Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вярвате ли в съществуването на извънземни? :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството....
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
      в няколко мнения се споменава, че космоса (вселена, свят и т.нт.) е безкраен, което не се подържа от съвременните космологични. според тях, космоса е краен, но безграничен. защо, как - на тези въпроси ми е тродно да отговоря, но примерно може да се почно от там как се е появил света, времето и пространството....
      Абе това е малко като жонглиране с думи: "краен, но безграничен" е оксиморон. От филологическа гледна точка думите "граница" и "край" са две думи за едно и също нещо, т.е. те са синоними.Границата поставя край, а краят е граница ( ограничение ) - става въпрос за "граница" не в политическия смисъл.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Vladim написа:
        Отностно извънземните - би било глупаво да мислим, че сме сами в необятният, безкраен Космос!
        Значи аз съм от глупавите. А за необятността на космоса... бе не знам, т’ва за тая безкрайна вселена... всяко нещо си има край, кренвиршът даже си иам два.Според мен сме напълно сами. Който има твърди доказателства за противното, да ми пише на лично
        Fiat Punto S55 1.1
        Fiat Forever!

Коментар

Lane Staley написа:
          charlie написа:
          Абе това е малко като жонглиране с думи: "краен, но безграничен" е оксиморон. От филологическа гледна точка думите "граница" и "край" са две думи за едно и също нещо, т.е. те са синоними.Границата поставя край, а краят е граница ( ограничение ) - става въпрос за "граница" не в политическия смисъл.
          когато хората са измисляли думи, едва ли са знаели точно какво ще им се наложи да назовават с тях филологически може и да си прав, но както казах вече, космо е краен, в смисъл, че има краен обем, но е безграничен, защото де факто не можеш да стигнеш до границата му и дра провесиш крака в нищото. мисля че така е малко по-ясно какво имам в предвид...?
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет

Коментар

Lane Staley написа:
            Дали ще са антропоидни... по-скоро не. Дали ще са по-развити от нас - възможно е. Ама и червейчета да са, пак е готино да си представяш, че там някъде предстои да се случи нещо което на Земята е било преди милиони години.Има ги, уверен съм - дори на нашата планета Животът приема такива форми, развива се на места и в условия смятани за невъзможни за живи организми, че няма начин да не съществува и другаде. Имах един преподавател по Стопанска История, Байко Байков, изключително начетен и интелигентен човек, запален по Древния Египет. В някои лекции намекваше, че вярва във вероятността египтяните да са имали контакти с инопланетяни.
            :D Зайко Байков? Ще се окажем ние състуденти от Търново, ама де да видим Сори за off-topic-a
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

charlie написа:
              Lane Staley написа:
              charlie написа:
              когато хората са измисляли думи, едва ли са знаели точно какво ще им се наложи да назовават с тях филологически може и да си прав, но както казах вече, космо е краен, в смисъл, че има краен обем, но е безграничен, защото де факто не можеш да стигнеш до границата му и дра провесиш крака в нищото. мисля че така е малко по-ясно какво имам в предвид...?
              Е в такъв случай кое му е крайното? Става като с числата - винаги можеш да прибавиш 1 И с космоса така, винаги можеш да направиш още една крачка... Байков ми водеше лекции тук, в София. Завършил съм в Търново, но там той не ми е преподавал.

Коментар

Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога. Но нека не забравяме, че безкрайността е безкрайна и във времето и в пространството - една черна дупка може да се взриви, според Айнщайн, не на същото място, а на 100 млрд светлинни години и 3 млрд години в миналото - проходи на дървояди (wormholes). Всичко това е предел в съвременната наука, но досега каквото е проверено от казаното от най-великия учен, се е оказвало вярно...

Коментар

Ами хванахме те:
                  gantcho написа:
                  Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога.
                  Ти си извунземен. Признавай без

Коментар

Lane Staley написа:
                    Ами хванахме те:
                    gantcho написа:
                    Много е сложно с безкрайността, относителността и т.н. Просто човешкият мозък е "краен" и не може да си представи тези понятия. И аз не мога.
                    Извунземен сум Хвана ме

Коментар

gantcho написа:
                      Lane Staley написа:
                      Ами хванахме те:
                      gantcho написа:
                      Извунземен сум Хвана ме
                      Знаех си...
                      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

Lane Staley написа:
                        charlie написа:
                        Lane Staley написа:
                        charlie написа:
                        Е в такъв случай кое му е крайното? Става като с числата - винаги можеш да прибавиш 1 И с космоса така, винаги можеш да направиш още една крачка... Байков ми водеше лекции тук, в София. Завършил съм в Търново, но там той не ми е преподавал.
                        кой ти каза, че към космоса можеш да добавяш каквото и да е - напротив, космоса е краен и може да се сметне обема му (за сега на практика не знма дали е направено). а е за безграничността - представи си един квадрат, който представлява двумерен свят - той е краен (има определена площ) и ограничен (от страните на квадрата. сега си представи този двумерен свят, обаче с формата на кълбо - той отново е краен (има опреелена площ), но вече е безграничен - не можеш да прекрачиш границите му.... абе ако спориш, защото наистина ти е интересно мога да ти дам 2-3 книжлета да прочетеш, ма ако ми се хващаш за всека дума, нема сми...

Коментар

Кажи кои са книжлетата.Не споря от любов към спора. Поне не и в този случай.

Коментар

"Кратка история на времето" или "По-кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка" на Стивън Хокинг, "Космос", "Милиарди и милиарди" - на КАрл Сейгън, "Взривът! Пълна история на Вселената" ; http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...нижките са доста интересни - те карат да си поразчупиш представите....

Коментар

charlie написа:
                              "Кратка история на времето" или "По-кратка история на времето" и "Вселената в орехова черупка" на Стивън Хокинг, "Космос", "Милиарди и милиарди" - на КАрл Сейгън, "Взривът! Пълна история на Вселената" ; http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%...нижките са доста интересни - те карат да си поразчупиш представите....
                              Колега, книжлета и ние сме чели, както и малко от малко астро-физика. Именно теориите за пулсиращата вселена или за вечната вселена все още не са доказани напълно, защото има едно критично количество относителна маса във вселената, от което това зависи. И не се знае точно какъв процент от масата на вселената се крие в черни дупки и неутронни звезди, за да се прецени дали вселената е пулсираща или не. И при двете теории, обаче, вселената си остава или абсолютно безкрайна (при недостатъчна относителна маса) или "практически безкрайна". Безкрайна е и във времето, това поне е сугирно! И в двата случая миниатюрната вероятност някъде да са се създали условия за живот добива съвсем реално измерение.Ако попадна на някое от тези книжлета, с удоволствие бих ги прочел, далеч съм от мисълта да споря с някой истински учен

Коментар

Алооуз колеги - изтрещяхте напълно.Гооворехме ис за извънземни.И ви казах - всеки който се запознае с Вирусалфа от Алфа форума = веднага ще поврява в зелените човечета !!!
                                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                                X