Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на градска кола - автоматик

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плановете ми са следните: да карам реното предимно градско, а ладата да я карам извън града, с което до голяма степен щя я предпазя от неблагоприятните последици от градското шофиране. Ако всичко е така, както досега, с реното ще изминавам около 5000 км. годишно - предимно градско, а с ладата 10 000 - само извънградско. Не знам колко време ще се задържи при мен реното, мисля, че около 5 години, ако работя, ако съм здрав. Зависи и от това дали жена ми ще реши да кара реното, защото това е една от идеите да си имаме втора кола - автоматик. Тя не е карала от 20 години и сега трябва да изкара един опреснителен курс.
    Така че за реното: маслото на автомата наистина няма да го сменям. Ангренажния ремък ще го сменя, може би още тази година, за да съм спокоен. А за двигателното масло - мисля да избера някакъв компромисен вариант, защото не ми се иска да го сменям на 4-5 000 км. Може би година и половина или 8 000 км. - което настъпи първо.
    Последна редакция от snake; 28.10.2022, 14:36.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Колата е вече на години/километри. Тази кутия основно страда от замърсяване на маслото от хидротрансформатора, което оказва много лошо влияние на клапаните. По-добре вземи риска от смяна на маслото, вместо да взимаш по-големия риск от това да го оставиш години подред.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

А как е правилно и по-добре за кутията и съединителя, когато се чака в задръстване? На положение D(rive) със спирачка или трябва да се минава на N(eutral)? Естествено, че на D със спирачка е по-удобно.
        Последна редакция от snake; 28.10.2022, 20:19.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Терзание, на което не трябва да му обръщаш толкова внимание. Просто си дръж колата на Д и не го мисли. Иначе можем да въртим в теоретични постановки и за двата случая, което е безсмислено и затормозяващо.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колата е вече на години/километри. Тази кутия основно страда от замърсяване на маслото от хидротрансформатора, което оказва много лошо влияние на клапаните. По-добре вземи риска от смяна на маслото, вместо да взимаш по-големия риск от това да го оставиш години подред.
            Абсолютно !
            Маслото обикновено е замърсено от материала на фрикционите.
            Тоест е станало абразивно - да не го смениш е най-рисковото решение от гледна точка на разходи.

п.с. мисля разбираш предпочитанията ми към роботизираните в случая.

Коментар

Евтините роботи са пълна пародия.
              Затова не мога да те разбера Тази кола трябва да се кара. А всяко едно тръгване ще ти напомня за боклука, който си взел, имитиращ автомат.
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Евтините роботи са пълна пародия.
                Затова не мога да те разбера Тази кола трябва да се кара. А всяко едно тръгване ще ти напомня за боклука, който си взел, имитиращ автомат.
                Ами между МЛ270 автомат и Мерива 1.7ЦД робот не съм усетил разлика водеща до дискомфорт.
                Може би защото 'по усет' отнемам от педала на газ когато усетя че превключва, но за моето каране няма разлика, която да оправдае огромната разлика в цената за поддръжка и особено 'евентуалната' , а по-точно неизбежната повреда на АСК на 10+ години
                Може да е мое субективно усещане.
                НО - 'автомата' на електричките си е нещо абсолютно несравнимо по-комфортно!
                Последна редакция от PM_u_bo; 30.10.2022, 00:34.

Коментар

Working...
                X