Преди време докладвах, че ме заковаха с по-висока скорост, та ми плеснаха едно актче.Вчера заран минах през КАТ да видя до къде са го добутали и се разбра, че са ми пристигнали документите. Взех си номерче и почнах да чакам.Дойде и моя ред, взех си нужните документи и когато отивах да си платя гяволъка на касата се оказва, че имената от постановлението са различни т.е. това не съм аз всичко друго си е точно (автомобил, ЕГН и т.н.). Зачудих се какво да правя, щото в крайна сметка съм си виновен, а и вече знаех че ще ходя пеш и реших да плащам и да си търпя наказанието въпреки допуснатата грешка. Да ама не, оказва се, че немога да платя щото тоз човек не съм аз и нямало как да се минат документите. Та в крайна сметка се оказа, че трябва да се ходи до Плевен за да се реши проблема.Сега имам няколко въпроса.Мога ли сега да карам с този АКТ при положение, че е записано обжалване.Да го обжалвам ли това нещо или няма смисъл. Така или иначе ще се ходи до Плевен...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
[АКТ] Обжалване на постановление
Collapse
X
-
VooDoo написа:На мен два пъти баща ми е плащал актове и ми е вземал талона, защото работя и живея във Варна , и нямам време и желание да ходя до Тутракан да се разправям с тези неща.
Коментар
-
Re: [АКТ] Обжалване на постановление
LiGuru написа:Преди време докладвах, че ме заковаха с по-висока скорост, та ми плеснаха едно актче.Вчера заран минах през КАТ да видя до къде са го добутали и се разбра, че са ми пристигнали документите. Взех си номерче и почнах да чакам.Дойде и моя ред, взех си нужните документи и когато отивах да си платя гяволъка на касата се оказва, че имената от постановлението са различни т.е. това не съм аз всичко друго си е точно (автомобил, ЕГН и т.н.). Зачудих се какво да правя, щото в крайна сметка съм си виновен, а и вече знаех че ще ходя пеш и реших да плащам и да си търпя наказанието въпреки допуснатата грешка. Да ама не, оказва се, че немога да платя щото тоз човек не съм аз и нямало как да се минат документите. Та в крайна сметка се оказа, че трябва да се ходи до Плевен за да се реши проблема.Сега имам няколко въпроса.Мога ли сега да карам с този АКТ при положение, че е записано обжалване.Да го обжалвам ли това нещо или няма смисъл. Така или иначе ще се ходи до Плевен...
Коментар
-
Ще падне, аз съм СИГУРЕН.В акта (не в наказателното постановление) твоето име ли е? Подписът отдолу твоя ли е?Предполагам, че е така, а в наказателното е сбъркано името.В този случай не съм сигурен дали можеш да обжалваш НП, защото не е издадено на твое име...На всяка цена се консултирай с адвокат и на всяка цена не плащай НИЩО по глобата.Изобщо защо взе наказателно постановление, което не е издадено на твое име?!?
Коментар
-
Е а де, защо го взех... щото де да знам, че са такива ливади.В АКТ-а съм си аз, та съм се разписал даже.Иначе нищо не съм плащал защото не ми разрешиха, нали не съм аз по имена. Те и за това ме пращат в Плевен да се разправям иначе бях готов да си плащам и ич да не се занивам с глупости. Иначе един от адвокатите с коiто работи фирмата ме светна, че нямалo ядове всичко е точно да съм му ги дал тия 100 за глобата и той щял да ми каже какво да правя :D:D:D:D Ta, ако тук има юристи (в което съм сигурен) може да ме светнат какво да правя, инче се мятам до Плевен разревавам се пред КАТ и каквото стане
Коментар
-
Kuku написа:Мисля, че можеш да караш с това НП, защото ЕГН съвпада и това ще обясниш на полицаите, ако те спрат.Можеш да обжалваш и НП ще отпадне, защото има несъответствие. Бъди сигурен в това, защото НП отпадат и за една правописна грешка, та какво остава за цяло име.Успех!
Коментар
-
Re: [АКТ] Обжалване на постановление
LiGuru написа:Преди време докладвах, че ме заковаха с по-висока скорост, та ми плеснаха едно актче.Вчера заран минах през КАТ да видя до къде са го добутали и се разбра, че са ми пристигнали документите. Взех си номерче и почнах да чакам.Дойде и моя ред, взех си нужните документи и когато отивах да си платя гяволъка на касата се оказва, че имената от постановлението са различни т.е. това не съм аз всичко друго си е точно (автомобил, ЕГН и т.н.). Зачудих се какво да правя, щото в крайна сметка съм си виновен, а и вече знаех че ще ходя пеш и реших да плащам и да си търпя наказанието въпреки допуснатата грешка. Да ама не, оказва се, че немога да платя щото тоз човек не съм аз и нямало как да се минат документите. Та в крайна сметка се оказа, че трябва да се ходи до Плевен за да се реши проблема.Сега имам няколко въпроса.Мога ли сега да карам с този АКТ при положение, че е записано обжалване.Да го обжалвам ли това нещо или няма смисъл. Така или иначе ще се ходи до Плевен...
Коментар
-
deadairplane
-
ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ НАРУШЕНИЯ И НАКАЗАНИЯЧл. 57. (1) Наказателното постановление трябва да съдържа:1. собственото, бащиното и фамилното име и длъжността на лицето, което го е издало;2. датата на издаването и номерата на постановлението;3. датата на акта, въз основа на който се издава и името, длъжността и местослуженето на актосъставителя;4. (изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г.) собственото, бащиното и фамилното име на нарушителя и точния му адрес, единен граждански номер;5. описание на нарушението, датата и мястото, където е извършено, обстоятелствата, при които е извършено, както и на доказателствата, които го потвърждават;6. законните разпоредби, които са били нарушени виновно;7. вида и размера на наказанието;8. вещите, които се отнемат в полза на държавата;9. размера на обезщетението и на кого следва да се заплати;10. дали наказателното постановление подлежи на обжалване, в какъв срок и пред кой съд.(2) Наказателното постановление се подписва от длъжностното лице, което го е издало.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар