Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инжекцион на Жигула. Възможно ли е и как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Инжекцион на Жигула. Възможно ли е и как?

Поспорихме за това дали е възможно и как може да стане. Според мен може. Знам долу-горе какво трябва да се направи. Необходими са комп, дюзи, датчик на хол, евентуално ламбда сонда. Предполагам как може да се монтира. Дюзите ги монтираме в/у смукателния колектор на всеки цилиндър, за компа и сондата е ясно, единствено се чудим къде и как да се монтира датчика, така че да отчита кой цилиндър да управлява. На някой датчика е до маховика, на други до ремъчната шайба. Вие как мислите, трябва ли да има и рейка за бензина и т.н.?
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Да бе! И климатик на трабант.
    Всичко е възможно, но струва ли си?
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

По-лесно ще е да присадиш един 1.6 16V с ЕКУ и ламбда.

Коментар

Топ идея. Да се сложи двигател, който е монтиран напречно, на ВАЗ, който е с надлъжно монтиран, при това и под наклон. Лесно ще е със сигурност.
        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Не мисля да го правя, само разисквахме дали е възможно. Целия разговор започна от един клип https://automedia.investor.bg/a/2-no...i-koli-na-drag, Москвича скъса на старта Порше и други немски спортни коли. На прктика 2141 е с москвичов двигател, а за ладов най-лесно е ако се вземат нужните неща от Нива 1,7.
          Последна редакция от NikMar; 29.10.2022, 00:52.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Точно така, тя ладата вече има инжекцион. Реално не е нещо невъзможно. От хол датчик и разните му други, може да се избяга като се използва дистрибутор в който в вградено всичко. Рейката не е задължителна, но трябва да има връзка между всички дюзи и да гарантира еднакъв дебит и налягане. Ламбда синда не е задължителна и може да се махне софтуерно ако я има.

Коментар

Working...
            X