трябва да го арестувате, ами направо е и за затвора. Миналата седмица, като се връщах нощес от летището, на Ботевградско шосе си карам с 50 километра в час, защото са ме спирали и глобявали там. Даже обяснявах на спътниците си защо карам толкоз бавно. И не щеш ли, хоп - пак ме спират на същото място, където и преди ме глобиха. Обаче нямаше какво да ми кажат и ме пуснаха - сигурно съм им се видял съмнителен да карам толкоз бавно. И какво излиза, пускат ме мен, щото съм изряден, пускат го и рецидивиста, щото бърза за дискотека. Каква е ползата от тези хайки тогава?
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Единствения начин да се научиш да караш е само с каране. Няма как да се научиш като те ограничават година или две да не шофираш от еди колко си до еди колко си.Аз съм млад шофьор(от края на март) и усещам, че единствения начин да се свикне да се кара в задръствания, малки улични или през ноща е да шофираш точно там/тогава. Ще свикна много по-бавно да карам на фарове като цяла година съм карал от сутрин до след обед.За пияните шофьори и тези без книжка съм напълно съгласен - конфискация и на книжката и на колата. Това е единствения начин.Поне според мен е така.

Коментар

vital написа:
        Единствения начин да се научиш да караш е само с каране. Няма как да се научиш като те ограничават година или две да не шофираш от еди колко си до еди колко си.Аз съм млад шофьор(от края на март) и усещам, че единствения начин да се свикне да се кара в задръствания, малки улични или през ноща е да шофираш точно там/тогава. Ще свикна много по-бавно да карам на фарове като цяла година съм карал от сутрин до след обед.За пияните шофьори и тези без книжка съм напълно съгласен - конфискация и на книжката и на колата. Това е единствения начин.Поне според мен е така.
        Право в десятката
        Brava 103HP
        ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

sota написа:
          Колеги сега ще ви разкажа един случай.Аз съм полицай и една вечер спираме един с автомобил БМВ заради това че един завой го взе на ръчна и колата така се завъртя че тлябваше тоя да спре.И се оказа ,че няма книжка, защото му е отнета и той продължава да си кара.Оказа се че има 61 акта за това че е карал без книжка и този му беше 62 и вика пишете ми акта ,че трябва да ходя на дискотека с жената.И това е той си получи поредният акт и си продължи да си кара.Докато не разрешат на такива да им се конфискува колата така ще да е .
          Отдавна говоря че на такива лекета веднага , ама веднага колата да се конфискува .Нека купи друга и на следващото спиране и тя да се конфискува .Да видим кой ще издържи :D Хора тук става въпрос за човешки живот . Както писа един колега вече със страх се качва във колата си и тръгва да пътува .Това вече е опасна тенденция и всеки ден затрива съдбата на десетки хора за цял живот.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

bubachko написа:
            sota написа:
            Мдам.... И къде спи закона в този случай?Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4; ****(3) Когато нарушението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 и ал. 2 е извършено повторно, наказанието е глоба от 150 до 1500 лв.Нека да сметнем сега, да вземем например най-малката глоба - 100 и 150 лв. При първите 2 нарушения е трябвало да има 250 лв глоба... ами останалите до 62?! 59х150 (пак минимална ако е!) са 8850лв! Ами ако го натряскат с 1500?! 88500 лв не клони ли към цената на 2 нови коли и то не нисък градски клас... Дали няма на тоя смешко да му е по-добре да му вземат колата, отколкото да продаде апартамента и колата и жената за да плати?! Няма ли? Ми да ги лежи тогава, защото такива гадове явно нито да му вземеш книжката доживот, нито колата да му прибереш мое да го уплаши! Година, две... Това си е ощетяване на държавата в големи размери и на такива трябва да направят едно показно и "медийно" дело с ефективна присъда, да го питам като го подпре отзад... Ама има една хубава приказка: Не е луд тоя дето яде баницата...
            Напълно си прав но тези които трябва да свършат тази работа тоест да събират тези пари ги няма никакви в случая.

Коментар

sugarboy написа:
              sota написа:
              Добре де, аз се чудя, такъв като го спрете и се установи, че няма книжка, как така му се разминава само с акт и продължава да си кара?! Ами той си е рецидивист и не само трябва да го арестувате, ами направо е и за затвора. Миналата седмица, като се връщах нощес от летището, на Ботевградско шосе си карам с 50 километра в час, защото са ме спирали и глобявали там. Даже обяснявах на спътниците си защо карам толкоз бавно. И не щеш ли, хоп - пак ме спират на същото място, където и преди ме глобиха. Обаче нямаше какво да ми кажат и ме пуснаха - сигурно съм им се видял съмнителен да карам толкоз бавно. И какво излиза, пускат ме мен, щото съм изряден, пускат го и рецидивиста, щото бърза за дискотека. Каква е ползата от тези хайки тогава?
              Колкото и да не ти се вярва ползата е никаква според мен.

Коментар

Колкото и да не ти се вярва ползата е никаква според мен.
                Дойдохмe си на думата !
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

pr_00f написа:
                  jenshen73 написа:
                  Ако убиеш някой докато си карал фиркан - може дори на стола да те сложат... особено ако си известен и умрелият е дете...
                  Колега я спомени някой за пример, че аз лично не се сещам.
                  Говоря за САЩ. Ако трябва - ще ти намеря примери, но най-яркият такъв е Тайсън, дето "уж" изнасили оная мома...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз щи дам друг пример - Уесли Снайпс ...
                    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Абе хора тука не са щатите...защо трябва да се сравняваме с някой с който не сме в една категория?А относно правилата-пълна идиотщина,аз първите 6 месеца след като взех книжка не съм се докосвал до кола.Какво от това че съм длъжеб в това време да карам с придружител,след като НЕ карам.Триъгълниците-никой ама никой на пътя не прояви и капка толеранс за това че нямам много опит ,въпреки че съм си сложил триъгълници.Всички си те псуват за щяло и за нещяло-най вече когато спазвам правилника... Как така няма да карам през ноща?Аз първите дни след като си взех трошляка карах само нощно време докато няма движение за да свикна...Само човек който е забравил ,че е бил млад може да подкрепи подобни идеи.Млад не значи самоубиец.Неопитен не значи задължително опасен за другите в движението.С такива правила просто никога няма да придобиеш опит.Никога след курса не съм карал с придружител от първия ден си карам сам.Няма по добър учител от реалната ситуация......

Коментар

ici написа:
                        PASSARELLA написа:
                        Изпреварването се извършва само от ляво.
                        Това е май само българско схващане При многолентово движение може да си караш по-бързо от тоя в лявата от теб лента, просто това е твоята лента и си я държиш.
                        Нали точно това ти обяснявам - многолентовите шосета са много малко и се обозначават със знак.Д1 ,,Брой на пътните ленти и посоки за движение по тях" Чл. 55 (1) Пътен знак Д1 се поставя на път с две и повече пътни ленти за движение в една посока. Зоната на действие на знака е до следващото кръстовище. Изображението на знак Д1 отговаря на следните изисквания: 1. броят на стрелките в знака трябва да отговаря на броя на лентите за движение. В знака могат да бъдат указани и пътни ленти, предназначени за насрещното движение; 2. върху стрелките за съответните ленти могат да бъдат изобразени с пътни знаци конкретни предупреждения за опасности, забрани, ограничения или задължения; 3. стрелка, върху която е изобразен пътен знак П 3, определя лента, предназначена за движение само на превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.Ако някой знае, кои шосета в София са многолентови нека каже. В момента не се сещам кои са.

Коментар

Така колеги, позанимавах се няколко часа да прочета темата и да се постарая да вникна в тезата и начина на мислене на всеки един от Вас.Бих искал да Ви кажа че Ви разбирам , но немога и ще Ви кажа защо! Защото Българина е един злобен и дребнав човечец имитатор на човеколюбец , свободолюбец и най-вече всеки казва "Аз съм ЗА законите , а нарошителите на въже!!!’’,но истината съвсем не е такава! А сега уважаеми колеги , нека всеки от нас да се замисли колко пъти и защо е давал подкупи , колко пъти и защо се е молил на кой ли не само и само да му се размине едно или друго провинение (независимо дали е свързано с пътищата или се касае за друг вид нарушения)! Виждам доста крумовски изказвания за пореден път , но едва ли човека който ги казва е с толкова безупречно досие и съвест (няма да споменавам имена той си знае кой е)! А сега да ви кажа какво мисля Аз!Ние не сме толерантни , не сме възпитани да отстъпваме , и най вече НЯМАМЕ КАПКА СЪВЕСТ И САМОКОНТРОЛ , оттам иде проблема във всяка една сфера на живота , не само на пътя! За да не съм съвсем голословен нека всеки един от нас се замисли >Днес на 19.07.2008г. , на колко други водачи на МПС-та дадохме предимство , подходихме колегиално, пропуснахме пешеходци да преминат на пешеходната пътека , не бибитнахме на колегата отпред за това че без да иска е изгасил колата и поради това отново ни хвана червено!< , мисля че това за сега е достатъчно , надявам се да сте ми схванали мисълта колеги! Не искам да обиждам никого и нямам такава цел , а искам единственно да да си припомним откаде и защо идват всички проблеми. Благодаря Ви и приятна вечер!
                          .... и когато обърна на Драконови мерки , ще стане бий за да те уважават и уважавай за да не бъдеш бит.....А ЗАЩО ПРОСТО НЕ БЪДЕМ ТОЛЕРАНТНИ , НИКОЙ НЕ Е БРОНИРАН !!!

Коментар

ivan_enchev написа:
                            Така колеги, позанимавах се няколко часа да прочета темата и да се постарая да вникна в тезата и начина на мислене на всеки един от Вас.Бих искал да Ви кажа че Ви разбирам , но немога и ще Ви кажа защо! Защото Българина е един злобен и дребнав човечец имитатор на човеколюбец , свободолюбец и най-вече всеки казва "Аз съм ЗА законите , а нарошителите на въже!!!’’,но истината съвсем не е такава! А сега уважаеми колеги , нека всеки от нас да се замисли колко пъти и защо е давал подкупи , колко пъти и защо се е молил на кой ли не само и само да му се размине едно или друго провинение (независимо дали е свързано с пътищата или се касае за друг вид нарушения)! Виждам доста крумовски изказвания за пореден път , но едва ли човека който ги казва е с толкова безупречно досие и съвест (няма да споменавам имена той си знае кой е)! А сега да ви кажа какво мисля Аз!Ние не сме толерантни , не сме възпитани да отстъпваме , и най вече НЯМАМЕ КАПКА СЪВЕСТ И САМОКОНТРОЛ , оттам иде проблема във всяка една сфера на живота , не само на пътя! За да не съм съвсем голословен нека всеки един от нас се замисли >Днес на 19.07.2008г. , на колко други водачи на МПС-та дадохме предимство , подходихме колегиално, пропуснахме пешеходци да преминат на пешеходната пътека , не бибитнахме на колегата отпред за това че без да иска е изгасил колата и поради това отново ни хвана червено!< , мисля че това за сега е достатъчно , надявам се да сте ми схванали мисълта колеги! Не искам да обиждам никого и нямам такава цел , а искам единственно да да си припомним откаде и защо идват всички проблеми. Благодаря Ви и приятна вечер!
                            В някои държави имат съвест но колкото и интересно да е в други го правят с драконовски закони които няма как да не спазваш че ще те скъсат от наказания.Може би някой ще се сети в коя от държавите в европа наказанието за алкохол беше процент от годишният ти доход. А в англия за неплатени глоби ти прибират колата след определен срок щом я барнат някъде. Ама и през този период никой и не ти напомня че трябва да си плащаш. Така тарикатлъка излиза още по солен.П.П.Някоя от скандинавските но не си спомням точно.
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

ivan_enchev написа:
                              Ванка, с това което си написал, понеже неискаш да казваш имена, всички ни правиш с нечисти досиета - това е неловко и некоректно!На второ място - ако на някой му изгасне колата на светофар, то този човек или не трябва да има книжка или кара повредена и опасна кола за движението...

Коментар

PASSARELLA написа:
                                ivan_enchev написа:
                                Ванка, с това което си написал, понеже неискаш да казваш имена, всички ни правиш с нечисти досиета - това е неловко и некоректно!На второ място - ако на някой му изгасне колата на светофар, то този човек или не трябва да има книжка или кара повредена и опасна кола за движението...
                                А ти можеш ли да предвидиш дали щи изгасне или не ???? Един ден колата си е здрава,а на другия стартер или нещо друго откаже на светофар тогава ?

Коментар

Working...
                                X