Хмн... Пак ми се струва, че сме назаднали... Ето как се борли назапад с гадните кръвопийци . Странното е, че според проверката, наистина действало. Друг е въпроса как действа на организма. Мен лично този въпрос не ме вълнува, незнам защо, ама не ме пипват гадовете. А всичк оживо около мен се оплаква, че били като стръвници . Дано да е в помощ на някой:Чужденци убиват комари в Бургас с витамин В1Туристи си доспиват на плажа след безсънни нощи в борба с комарите.Туристите усилено изкупуват витамин В1, разказаха фармацевти в Бургас. Медикаментът е на свършване и по аптеките в южните курорти.Причината е в скритото действие на В1. Витаминът е често използван за борба срещу комарите на Запад. "В първия момент се чудехме защо туристите отказваха да купуват по-скъпите препарати срещу насекомите, които са масово разпространени у нас. Предпочитаха опаковка от В1, вместо познатите таблетки и спрейове. Попитах една клиентка защо, след като търсят нещо срещу комари, си взимат въпросния витамин, а тя ми обясни, че в Германия това било алтернативното решение срещу кръвосмучещите", обяснява магистър-фармацевт.Справка показва, че всъщност В1 съдържа вещества, много по-ефикасни от рекламираните вносни препарати. Вземайки до две дози дневно, веществата се разтварят в кръвта, като й придават специфичен мирис и вкус."Разбира се, хората няма как да усетим това и за нас това няма влияние. Комарите обаче усещат въпросната съставка в кръвта. Именно тя ги отблъсква и така шансът да те "нападнат" е много по-малък.http://www.monitor.bg/bulgaria/artic...id=1413&cid=20П.С.: Не съм наясно, ама тези витамини от В-серията не бяха ли изключително вредни и неприлагаеми за раковоболните? Или само някои от тях?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
На война с кОмарите... :)
Collapse
X
-
Етикети: –
-
В опитът ми в борбата с комарите в Доминикана, мога да кажа следното. Приемането на витамини няма особен ефект. Както знаете има хора, които биват по-предпочитани от комарите. Странното е, че и различните видове репеленти напръскани върху различни хора, действат по различен начин на комарите. Т.е. ако аз се напръскам с някакъв слаб репелент, комарите може да бягат от мен, но колегата ми напръскан със същият ще го изпапат! :D Мисля, че репелентите на Аутан за България са най-доброто. В Доминикана се пръскахме с едни местни Оff - Deep woods, които бяха супер силни и след седмица много от нас развиха алергии, които се изразяваха в парене на кожата след напръскване. Същият този репелент разяждаше пластмаси... :D Ако искате да не ви папат комари, обличайте по-затворени дрехи, откритите места пръскайте с репелнт, който след, като се приберете задължително измийте! Очаквам Авео да каже нещо по въпроса!Frontera Sport, X20SE март 1998
-
Явор Митев
ха...не съм чувал за този алтернативен метод.../ витамина /, иначе основното, което мога да кажа, е че най-ефикасното за момента е ползването на репелент. Има 50000 вида и са навсякъде, почти няма аптека, в която да не се продават.Фирмите, заети в бранша правят договори за наземно третиране с генератор за топъл аерозол. Проблема е, че много малко общини отделят пари за това, освен това колкото и да се пръска, никога не може да става дума за 100% унищожение. Очаква се някакво ограничение на популацията, но когато климата през годината е благоприятствал развитието на биотопите, както е сегашната, става лудница. Допълнително към това прибавяме и факта, че общините късно правят конкурсите, два месеца текат и като се приключи с бюрократщината, комарите са загинали от възраст.....Но тази година е ад, писах ви вече...както за комарите, така и за бълхите, кърлежите......Ние например обслужваме една община, която миналата година след първата обработка едва ли не, комарите почти изчезнаха, но тази година е ад. Бачкаме почти всяка събота и неделя и пак има остатъчни популации. Така че най-ефективното според мен са си репелентите....
Коментар
-
Влади, в нашия квартал онзи ден пръскаха и в парка също, и да ти кажа изчезнаха пустите му гадини,но и мен за първа година през живота ми спряха да ме хапят, може да е от препаратите които пия в момента Може би има истина в това с витамините!!!BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
Много страдах от комари до миналата година. Като бях на гости в Холандия, домакина там вкъщи имаше една лампа с/у комари и молци... Аз в първия момент погледнах скептично на "тази лампа", но той ми показа на другия ден - за една нощ в лампата се бяха изпържили около 7-8 комара и 2-3 нощни пеперудки (като молци). От там в магазина (техния) и купих 5 такива лампи по 5 евро. Раздадох ги на роднини и приятели (една за мен си оставих де). От тогава спя спокойно, един комар не ме е нахапал. А лампата веднъж седмично с удоволствие почиствам дузината насекоми уловили се в "магическата" й синя светлина... п.п.Едва после започнах да забелязвам навсякъде по 4-5 звездни хотели и по-престижни заведения лампи на подобен принцип, но специално пригодени за големи помещения (фоайета, зали или направо за градината). Преди около 1 месец в Практикер имаше на промоция домашни лампи за по 14-15лв бройката... и мин.седмица реших да купя още една за вкъщи обаче бяха свършили вече. Имаше само от големите, градиснки тип по 60лв.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
MOYA написа:Е той комара как ще разбере без да е опитал-и после да не би да си казват един на друг : -мани го тоя човек кръвта му не струваBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
To лампите добре,ама ако си на открито сред природата и има стотици комари какво правим с тези лампи?Дали ще помогнат? Наскоро гледах едни джаджи,дето се включват в контакта и излъчват някакъв ултра звук,който пъди комарите,но дали има ефект или не...не мога да кажа все още.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:To лампите добре,ама ако си на открито сред природата и има стотици комари какво правим с тези лампи?Дали ще помогнат? Наскоро гледах едни джаджи,дето се включват в контакта и излъчват някакъв ултра звук,който пъди комарите,но дали има ефект или не...не мога да кажа все още.BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
blagun написа:То има и ринг тон за гсмче, дето пъди комаритеAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:blagun написа:То има и ринг тон за гсмче, дето пъди комарите"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
gamma написа:blagun написа:То има и ринг тон за гсмче, дето пъди комарите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар