Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за закупуване на мебели и оборудване от Турция, Гърция и Македония

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за закупуване на мебели и оборудване от Турция, Гърция и Македония

Колеги, метнах се на зелено на апартамент и офис и ще ми предстои оборудването им от 0. Въпросът е някой внасял ли е отвън мебели и оборудване - фаянс, баня, паркет, мебели, осветителни тела и електроуреди? Най-вече ве вълнува въпроса за внос от Турция, че тука нито мога да си харесам, нито ме грабват цените. Много хора ходят на място, харесват, поръчват, плащат авансово и им ги докарват, като ги таксуват 75 евро на кубик. Някой ако е поръчвал да сподели, понеже имам информация за цени два, три, че и повече по-ниски от тези в България.
    Освен това ме вълнува и въпроса, дали може да се докарат със собствен транспорт (бус) и ако - да, какви са подробностите свързани с ДДС, мита и пр.
    Ще съм благодарен на всякакво инфо по въпроса с внос на мебели и оборудване.
    Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

В Кърджали има магазини, които правят внос на мебели от Турция и имат мостри. Миналата година ходихме да гледаме кухненско обзавеждане. Но от Кърджали до Благоевград не знам дали ще осигурят транспорт.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

20-година от България се занесе всичко към Гърция, някак не ми се вярва сега да е станало обратното и да можеш от там да си внесеш по евтини мебели. От другите две места най вероятно ще се наложи да минаваш митница и т.н. Само веднъж съм минавал и то с "връзки" и повече не мисля да си причиня такова главоболие.
      В БГ поне аз познавам няколко човека които ще ти направят каквото искаш, разбира се срещу по високо заплащане от готовите по магазините. Не ми се вярва покрай вас да няма поне една фирма която да прави нещо по поръчка.
      Демек може да си избереш каквото искаш.

Коментар

chaveto написа: Преглед на мнението
        ...Не ми се вярва покрай вас да няма поне една фирма която да прави нещо по поръчка.
        Демек може да си избереш каквото искаш.
        Има фирми, но са предимно за корпусна мебел. Поръчвал съм и съм предвидил пак да поръчвам, най-вече кухни, но за меката мебел няма. Пък и не е само цената, а и избора. Имам приятели, които са обзавеждали конкретно от Турция и ми съобщават за по-ниски цени в пъти.
        Аз горе-долу събрах информация за минаването през границата, макар да не ми харесаха отговорите, понеже нищо конкретно, т.е. зависи, а законодателството е оставило всичко на преценката на митничаря. Значи събираш документите от продавача, декларираш устно какво возиш, а митничаря преценява да проверява, или не. Но принципно се дължи ДДС и митен сбор за промишлени стоки над 300 евро на човек.
        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Има един видео канал в тубата, MerydenTV, хвърли му един поглед. Даже тези дето го правят работят в мебелен магазин и в някои видеа макар и с половин уста споделят за какво да се внимава.

Коментар

Working...
          X