Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор маршрут В.Търново-Сл.бряг

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор маршрут В.Търново-Сл.бряг

Привет съфорумци! ...Имам питанка...Ще се ходи на почивка, петък е патуването! Начална точка - Велико Търново, крайна - Съни Бийч.Ще минавам през Омуртаг, но дилемата ми е да се кача на магистралата на Карнобат към Бургас или да си карам по стария път и да мина през селата и се излиза на Каблешково...Струва ми се, че е по-добре да гоня Бургас...магистрала а-у едно друго ...Обаче къде трябва да се направи врътката на Бургас посока Сл.Бряг Давайте по-бързо, че време не остана ПС. Ако може и снимков материал ПС2. Извинявам се на модераторите, че поствам темата в тоя раздел, ама го правя с цел по-бързо да получа информация След четвъртък вечерта пращайте я дето искате

Значи ако хванеш магистралата (което и аз ти препоръчвам), имаш 2 пътя - единия в края на магистралата, да хванеш пътя обратно към Ветрен (и Айтос) и да минеш през Каблешково (не ти го препоръчвам, много трафик, лош път, минава се през много села, баири, завои).Другия път е да влезеш в Бургас и на първото кръгово да хванеш надолу покрай Метро и Техномаркет (пътя за Варна), като стигнеш до края на пътя - пак кръгово - от там към Варна и така. Пътя е с две ленти до края на Бургас - след Сарафово. После пак има трафик, но поне е по-широк пътя и няма толкова завои.Иначе е доста по-далече - поне 40 кмще спестиш, ако изобщо не се качваш на магистралата, ами караш по стария път - Карнобат, Айтос, от там Каблешково - до Ахелой - Слънчев бряг.Днес ходих до Поморие, и на отиване минахме по стария път и през Каблешково се спуснахме директно в Поморие (има един такъв път). Много камиони вървят по този път и много трудно се изпреварва. А на връщане си минахме през Бургас и по магистралата - стигнахме доста по-бързо и повечето път си бяхме на магистрала.

Коментар

Мерси пич! Това ще ми е първото сериозно пътуване, все пак съм шофьор на има няма 1 месец за това и питам да не се забия някъде и да отида в турско

Коментар

coolboby написа:
        Мерси пич! Това ще ми е първото сериозно пътуване, все пак съм шофьор на има няма 1 месец за това и питам да не се забия някъде и да отида в турско
        да внимаваш много ! инак последно като минавах по магистралата беше изпъната като струна.. под 140 150 не падахме като скорост
        Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
        Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Опааа...първо далчено шофиране... И в най-натоварения район (след София)... много да внимаваш.Значи по-подробно маршрута с опасните му точки:1. До Омуртаг предполагам няма да имаш проблеми, пътя от Търново е хубав, на няколко места дебнат КАТаджии, така че спазвай ограниченията.2. Като слезеш от главния път и тръгнеш за Омуртаг - първо внимавай в самия Омуртаг. Не се влиза в града на практика, но си има табели така че скоростта е 50 км/ч. И там внимавай за КАТаджии.3. По целия път Омуртаг - Котел - Петолъчката има доста тирове. Опасни точки са завоя в с.Зелена морава - там винаги има странно паркирани тирове, щото има някакво турско заведения за шкембе-чорбасъ . После много внимавай на острите завои между с.Тича и Котел. Има един-два завоя почти на 360 градуса, а там щъкат и много каруци.4. В Колтел също могат да те изненадат катаджии, особено след вчерашната катастрофа с 4 убити в района.5. От там до петолъчката няма страшно, пътя е широк. Има тирове. Внимавай само на завоите преди с.Мокрен, че от едната им страна е пропаст (е, има си мантинела де).6. На петолъчката много внимавай, че там изглежда едно такова объркано... Нали знаеш, че трябва да пресечеш веднъж главното шосе, да обиколиш кръговото и да се включиш чак тогава в посока Бургас.От там нататък - няма изненади, освен КАТаджии във всяко от селата, на входа на Бургас (в един момент магистралата свършва - след знака - но двойните ленти остават до входа на Бургас, Там разрешената скорост е 90 км/ч, а патрулките се местят постоянно.Ако решиш да не се качваш на магистралата, а да караш по стария път, има места където са три ленти, като на спускането е забранено изпреварването. Там ми се е случвало да засичам 2 патрулки през 200-300 метра. минаваш чинно покрай едната, решаваш че вече няма опасност, изпреварваш по надолнището на забранено и втората патрулка те хваща.Изобщо - не си позволявай да превишаваш позволената скорост, особено в населените места. А по главните пътища си карай със скоростта на колоната.

