Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Oтносно паркирането.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Oтносно паркирането.

    Колеги, отново съм бесен. Обръщам се към вас с един призив най-напред а после ще обясня защо вече ми преля чашата. Моля ви, като видите някой да паркира като "албански тираджия" /нищо лично такъв е лафа/, моля ви кажете му да паркира като бял човек за да могат и другите след него да направят същото. Обикновено такива шофьори се стаписват и им става неудобно като или си тръгват или наистина паркират нормално. Ето защо се ядосвам. Живея на центъра. На 50м от светофара за морска гара. Пред блока ни има паркинг за поне 12 автомобила. За съжаление обаче всяка вечер прибирайки се от работа виждам какви ли не причудливи и невероятни паркирания сякаш от конкурс за тъпо паркиране. Обикновено на този паркинг се събират не повече от 6-7 нааай-много 8 коли и като за капак някой паркира на входа на паркинга. Писна ми вече. С комшиите се оправих със всеки поговорих и започнаха да спират по нормално. Уви обаче със пришълците ако мога така да ги нарека немога да се справя. Тази вечер прибирам се аз каталясал от работа и си пускам мигача да вляза в уличката ни и съответно паркинга, уви нещеш ли някакъв пич със ФВ Поло (или опел корса беше не се загледах) е спрял точно на половина на входа на паркинга та абсолютно никой да не може да влезе. Решавам аз да продължа напред и да вляза от другата страна където няколко съседи изкъртиха метално колче за да може да се влиза и излиза и от там. Уви отново някакъв моторист със скутерче го беше спрял професионално точно по средата. Както и да е преместих го. Обаче как да преместя ФВ Транспортер който е спрял на място за трима и то определено е видял много зор да спре по този начин. Със огромни усилия и ожулени дръжки на задните врати се напъхах между него и блока и си паркирах на едно от двете свободни места. Направо позеленял от бяс написах по една бележка с текст "Кой те учи да паркираш и не те ли научи да НЕ спираш на входа на паркинг?!?!" и я закачих на колицата. Искрено се надявам на този скромен човечец който ми вгорчи живота за част от секундата да му стане малко поне съвестно и тъпо. Та моля ви отново надувайте им главите на пишмян шофьорите и тея дето паркират сякаш са на нивата на баща си. Аз вече съм си подготвил едно кочанче със тикетчета и ще слагам на всяка чистачка на този който е спрял като каруцар по едно листче с въпрос "Кой те учи да паркираш?!" Незнам мисля си и някакви лепенки може да направя с надпис "Аз не мога да паркирам правилно" та да им отнема време да я изчоплят и почистят и да ги е яд повече. Та това е.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

    #2
    Пластмасова броня му е майката.Даваш лека газ и избутваш Корсата и това е.То бива бива наглост ама това вече минава всякакви граници.

    Коментар


      #3
      Абсолютно си прав! Аз за щастие такъв проблем нямам в квартала, но много се дразня на такъв тип паркиране на нивата!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

      Коментар


        #4
        Вземете бяла боя и нарисувайте на входа за паркинга на асфалта знака забранено спирането, пришълците ги е страх от глоби или бой и няма да го настъпват.
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

        Коментар


          #5
          aaми страх...няма такова нещо, залепихме огромен бял лист с надпис НЕ ПАРКИРАЙ НА ВХОДА ВИКАМЕ ПАЯК!...същата вечер един пичага си беше спрял там. на следващата пак и те така...така като е лично обръщението има по голям ефект си мисля...
          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

          Коментар


            #6
            И аз много се дразня на такива хора. Апартамента на баба и дядо е в центъра на един по-малък град. Всичко е разграфено, плаща се, но ред има само през деня. Хората, които събират таксите си вършат съвестно работата и са като инструктори - дават наставления на почти всеки шофьор каква маневра да направи, за да се събере в мястото.Вечер, когато не се плаща се изсипва цялия град и паркират един през друг и около 40-50% от местата се губят.И на мен ми беше трудно от начало, но се "хвърлях" нарочно в най-тесните места, за да свикна да се оправям, а като гледам разни шофьори с видимо голям стаж(като години, за км е малко съмнително) винаги избират най-празната част и съответно заемат поне две места.

