Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо катаджиите са такива пе--ли?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    PASSARELLA написа:
    Аз колко пъти ги напсувах като съм с акт за говорене по телефона от 2 седмици, а!? Видя ме полицая, спря ме и ме попита директно: "Не ни ли видя, да го пуснеш за малко, бе човек!?" ... "Не господин полицай, не ви видях, съжалявам за нарушението...ако може да не пишем акт, ще съм ви благодарен и на двамата!..." "Ааа, моля Ви се господине! В 21 век живеем!" ми отговори той и продължи да пише...Това за псуване ли е!? Напротив! Така се работи! Вчера видях, как паяк вдигаше един Майбах, спрял на Раковска! МВР започва да ми харесва и напълно го подкрепям!
    6 к.т. и 50лв. Предполагам ще ти е най-скъпия телефонен разговор. Поне моят струваше толкоз. Щото ... говорех в групата за 0.00лв/мин.
    Същата история.Аз писах възражения на другия ден, но сигурно няма да мине...

Коментар

jenshen73 написа:
      Степенуват се така, изреждам по степен на значимост започвайки от най-нисшата:пътна маркировка, знак, светофар, регулировчик! ...
      Много важно е и това да НЕ се мешат сигнализиращите системи, т.е. наблюдава се само единия вид сигнализация! Това е и съвет към Airfan !!!Иначе аз досега не съм комуникирал с КАнТарджии - педали! Винаги когато са ме спирали е било , заради моя грешка! Веднъж хем ми взеха 17к.т. и 100лв.акт; хем после коментирах с приятели , че са абсолютно прави!!! Не съм мазохист,но нарушението ми беше идиотско: за първи път карах без колан /в махалата/ и като за капак лапето с майка му отпред,при условие ,че малкия фен /само за турбодизел ми дрънка/ е оборудван с перфектен детски стол!!! При моето извинение, че карам баааавно,че сме за маааалко пича само ми каза: Ми то добре това,но ако колегата който е "фиркан" и е с отнета книжка , точно в този момент се е засилил срещу тебе...какво правим??? Благодарих му и сега съм още по стриктен!
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy Евала за написаното . :D :D :D
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Не ми се е сулчило да бъда спрян, без да бъда в нарушение. Винаги съм си бил в нарушение. Винаги съм казвал, че предпочитам да дам пари на полицая, с които да спомогна ежедневието му, а не да ги дам на държавата. Но винаги е имало причина да бъда спрян.А когато съм спиран за проверка, след преглед на документите ми се козирува и ми се пожелава приятна вечер/ден/ лека нощ.Аз от КАТ не мога да се оплача. А как да се справят с проблемите по пътя - като неспециалист некоментирам!

Коментар

Това кръстовище на гарата си е съвсем ОК, друг е въпроса кой гледа светофара и кой спира на червено!!!Просто трябва да се внимава най-много от неадекватни шофьори, които дори не са чували за пътни знаци, маркировки и светофари. Много често около мен карат едни мургави събратя дето не могат да си изрекат името, камоли да си вземат изпита за книжка. Сигурна съм поне 80% от тях не могат да четат и не са ходили на курсове. Даже баща ми ми е разказвал една случка. Пътуват с някакви такива работници в една кола и оня вика: "Бе, бате, накъде е ся тва място?" - и баща ми вика: "Mи ей там надясно, нали виждаш табелата." Оня вика: "Ква табела, бе, тука има две сочат на различни посоки, а аз не мога да чета."No comment!
            SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Сбъркала си процентите ми се струва. 100% от тях не са си изкарали книжките като хората. И сега ще се аргументирам. Някой да е виждал циганин в учебен автомобил ?

Коментар

Jimy написа:
                Много важно е и това да НЕ се мешат сигнализиращите системи, т.е. наблюдава се само единия вид сигнализация! Това е и съвет към Airfan !!!
                Аз смятам съм що годе наясно, но си представи, че не познаваш кръстовището... За мен е абсурдно светофар и знаци взаимно да се изключват.

Коментар

В йерархията - светофара е над знаците Значи е възможно.Междувпрчем - пресен пример - току що разширен път, като магистрала направо и ... в дясна лента паркирани голф 2 и автобус... здраве му кажи...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Airfan написа:
                    Jimy написа:
                    Много важно е и това да НЕ се мешат сигнализиращите системи, т.е. наблюдава се само единия вид сигнализация! Това е и съвет към Airfan !!!
                    Аз смятам съм що годе наясно, но си представи, че не познаваш кръстовището... За мен е абсурдно светофар и знаци взаимно да се изключват.
                    Абе човек по 4 пъти минавам от това кръстовище, колегата предполагам и той. Абсурдни неща има много и това не е едно от тях, има двусмислици, но не е толкова трагично.
                    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Коментар

Колеги, пак да ви питам, ЩО НЕ ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА ?!?Какви са тези степенувания на знаци, маркировки и т.н.Това важи САМО ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ на предимство. Цитирам: Чл. 7. (1) Когато има несъответствие между сигналите на регулировчика и светлинните сигнали или пътните знаци относно предимството , участниците в движението са длъжни да се съобразяват със сигналите на регулировчика. (2) Когато има несъответствие между светлинните сигнали и пътните знаци относно предимството, участниците в движението са длъжни да се съобразяват със светлинните сигнали. (3) Когато има несъответствие между пътните знаци и маркировката на пътя, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътните знаци. (4) Когато има несъответствие между пътен знак, поставен на преносима стойка върху платното за движение, и останалите пътни знаци, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътния знак, поставен на преносимата стойка.Аз ще ви дам още един пример - в Ямбол, на едно кръстовище, до дясната лента, която е само за надясно има светофар с допълнителна зелена светлина. Целия светофар обаче е означен със стрелки за завиване на дясно. В един момент светва допълнителната зелена светлина за надясно, но свети и червената, като и тя е означена само за надясно. Да минеш или да не минеш?!?

Коментар

Значи, когато някой натресе някой друг и се разчуе- "Защо не си вършат работата тия боклуци?!"; "За какво плащам данък- да блеят ли?!"; "Крият се по храстите!" и тн. А когато обаче вас ви санкционират- "Педали, плужеци, нещастници." Не става така момчета, прави ми впечатление, че в последно време КАТ са доста толерантни, любезни, не се заяждат и хората просто си вършат работата за която всички ние им плащаме. Също ми направи впечатление, че миналата седмица покрай гърмежите в Челопеч, бяха направи прекрасна организация на движението, на патрулите, на охраната по къщите на хората и можеби бяха единствената институция, която действаше добре тогава. Аз се радвам, че ги има и още повече се радвам когато видя да си вършат работата съвестно.

Коментар

Има свестни полицаи, които си вършат работата. Попадал съм на такива. Но кой ще отрече, че дори повечето не са такива и само гледат да им бутнеш нещо или корупцията в КАТ е мит и такова нещо несъществува???
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Immortal написа:
                            Колеги, пак да ви питам, ЩО НЕ ЧЕТЕТЕ ЗАКОНА ?!?... относно предимството ...
                            Само в случая, който показах аз и случая, който показа колегата, не става въпрос за предимство, а за определяне посоката на движение.

Коментар

В тая объркана от всякъде държава вие искате движението да е оправено .Няма как да стане .Ето вчера петима младежи си намериха смърта на хубав път рано сутринта когато е нямало и движение .Това за какво ви говори ? Ами тоя с БМВто дето затри доктора в линейката ????? Е точно такъв до края на живото си не трябва да излиза от затвора за урок на всички останали .
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

само дето изобщо няма да влезе
                                Fiat Punto S55 1.1
                                Fiat Forever!

Коментар

Working...
                                X