Коментар

Благодаря Immortal за ценните съвети Аз съм си спокоен шофьор, трябва да се пазя от самоубийци и камикадзета,Все пак трябва да внимавам с уважаемите ушеви, че през живота си 1 лев не съм изкарал и незнам как ще си плащам фишове, актове и такива.Дано в Бургас да се оправя, за да не се налага да се лутам като глуха кучка Опаа..забравих..имаш почерпка от мене... Каквото кажеш..аз от алкохолно не разбирам

Коментар

А и още нещо - внимавай с първото кръгово в Бургас, че там предимството не е като на нормалните кръгови.Значи на влизане в Бургас първо си с предимство за влизане в кръговото, завърташ се за спускане към Техномаркета и при пресичането на насрещната лента си без предимство. Гледай знаците там, че си е е...ло мамата.Ей на от къде трябва да минеш - идваш от горе, на първото кръгово тръгваш по ул. Транспортна, и после на следващото кръгово пак нагоре http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=04...93&ix=12&iy=16

Коментар

@Immortal: Предимството на кръговото на входа на Бургас го смениха преди 2-3 седмици. Има огромни знаци и легнали полицаи които го обозначават. С предимство са тези, които вече са навлезли в кръговото.@coolboby: В Бургас просто няма как да се объркаш защото почти не влизаш в града. Като видиш МЕТРО се престрояваш вляво и на кръговото завиваш наляво и се спускаш по надолнището около 500м след което пак следва кръгово и там пак наляво и си на пътя за Сл. Бряг.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Днес ходих до Поморие, и на отиване минахме по стария път и през Каблешково се спуснахме директно в Поморие (има един такъв път). Много камиони вървят по този път и много трудно се изпреварва. А на връщане си минахме през Бургас и по магистралата - стигнахме доста по-бързо и повечето път си бяхме на магистрала.
                  Immortal, Бургас - Поморие - Сл. Бряг лятото е забранен за тежкотоварни и затова е имало много камиони по пътя Каблешково - Каменар - Поморие. п.п. колега, откъдето и да минеш за Сл. бряг - все ще съжаляваш... п.п. кумът ми е студент в Търново... минава по някакъв път през Елена - Твърдица май...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Баси... как изкара пари за море в Сл. Бряг ве мааму Според новата карта OFRM Geotrade v4.60:Търново - Карнобат - Айтос - Каблешково - Сл. Бряг - 252 км.Търново - Магистралата - Ветрен - Каблешково - Сл. Бряг - 272 км.Търново - Магистралата - Бургас - Сарафово - Сл. Бряг - 265 км.Естествено си караш по царския път: Търново - Магистралата - Бургас - Сарафово - Сл. Бряг - 265 км.Бавничко, умната и без излишни нерви и рискови изпреварвания.
                    Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

Елена - Твърдица е затворен от доста време.Елена - Сливен е пътя, но е доста лош асфалта и има страшно големи завои и наклони. Не го препоръчвам на никой, И аз дори не минавам от там.

