Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен технически преглед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Годишен технически преглед

Какъв ви е опита с новите изисквания за прегледите? Минават ли бензиновите Фиати? Чувам, че много хора ги връщат, има ли някакви трикове като спирт в бензина и т.н, които сте пробвали и работят?

Днес погледнах кога трябва да съм на ГТП. За моя изненада при проверката се оказа, че ме класира в ЕКО2. На последния преглед съм с ЕКО1 . Как станах 2?
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Преди седмица минах на дъщеря ми фиат 500, 1.2 бензинката...Колата е топ, дал съм 3000 лв само за обслужване, какво ли не и всичко да е ок, все пак детето я кара. Има си катализатор, наред си е. И човекът на прегледите вика: На кантар си за изгорелите газове! А сега де, ти се бъзикаш, бе, човек, какви кенефи гледам по улиците, ти за това бонбонче, дето го поддържам като европеец. Човекът, разбран излезе, сподели: Слагаш 100 октана, загряваш я хубаво преди прегледа, караш я в обороти и тогава идваш. Това ми каза, това ви казвам! Макар че, на тази поддържана кола с катализатор, какви 100 октана, какви обороти, странно! Все още има нещо сбъркано в тия параметри по ГТП-тата, според мен! Не че няма да минеш, по стар български обичай, де...
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
      Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
      Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Няма нищо сбъркано, просто си има много дараци. Вчера минах на сина ситроена, 4-група/категория му дадоха. Той си беше и 4-та.
        Бензина може само да ти помогне ако ги има 10% етанол в него. Октановото число ме съмнява, даже и да я караш на обороти и т.н
        Тези където имат проблем с ГТП да слагат етанол, но как ще работи автомобила не знам, все пак не е направен за такова гориво. Иначе има места където горивото съдържа над 40% етанол, но и софтуерно са пипнати за да няма драма.

Коментар

Минах без проблем ЕКО2. Оказа се че и миналата година на листа за прегледа пише ЕКО2 не бях го гледал, но дупката на стикера беше ЕКО1. Мацката която тестваше /една дългокрака кака/ нещо е спала когато е дупчила.
          Как мога да разбера до къде мога да стигна в някой от градовете, например София, Пловдив, Бургас, с тази категория?
          Последна редакция от NikMar; 09.01.2025, 13:28.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!

Коментар

Как мога да разбера до къде мога да стигна в някой от градовете, например София, Пловдив, Бургас, с тази категория?

Коментар

За София - не влизай в карето м/у Скобелев, Опълченска, Сливница, Васил Левски и Патриарх Евтимий. До края на февруари...
              AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
              AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

Има ли някакви карти или знаци за ограниченията?
                ​​​​​​

Коментар

Working...
                X