            Коментар


              #7
              няма оправия ... ние на нашия паркинг си издействахме от общината знак забранено спирането с изключение на живущите но ефект никакъв особено когато се има в предвид че точно срещу паркинга има едно кафене .... сега се обмисля вариант за бариера
              Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

              Коментар


                #8
                Re: Oтносно паркирането.

                kiselo написа:
                Пред блока ни има паркинг за поне 12 автомобила. За съжаление обаче всяка вечер прибирайки се от работа виждам какви ли не причудливи и невероятни паркирания сякаш от конкурс за тъпо паркиране. Обикновено на този паркинг се събират не повече от 6-7 нааай-много 8 коли и като за капак някой паркира на входа на паркинга. Писна ми вече.
                Аз не мога на паркинга пред офиса д аги накарам да паркират като хората.. 5 коли на място за 8А пред блока... Има един - спира на около 80см от знака???? ДОбре де, тоз знак ще се мръдне ли? Казачок ли ще играе? Спри до него. Остави място и за другите...Ще сниомам и ще покажа.Но според мен ще е трудно да ги промениш - това са хора които не мислят за другия. Такъв им е начина на мислене. Но не се отчайвай - аз мислех да разпечатам малко "агитационни материали" за това, но още не мога да ги измисля. Ако имаш идея - давай да го направим.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                Коментар


                  #9
                  ами тъпото е че проблема не е само пред блока. Навсякъде спират кой както му скимне. Как аз мога примерно пресен случай е не много пресен но свързан със форума. Като отивах първия път да си вземам стикери от Емо как можах да обикалям половин час докато намеря място където да спра така че да не преча на никой?! Е, да спрях на 15 мин от офиса му, е да и аз бързах супер много, е да ама паркирах добре и знам че никой не ме е псувал и не се е чудил как да излезе или да си паркира колата. затова ще взема да си направя едни стикерчета точно както писах по горе и така поне да им е тъпо.
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                  Коментар


                    #10
                    И аз имам подобен проблем. Зад блока ни има два етажа гаражи - общо около 90. Минава се през един тунел под блока и се излиза директно на улицата. Но там редовно се намира някой, който си мисли, че му се пази място. Напоследък стовариха едни варели за разделно събиране на отпадъци. Аз взех да маркирам вход-изхода от двете страни с по един варел, та дано на някого му просветне защо са там. Сега пък е проблем на един пенсионер с жигулка да взема завоя и да влезе към гаражите. На друг пък му пречели и нямал видимост, въпреки че е на 86 години и поне от 20 не шофира, та редовно варелите ги намирам чинно подредени и разтребени. Вече ми писва, защото уж всички негодуват, а като дойде наглият собственик на колата, се обръщат на другата страна и само аз се разправям. Ще трябва да спуснем някоя и друга гума и ще се оправи работата, но въпросът е, че докато я напомпи и се махне, наистина ще запуши големия брой гаражи.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                    Коментар


                      #11
                      Там където си оставям колата до офиса, когато съм на работа беше доста спокойно до миналата есен, когато откриха нов комплекс с офиси, благодарение на което, местата сълно намаляха. Това е бял кахър, защото аз пристигам сравнително по-рано на работа и винаги има останали 2-3 места. Лошото беше, когато в един момент се появи едно мъничко новичко Нисан-че, което започна да спира доста на широко. На широко, имам предвид на около 2-3 метра от кофата за боклук (от тези с колелцата), като съответно между колата и кофата освен Смарт, друго не може да се паркира, а зад Нисана, оставаха още 2-3 метра до водната врата на един голям и заграден двор, вярно неизползваем, но все пак двор с врата. Естествено никой не си позволява да спира пред вратата, въпреки очевидната запустялост на двора и вратата, но да се върнем на Нисана. Паркирайки по този откровено темерутски начин, пазейки се от кофата, да не би боклукчиите да ожулят скъпоценния Нисан, тази кола започна да блокира по 2 паркоместа в и без това препълнената вече уличка. Ами издължах тази ситуация точно 1 месец. Един ден ми писна, взех едно листче и най-учтиво помолих собственика или да паркира близо до кофата, или близо до вратата, или да паркира другаде, за да не заема 2 места във вече запушената уличка. Бележката я оставих на чистачката. Каква беше почудата ми, когато на другия ден, Нисана беше доста по-близо зо кофата и вече спокойно можеше да се спира зад него, без колата да стърчи на половина в подстъпа към вратата на затворения двор (паркинг). Та така, ефект в този случай имаше за моя радост. Колкото до блока... има интересна тенденция - започна да спирам някъде, където съм далеч от обсега на вратите на другите автомобили и винаги се намира някой, който след 3-4 седмици осъзнава предимството на мястото, което аз заемам и започва да спира винаги на него, като се има предвид, че до момента, в който аз съм го почистил от тревите и бурените, никой не беше спирал никога в последните 20 години. Е, аз съм сравнително спокоен човек що се отнася до шофиране, казах си майната му и си измислих ново място, успоредно на тротоара, но тарикатско и пак без да преча на никого или да заемам нечие място. Е, друг индивид започна да спира на него, та сега пак трябва да мисля нещо. Истината е, че не ми се разправя изобщо, а и съм на квартира, която смятам в близко бъдеще да напускам.Идеята на този, надявам се, не толкова оттегчителен пост е, че селския тарикатлък е често срещано явление, поне в Пловдив.

                      Коментар


                        #12
                        Правил съм забележки, но не ме отразяват изобщо. Или се сопват ’Ще си паркирам дет’ си искам’, или ме гледат с празен поглед недоумявайки какво им казвам, или ’Аз съм за една минутка’. Няма оправия. На жената съм казал да спира на 50 метра от вкъщи, там места колкото щеш.

                        Коментар


                          #13
                          По повод темата, закъснвам аз една сутрин за изпит и бързам много .. Та спирам си човешки под ъгъл 45 градуса спрямо тротоара , както беше паркинга и спира до мен с някаква корса от 86та година мургав едър човек , но перпендикулярно. При което най учтиво ( въпреки че бях изнервен от бързането ) му казвам да спре като хората а не като арабин в пустиня , та в този момент докато му чета лекция , човечеца си набива вратата в калника ми . След което казва , аз нямам време сега пак да сядам да я местя. При което след щетата съвсем ми кипна , но нямах време да го овикам по мое си му , и просто му обясних причината за която му направих заебелжката, а именно за да не ми удари моята кола. Просто исках да споделя историйката в темата , който иска каквото да си мисли и каквито изводи да си прави. След като се запътих за изпита си , през цялото време си мислих как на тоя иначе семпъл човек ще реши да ми орисува колата с ключа си Добре че не е бил злонамерен
                          Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                          Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

                          Коментар


                            #14
                            Някак си ме намерихтеее ама ме намерихте...Подкрепям колегата "kiselo",когато някой ти запуши паркинга не бележки ами и паяци и ред други мероприятия трябва да се включат! Но аз искам да да изкажа възмущението си и от този ненадминат собственически манталитет на кварталните карачи и дупета. Може доста от вас да не се съгласят с мен, но аз искам да споделя с вас и да поискам съвет ,как аджеба да постъпя???Всеки ден се връткам в центъра на Пловдив,за да намеря МЯСТОТО...трудно е но за около 15-20 мин се справям. Винаги се оглеждам за САКРАЛНИ знаци на самозабравили се собственици на имоти в иначе ЕнтЕлЕгЕнтния супер център...това е мое; не дишай; и тн... Та приключих си работата и се качвам на бравока на иначе ЧИСТОТО място / без тези знаци за които ви говорих вече / и от един току що паркирал орел /през две коли,по-горе/ се втурна младеж и ми вика: аве пичага, айде да не спираш тука щото като си дойда в пет и немога да си паркирам пред къщи ,а ?!!..................ей баси,как да реагирам? Наистина това ми е питането!!! МОЛЯ ВИ! Дайте ми съвет,щото до като му отговоря си помислих да му скоча;да му се развикам; да го напсувам, но веднага след това си направих равносметката,че тоя калъф е толкова прост,че хем ще си изям боя ами и ще пострада и колата/знаем как се режат гуми и се правят надлъжни джазги/ и след това всичко ще рефлекира върху семейството ми! Наистина незнам как да реагирам...
                            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                            http://www.keepfighting.ms

                            Коментар


                              #15
                              Jimy написа:
                              Някак си ме намерихтеее ама ме намерихте...Подкрепям колегата "kiselo",когато някой ти запуши паркинга не бележки ами и паяци и ред други мероприятия трябва да се включат! Но аз искам да да изкажа възмущението си и от този ненадминат собственически манталитет на кварталните карачи и дупета. Може доста от вас да не се съгласят с мен, но аз искам да споделя с вас и да поискам съвет ,как аджеба да постъпя???Всеки ден се връткам в центъра на Пловдив,за да намеря МЯСТОТО...трудно е но за около 15-20 мин се справям. Винаги се оглеждам за САКРАЛНИ знаци на самозабравили се собственици на имоти в иначе ЕнтЕлЕгЕнтния супер център...това е мое; не дишай; и тн... Та приключих си работата и се качвам на бравока на иначе ЧИСТОТО място / без тези знаци за които ви говорих вече / и от един току що паркирал орел /през две коли,по-горе/ се втурна младеж и ми вика: аве пичага, айде да не спираш тука щото като си дойда в пет и немога да си паркирам пред къщи ,а ?!!..................ей баси,как да реагирам? Наистина това ми е питането!!! МОЛЯ ВИ! Дайте ми съвет,щото до като му отговоря си помислих да му скоча;да му се развикам; да го напсувам, но веднага след това си направих равносметката,че тоя калъф е толкова прост,че хем ще си изям боя ами и ще пострада и колата/знаем как се режат гуми и се правят надлъжни джазги/ и след това всичко ще рефлекира върху семейството ми! Наистина незнам как да реагирам...
                              ами по принципа на Разделяй и владей пичагата е прав...иска да си спира пред тях и е нормално да ти го каже но все пак зависи с какъв тон го прави. Аз бих направил акто него ако видя някой да ми спира пред къщата. Тъпо е да, но. особено ако наоколо има свободни места. Със сигурност обаче ще го кажа с тон с който няма да целя да обиждам човека. По скоро като молба. Пък ако спре да е жив и здрав само да не му става навик. Пък аз все ще си намеря къде да спра.
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

                              Коментар

                              Working...
                              X