Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв лаптоп да си купя?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега аз не съм ИТ спец,но работата ми изисква такъв компютър, какъвто и ти си търсиш. Аз лично от началото на годината съм с нов лаптор,който е оборудван с двуядрен процесор с 4мв кеш. 2gb RAM памет; външна графична карта на Nvidia/за съжаление не е Quadro,но .../ . Машината работи перфектно с ArchiCAD11;AutoCAD9;Adobe Photoshop CS3 и други ...Ако ти е интересно чети тук:http://www.vali.bg/?group=166,330&ar...ntent.phpп.п. шаситата и всички части които се вграждат са внос,а самата машина се сглобява във Велико Търново!!!Между другото видях че има нови "самолети",но са към три каймета...п.п. за PASSARELLA...приятелю на същия лаптоп ,който препоръчвам на колегата ,но с процесор /T7500 2.2GHz/,т.е. по "слабичък" пукам NFS-PS;COD 4;SNYPER ELITE ... аве каквото съм тествал - тръгва! единствения недостатък е батерията/~2часа/ но от Вали ме увериха ,че търсят доставчик на по-мощни батерии и аз съм в очакване!п.п. машината може да се закупи и без ОС; без RAM - поне аз така направих и проблем нямаше!!!УСПЕХ
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

simeon3000 написа:
      u_bo написа:
      ... особено ти препоръчвам да избягваш ASUS.
      Я, "раздуй" малко повече какво точно не им харесваш. Аз смятам, че за парите си са добър избор. Мен лично не ме кефят дисплеите на евтините им модели, но за 1000 лева толкова. Иначе за работа - безпроблемни. Имат читави драйвери за XP, което не мога да кажа за Тошиба или АйБиЕм/Леново, например. Кажи какво имаш предвид и за какво да внимавам, че напоследък доста купувам от тях.
      Абе и аз нещо това не го разбирам.По нова година след четене на форуми, списания, събиране на мнения от специалисти и цени от къде ли не в продължение на месец накрая си взех точно ASUS F5V - и мога да кажа че работи страхотно и е много хладен и тих. Единствения минус е малкия живот на батерията - едва докарва 2 часа ама все пак е компактен и лек. А за диплея мога да кажа само добри думи. Има си и камера и блутут и кард риидър и 4юсб порта...Видеото му е външно с 256мб рам.Аргументирай се ако обичаш!А, да - има и 2 години пълна междонародна гаранция с 1 година гаранция на батерията!!!!И чанта и мишка подарък...И това за 1200лв... а сега са паднали ощеhttp://datacom.bg/shop/front/special.../0/0/1/0Ето ценовата листа на Мост: http://www.cmm.bg/cgi-bin/most/pricelist.pl - даже сега моя е на 1138лв с ДДС крайна цена.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

zihe написа:
        ..Free DOS ще рече, че е без операционна система нали? Е тука в моя вариант има Vista Home Premium,която не мисля,че е под 100лв.
        , ти сериозно ли изтъкваш Vista като предимство ?е ’по вкус и цвет товаришчи нет’ , може пък да те кефи вистата.асус-а имат ’нестабилно’ качество. това че ти си попаднал на добра бройка, не означава че всичките им са така.ако си карък - ще имаш ядове със сигурност това не може да се каже за DELL - още повече че са с 3 години гаранция.за по-ниска цена с по-добро качество от Асус, е Acer.но са предимно с 1 година гаранция.мойта лична класация по ред ’най-добра покупка за парите си " е:DELLACERHPFSCASUSGIGABYTEкато асус печели пред гига-та заради по-ниската си цена САМО.

Коментар

Хайде и аз да споемна моят опит от миналата година. От марките тошиба и НР съм крайно недоволен.От 2 компютъра и двато бяха с дефект.После взех Сони вайо,което замених за ДЕЛЛ.Е от дела на по-яка машина не попаднах.Батерията му държеше с 1ч повече отколкото на сони или НР!Сега пак съм се ориентирал към делл.Питането ми е: Какво видео е по-добре? Външна видеокарта със 128МБ и 1 ГБ РАМ примерно или някакъв графичен акселератор ,който полва РАМ на компа и го дават до 384МБ ,комбиниран с 2-3ГБ РАМ?
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз имам един Компак Армада М700 (доста старичък, но пък супер издръжлив, върши работа и батерията му все още издържа 4 часа (!!!) ).Наскоро взех и един Сони Вайо NR180E. Привлече ме дизайна, както и добрите параметри. Лошото е, че идва с пре-инсталирана Виста, която е изключително бъгава система засега, а на всичко отгоре от Сони са се наговорили с МС да не пускат драйвери за ХР. Много трудно се даунгрейдва до ХР, не тръгват половината неща (например уайърлеса)... Затова съм му сложил един Линукс Убунту паралелно с Вистата и я пускам само когато имам да чертая нещо (Аутокад 2004 върви добре, кракната по-нова версия на Аутокад, която да върви на Виста засега не съм намерил).Можеше да си взема един Делл за същите пари, но се поблазних по дизайна на вайото... Общо взето, дадох 200-300 лева отгоре заради дизайна...

Коментар

Immortal написа:
              Аз имам един Компак Армада М700 (доста старичък, но пък супер издръжлив, върши работа и батерията му все още издържа 4 часа (!!!) ).Наскоро взех и един Сони Вайо NR180E. Привлече ме дизайна, както и добрите параметри. Лошото е, че идва с пре-инсталирана Виста, която е изключително бъгава система засега, а на всичко отгоре от Сони са се наговорили с МС да не пускат драйвери за ХР. Много трудно се даунгрейдва до ХР, не тръгват половината неща (например уайърлеса)... Затова съм му сложил един Линукс Убунту паралелно с Вистата и я пускам само когато имам да чертая нещо (Аутокад 2004 върви добре, кракната по-нова версия на Аутокад, която да върви на Виста засега не съм намерил).Можеше да си взема един Делл за същите пари, но се поблазних по дизайна на вайото... Общо взето, дадох 200-300 лева отгоре заради дизайна...
              ти май се оплакваш btw - въпреки че производителя не предлага драйвери за XP то все пак си инсталираме XP на ТУшиба (Тунешиба) и на сънародниците им от Сони просто е много по-трудоемно --> по-скъпо.но точно тук ДЕЛЛ нямат проблеми - на последната среща на дистрибуторите - хората от ДЕЛЛ бг си казаха - няма модели за които да не се предлагат дрв за XP - изрично ги питах, точно от опит с Тушиби - оффтопик - Тошибата си е хубава марка , но ако се преинсталира/инсталирта както са го дали от завода и става като препълнен бетоновоз - има много мощност но е претоварен с глупости които не използваш

Коментар

AutoCAD 2009;2007;2006 вървят на виста. За 2008 със сигурност има несъвместимост,дори 64 битова виста неможе да го пусне. Има и официално инфо по проблема! Но за другите съм сигурен ,защото съм ги качвал и съответно работил с тях!!!

Коментар

брех, тези Гигабайт верно ли в Търново ги сглобяват. Аз също си търся лаптоп и мисля от там да си взема. я кажете за тях нещо. то ясно, че всеки неговото си хвали, но все пак.аз търся най-вече: 1. малък дисплей (13’’) -> по-лек и по-малък на размери -> по-лесно преносим2. да грее колкото се може по-малко3. по-издръжлива батерия
                  Alfa 147 JTD 115 hp
                  ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Сорррри тези гигабайтските НЕ са за тебе! Нямат малки дисплеи,даже са намерили вече шасита с 17" матрици; видеото Nvidia GS доста грее,т.е. не CPU а VGA-то грее; и както вече се жалвах батарейката е слаба,но пък се работи по тоя проблем!п.п. иначе е "самолет"!!! :D

Коментар

Jimy написа:
                      AutoCAD 2009;2007;2006 вървят на виста. За 2008 със сигурност има несъвместимост,дори 64 битова виста неможе да го пусне. Има и официално инфо по проблема! Но за другите съм сигурен ,защото съм ги качвал и съответно работил с тях!!!
                      Малко ще поспамим в темата, но при мен 2006 не тръгва. Каза ми "несъвместим версия на операционната система" (или нещо от сорта). Версията я изтеглих от арената. Там в коментарите прочетох, че трудно се подкарва на Виста - първо не тръгва, после се качвал някакъв ъпдейт и след това май тръгвал. Но на мен ми писна и си върнах 2004.Естествено става въпрос за кракнати версии. С оригиналните може и да няма проблем.За 2007 знам че върви, но е много тежка. Все едно да си карам на стария комп 2004 с ХР-то. (Компакът е 500 МХц със 160 МБ рам)...

Коментар

Като гледам колегите какви оферти ти вкарват по-добре взимай първия и не си давай зор.За 3D и т.н. само МacOS те оправя ----> 2500$ ^Взимай това http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09034473 за тия пари по-добро няма да намериш и като гаранция и като оферта

Коментар

MSI имат супер оферти, ама аз избягах от тях по няколко причини:Малко са шумни и топли.Доста им е крещящ дизайна за моя вкус - разни сини ламби по тях като ги пуснеш.И най-вече - вносител и сервиз Техномаркет - от това по лошо няма...Иначе тази машина си е направо геймърска с това видео а парите са направо смешни!
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                            MSI имат супер оферти, ама аз избягах от тях по няколко причини:Малко са шумни и топли.Доста им е крещящ дизайна за моя вкус - разни сини ламби по тях като ги пуснеш.И най-вече - вносител и сервиз Техномаркет - от това по лошо няма...Иначе тази машина си е направо геймърска с това видео а парите са направо смешни!
                            MSI нито са шумни, нито топли. Дизайнът им може да се нарече всичко друго, но не и крещящ. MSI правят може би най-семплия и обикновен дизайн от всичко, което се предлага в момента на пазара.И друго ... характеристиките, специално за MSI, които са сложени в сайта на Техномаркет, в повечето случаи не отговарят на истината. В момента търся лаптоп на жената и се бях навил за MSI, който уж беше обявен с 3 GB RAM, но като отидох в магазина се оказа, че е с 2 GB. Така че или гледайте други сайтове с характеристики за MSI или ходете направо в магазина.http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038823

Коментар

И аз да се включа... Приятелят ми си взе MSI за около 1300лв. преди два месеца. Нямаше претенции за марката, но гледаше съотношението видеокарта - пари. Каза, че другите характеристика са горе - долу еднакви, но в това отношение MSI нямат равни. Лаптопа е хубав, не е шумен, за разлика от моя Compaq, на който му викаме "хеликоптер" .
                              Fiat Bravo 1,6 16V 103k.c. (Метан)

Коментар

V & R написа:
                                И аз да се включа... Приятелят ми си взе MSI за около 1300лв. преди два месеца. Нямаше претенции за марката, но гледаше съотношението видеокарта - пари. Каза, че другите характеристика са горе - долу еднакви, но в това отношение MSI нямат равни. Лаптопа е хубав, не е шумен, за разлика от моя Compaq, на който му викаме "хеликоптер" .
                                Тогава на MSI - я на приятеля ти може да му викате на галено "печката".
                                Punto SX 1.1 55

Коментар

Working...
                                X