Колеги, кажете ми някоя програмка с която да мога лесно да си заключа папките и дяловете от компа ми,така че да нямат други лица достъп до тях.Не искам да го правя по стандартното заключване на ВИН,защото преди години ми изгоряха по този начин доста ценни неща,след като ми бяха преинсталирали ВИН,а аз не бях записал кода от заключването на дискета и регистрито беше изтрито.С две думи проста програмка,която да ми заключи дяловете на компа или как да направя така ,че с гест акаунта да не се вижда нищо по диска и да няма достъп никой до инфото по него?Мерси и дано сте ме разбрали какво искам,че стана едно обяснение..... :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заключване на файлове, дялове и папки при Уиндоус?
Collapse
X
-
Re: Заключване на файлове, дялове и папки при Уиндоус?
dudulia написа:С две думи проста програмка,която да ми заключи дяловете на компа или как да направя така ,че с гест акаунта да не се вижда нищо по диска и да няма достъп никой до инфото по него?Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
-
bubachko
simeon3000 написа:dudulia написа:С две думи проста програмка,която да ми заключи дяловете на компа или как да направя така ,че с гест акаунта да не се вижда нищо по диска и да няма достъп никой до инфото по него?
Коментар
-
profusion:Тези искат кинти,иначе биха ми свършили работа.Искам да дам компютъра си да се ползва от познат за няколко месеца,но не искам да има достъп до данните ми.Т.е всички ценни за мен неща,които не искам да споделям с някого да бъдат заключени.Когато мина през гуест акаунта ,то той има достъп до Д и Е партицийте на диска ми,а това не го желая.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:profusion:Тези искат кинти,иначе биха ми свършили работа.Искам да дам компютъра си да се ползва от познат за няколко месеца,но не искам да има достъп до данните ми.Т.е всички ценни за мен неща,които не искам да споделям с някого да бъдат заключени.Когато мина през гуест акаунта ,то той има достъп до Д и Е партицийте на диска ми,а това не го желая.
Коментар
-
u_bo
dudulia написа:Мерси много!Намерих точно това,което ми трябваше.Удобна програмка с лесен интервфейс )
Коментар
-
deadairplane
-
bubachko
deadairplane написа:bubachko написа:Мдам, само дето т.н. Folder Permissions ще работи само и единствено ако харддиска на който са файловете и папките е NTFS, ако са си обикновения FAT нивото на достъл си е като на стандартен Вин98 и единственото ограничение е входната парола. От там нататък всичкое общо, няма админ, няма юзър. Моята машина например си я държа на FAT, защото е старичка, а за NTFS се иска повече рефурси, тъй като прави индексите, непрекъснато мисли нещо и човърка, което много ми бави машината. NTFS се препоръчва за машини с над 512MB RAM и по-бързи дискове. Това с паролите е не полезно, това си е задължително, компютър без пароли е като разграден двор със златната ябълка в него. Ако някой не го е направил - после няма право да се оплаква и да гъква даже, че някой му е скапал инфото. А относно идеята за БИОС-а и батерийката - повечето съвременни машини за да нулираш БИОС-а не стига да вадиш батерията, самоя чип има защита. Нулира се с местене на джъмпер JP1 или J1, ако не ме лъже памета. Но без да разбивам нечии илюзии, щом някой стигне до там, че и хардуерно да бърка, за да получи достъп до файловете, значи е достатъчно мотивиран и малко неща могат да го спрат да получи информацията която иска...
Коментар
-
deadairplane
-
Пфф, NTFS от край време си е една като файлова система. Дори не съм сигурен дали е търпяла сериозна еволюция от времето на WinNT3.51... Като цяло винаги, когато съм работил с OS поддържаща по-добра файлова система от FAT - винаги съм избирал по-доброто. През 1998г. до близо 2000г. ползвах WinNT4.0 с NTFS. Компютъра ми беше от порядъка на Pentium 166-333Mhz с 32-64MB памет и дискове 3.2 - 6.4GB. Нямаше нищо по-бързо, по-надеждно и по-свястно от WinNT4.0+ntfs+ntfsdos А сега чета на някой не му стигали 800Mhz и 256MB памет за NTFS??? WTF???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
bubachko
jenshen73 написа:...винаги съм избирал по-доброто...А сега чета на някой не му стигали 800Mhz и 256MB памет за NTFS??? WTF???
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар