в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вярвате ли в съществуването на извънземни? :)
Collapse
X
-
charlie написа:в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството....like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Vladim написа:Отностно извънземните - би било глупаво да мислим, че сме сами в необятният, безкраен Космос!Fiat Punto S55 1.1
Fiat Forever!
Коментар
-
Lane Staley написа:charlie написа:в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Lane Staley написа:Дали ще са антропоидни... по-скоро не. Дали ще са по-развити от нас - възможно е. Ама и червейчета да са, пак е готино да си представяш, че там някъде предстои да се случи нещо което на Земята е било преди милиони години.Има ги, уверен съм - дори на нашата планета Животът приема такива форми, развива се на места и в условия смятани за невъзможни за живи организми, че няма начин да не съществува и другаде. Имах един преподавател по Стопанска История, Байко Байков, изключително начетен и интелигентен човек, запален по Древния Египет. В някои лекции намекваше, че вярва във вероятността египтяните да са имали контакти с инопланетяни.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
charlie написа:Lane Staley написа:charlie написа:в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството....like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога. Но нека не забравяме, че безкрайността е безкрайна и във времето и в пространството - една черна дупка може да се взриви, според Айнщайн, не на същото място, а на 100 млрд светлинни години и 3 млрд години в миналото - проходи на дървояди (wormholes). Всичко това е предел в съвременната наука, но досега каквото е проверено от казаното от най-великия учен, се е оказвало вярно...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Lane Staley написа:Ами хванахме те:gantcho написа:Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Lane Staley написа:Ами хванахме те:gantcho написа:Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога.Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Lane Staley написа:charlie написа:Lane Staley написа:charlie написа:в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
"Кратка история на времето" или "По-кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка" на Стивън Хокинг, "Космос", "Милиарди и милиарди" - на КАрл Сейгън, "Взривът! Пълна история на Вселената" ; http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...нижките са доста интересни - те карат да си поразчупиш представите...."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
charlie написа:"Кратка история на времето" или "По-кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка" на Стивън Хокинг, "Космос", "Милиарди и милиарди" - на КАрл Сейгън, "Взривът! Пълна история на Вселената" ; http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...нижките са доста интересни - те карат да си поразчупиш представите....She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар