Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ при избор на каравана...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Tornado написа:
    Мареа Уикенд ТД100 сигурно ще я размята тая каравана като консервена кутия.
    То пък голямата разлика... Ти нали имаше теглич?Помня че за ремаркета говореше преди време.Можем да направим един тест драйф преди да пусна котва на поляната
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
      Tornado написа:
      Мареа Уикенд ТД100 сигурно ще я размята тая каравана като консервена кутия.
      То пък голямата разлика... Ти нали имаше теглич?Помня че за ремаркета говореше преди време.Можем да направим един тест драйф преди да пусна котва на поляната
      Теглич има да.С кое няма разлика?
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
        Теглич има да.С кое няма разлика?
        В концепцията. В мощността. И в крайния резултат.Не знам де, може и да не съм прав.Тъкмо това казвам - можем да пробваме някой и друг километър теглене ако нямаш нищо против.P.S: Уф, стана малко неясно. Marea vs Tempra с закачен каравана отзад

Коментар

Явка мисля ,че това http://www.rimor-bg.com/superbrig/superbrig.html най-добре ще ти подхожда.

Коментар

.....ауууу, трябва да се внимава... Около два часа след това по същия път, поради движение с несъобразена скорост при навлизане в ляв завой се преобръща в крайпътна канавка автомобил "Караван", с немска регистрация, управляван от 23-годишна жена от Габрово. Пострадал е спътникът й, возещия се на предната дясна седалка мъж, който е откаран за лечение в бургаската болница с болки в кръста.

Коментар

Какъв е пък този автомобил "Караван"?!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Или пък може би е станало изпълнение от сорта на Идиот номер 8 от това клипче...

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=29941

Коментар

Такааа, дойде време и аз да се обзавеждам с каравана, следователно изникнаха много въпроси, а на някои от тях не намерих отговор по форумите. Надявам се, че някой от вас ще даде съвети. Първо да уточня, че караванката ще е от малките, с една ос, за 3-4 души.- на първо място не зная какъв конектор да си купя, защото другата събота ще слагам теглич на колата... един и същ стандарт ли е за всички видове каравани или ще трябва да връзвам конектора след като купя караваната?- за колко литров контейнер за вода да гледам?... нужно ми е водата да стига за 3-4 човека за 2-3 дни- не ми се занимава с категоря "Е", доколкото си спомням може да се дърпа ремарке до 750кг само с "Б" категория, не си спомням обаче дали има ограничение в размерите на ремаркето???- колко лева са й данъците?- къде продават панорамни огледала и нужни ли са изобщо?Благодаря.
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
                    - на първо място не зная какъв конектор да си купя, защото другата събота ще слагам теглич на колата... един и същ стандарт ли е за всички видове каравани или ще трябва да връзвам конектора след като купя караваната?Благодаря.
                    2 са стандартите. Най-добре е на колата да имаш 13-пинов.В него можеш да включиш и 7-пинов ако караваната е с такъв.Обратното не е възможно.Ето ти схема и предназначение на пиновете - ЦЪК.Тази, към която си се насочил, най-вероятно ще има 7-пинов.
                    msotiroff написа:
                    - за колко литров контейнер за вода да гледам?... нужно ми е водата да стига за 3-4 човека за 2-3 дни
                    За това еднозначен отговор няма... Зависи от много неща.Моето мнение е, че няма нужда от много голям.По принцип се гледа мястото където се установяваш да има вода - глупаво е да теглиш караваната с пълен резервоар.А след като има вода около бивакуването, каква е ползата от голям съд?Нашата е с 80л и последния път 3 човека я изпомпихме за 4 дни като се има предвид, че не сме ползвали водата за къпане.
                    msotiroff написа:
                    - не ми се занимава с категоря "Е", доколкото си спомням може да се дърпа ремарке до 750кг само с "Б" категория, не си спомням обаче дали има ограничение в размерите на ремаркето???Благодаря.
                    Ми тая работа няма как да стане Ограничението е единствено и само в теглото, обаче това, което ти търсиш няма как да е по-малко от 750кг.
                    msotiroff написа:
                    - къде продават панорамни огледала и нужни ли са изобщо?
                    Зависи от колата. За фиата са нужни, когато я тегля с мерцедеса не изпитвам нужда от тях.Аз ползвам ето това но идеята му за "универсално" закрепване не е много сполучлива За фичо - става.Не е абсолютна необходимост, освен ако не теглиш с Рено 5 например еНагазина всъщност е Импас-56, намиращ се на бул. Черни Връх.За данъците не мога да ти кажа - не съм я обявил все още в данъчното По-малко са отколкото на кола, обаче.

Коментар

Тази е 600кг. И се продава.

Коментар

Да де, ма трима човека в това...Не го виждам като много реалистично.Да не говорим пък за трима-четрима, както е написал колегата.Тва е за двама максимум. При това близки

Коментар

Тъй като гледам снимките вътре е за трима.

Коментар

Re: Помощ при избор на каравана...

Явор Митев написа:
                            Колеги, помагайте...семейният съвет взе решение да се купи каравана. В никакъв случай да не е нова, бюджета е 5000 лв. Да има айде да не са минимални, ама поне средни условия за живот - излети с малко дете. Порових се из нета, но намерих само някакви, почти нови за по 10-20К. Някой някъде виждал ли е да се продава и въобще някакви идеи къде да търся. Чувал съм, че имало специални авто-къщи за каравани.И най-важното. Моля собственици на подобни да ми напишат съвети, какво да гледам, да внимавам, да съблюдавам.......колегата Esper се надявам да даде и той някой съвет....биричките са от мен.Поздрави
                            Колега,ще ти дам един много Важен съвет как се избира каравана или кемпер.Когато отидеш да гледаш подобен обект,преди да влезеш вътре си изчисти и продухай много добре носът.Вземи със себе си и още някой,желатекно жена,защото те са по чувствителни към миризмите от колкото нас.Влизаш вътре и започваш много добре да душиш и миришеш по всички ъгълчета,шкафчета и т.н.Ако ти замирише на мухъл,бягай далече.Ако ти замирише на някакви дезодоранти или одеколони-също.Най важното за една каравана е уплътнението.Особенно като се има в пред вид ,че тя е винаги на атмосверни усливия.Ако няма миризми на мухъл и останалото ти харесва-взимай я независимо,че може и да е на 25-30 год.Караваната не е кола и не са важни клм и години.А колкото дали можеш да я теглиш с твоята кола-може разбира се ако имаш намерение да я местиш от едно место на друго.Но дълги и продължителни пътувания-голямо комби-дизел.Почти задължително.

Коментар

Хехехехе....от къде я изровихте тая тема.... Спрели сме се на кемпер....лятото ще да е. ще пиша, обещавам

Коментар

Виждам, че доста от вас са запалени по излети на кравана или кемпер на които има... И тук сигорно е момнта да кажа, че моята фирма се занимава с внос на кампери и всякакви аксесоари за тях.. като кемпери и каравани предлага ме HIMER И ROLLER TEAM.. Аксесоарите са много.. от крушки и ключета до химически тоалетни, хладилници, телевизорчета, душ кабини багажници и тем подомни... Ако някои иска мога да му пратя каталог на PDF на акосесоарите да го разгледа. Предлагаме и един специален силикон, който е за уплатняване на кемперите ( също така и за каравани). Който има някакъв интерес нека ми пише едно лично.Модерирано. Телефони само на лични!Модераторски екип на fiat-bg.org
                                Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Working...
                                X