Коментар

Слушай сега моя съвет..... маааааалко по-дълъг е, НО мисля че е най-спокоен и лесен. Значи както ти е написал Имортал, караш си по пътя за Търговище, там продължаваш към Омуртаг, след което не хващаш пътя за Котел, ами си продължаваш направо за Варна, след 50-тина километра излизаш на магистралата и гаааааз до Варна. Там пиеш едно кафе, обаждаш се и хващаш магистралата за Бургас. Пътят е супер с чисто нов асфалт... няма дупки, няма трафик. Целия път от Шумен до Сл. Бряг е песен и почти цаялото е магистрала, няма да се притесняваш от трафик, и безкрайни завои. Иначе Омуртаг-Петолъчката след Ямбол пътя е сааааамо завои и се кара с 50-60, което удължава пътя във времето, а и ако има 5 камиона стават невероятни задръствания...... Дидо го знаем как кара, и един дори 100 камиона няма да са му спъка дори на баира преди Шипка, но предвид че си млад шофьор... искренно ти препоръчвам магистралите..... или царския път. От Варна до Бургас имаш точно 4-5 обратни завоя иначе пътя е супер, на доста места с по 3 ленти. И се пази мнооооого от полицаи, ние изгърмяхме с 50 лв, точно преди Лясковец, понеже карахме с 80км, а те бяха застанали на една пресечка към някакво село където има знак 60 и те точно до знака..... та така или иначе нямаше как да намалим, въпреки че карахме бавно.... но има ли те на радара... няма мърдане.Лека и безаварийна и си провери, гуми, масла, ремъци, води.... абе всичко преди да тръгнеш. и си вземи телефони на колеги за всеки случай
                        СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                        бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                        сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Въпреки ,че се мъчих с Ауто роуд да ти изкарам маршрут не успях и няма да ти препоръчвам ,но запомни едно когато караш по Автомагистрала винаги преди да изпреварваш добре се оглеждай в огледалата и започвай маневрата по рано ,а не в последния момент защото има луди кратуни които се движат със скорост доста над 200 км/ч и те достигат доста бързо.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

phoenix написа:
                            Слушай сега моя съвет..... маааааалко по-дълъг е, НО мисля че е най-спокоен и лесен. Значи както ти е написал Имортал, караш си по пътя за Търговище, там продължаваш към Омуртаг, след което не хващаш пътя за Котел, ами си продължаваш направо за Варна, след 50-тина километра излизаш на магистралата и гаааааз до Варна. Там пиеш едно кафе, обаждаш се и хващаш магистралата за Бургас. Пътят е супер с чисто нов асфалт... няма дупки, няма трафик. Целия път от Шумен до Сл. Бряг е песен и почти цаялото е магистрала, няма да се притесняваш от трафик, и безкрайни завои. Иначе Омуртаг-Петолъчката след Ямбол пътя е сааааамо завои и се кара с 50-60, което удължава пътя във времето, а и ако има 5 камиона стават невероятни задръствания...... Дидо го знаем как кара, и един дори 100 камиона няма да са му спъка дори на баира преди Шипка, но предвид че си млад шофьор... искренно ти препоръчвам магистралите..... или царския път. От Варна до Бургас имаш точно 4-5 обратни завоя иначе пътя е супер, на доста места с по 3 ленти. И се пази мнооооого от полицаи, ние изгърмяхме с 50 лв, точно преди Лясковец, понеже карахме с 80км, а те бяха застанали на една пресечка към някакво село където има знак 60 и те точно до знака..... та така или иначе нямаше как да намалим, въпреки че карахме бавно.... но има ли те на радара... няма мърдане.Лека и безаварийна и си провери, гуми, масла, ремъци, води.... абе всичко преди да тръгнеш. и си вземи телефони на колеги за всеки случай
                            Аз не съм много съгласна с теб... Аз също съм млад шофьор (даже шофьорка ) и всяка седмица пътувам Шумен - Казанлък. Минавам през Котел. През прохода ми е много по-лесно, отколкото по главните пътища. Този проход специално е нисък и няма много остри завои, има къде да се изпреварва и лесно се минава. Само участъка от Омуртаг до Тича е по- труден, но като караш бавно няма проблем. Има един завой точно на разклона за Нейково - с повече от 80 км/ч НЕ МОЖЕ да се вземе. Там има ограничение 60 (препоръчвам ти да го спазваш!). Полицаи има на Омуртаг и понякога в Котел. Карай разумно!
                            Fiat Bravo 1,6 16V 103k.c. (Метан)

Коментар

Благодаря колеги за съветите!!! Утре ще пиша от ОМВ на Петолъчката дали съм стигнал успешно половината път

Коментар

Working...
                              X