Абе относно взривовете чух само тътени. Но че българите сме си овце и не си търсим правата е факт. Естествено, че трябва да има виновен. Дали поради небрежност или нещо друго, но такъв или такива има. Скапана ни е държавата и това е факт. Но държавата - това сме ние, т.е. ние не ставаме. Ако поне 80 % от нас спрат да пълнят резервоарите за 1 седмица, знаете ли какъв крах ще настане за ЛУК ОЙЛ? Ама никога няма да стане това. Единствено таксиджийте постигнаха част от исканията си с постоянство и единство. В Европа и Америка стачкуват и вдигат протести за скъпия бензин, който е по-евтин от тук, а заплатите им са 7-8 пъти поне по-големи от нашите, но не - ние си траем. И политиците да не забравяме, че са като нас, те са от нас. Просто манталитета ни е такъв и оправия тука няма да има. Затова при първа възможност аз се чупя от тази отвратителна държава. Извинявам се за негативизма ама само, който не е живял поне за малко в цивилизована страна, не може да разбере колко съм прав. Говорим за самото отношение към нещата и между хората.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Взривове събудиха София!
Collapse
X
-
Явор Митев
profusion написа:На въпрос по ICQ към мой познат - "Какво става пич, жив ли си?", той ми отговаря:- Gneva Boji se izsipa ot nebeto- samo chakame Godzilla da se poiavi- bila v metroto sega- Kostenurkite Ninja she doidat po-kasno che im zakusnia poleta
Коментар
-
Явор Митев
А ве мое ли да сме толкоз загубен народ.....сега казаха, че преди месец и половина е имало проверка там, имало е установени липси и е предстояла пълна инвентаризация и проверка на склада....и изведнъж всичко БУМ.... и... ..."дреме ни на шапката, а проверявайте ся"........
Коментар
-
Авео написа:А ве мое ли да сме толкоз загубен народ.....сега казаха, че преди месец и половина е имало проверка там, имало е установени липси и е предстояла пълна инвентаризация и проверка на склада....и изведнъж всичко БУМ.... и... ..."дреме ни на шапката, а проверявайте ся"........
Коментар
-
Преди малко един колегата (живее в Люлин) идва на работа и понеже съм си пуснал ТВ-то да следя нещата, при което той се изказва: "А бе пак ли за този взрив бе?!!! Еййй, цяла сутрин само за т’ва говорят, писна ми!". Питам го ти усети ли нещо сутринта? "Не! Нищо...!" Та за какво ви го разправям т’ва... от следната ситуация разбрах защо така се хванахме в темата гуша за гуша... Просто тези, които не са усетили нещата както се казва на собствен гъз, възприемата новината като поредното медийно раздуване... Та към тези хора, които са далече и са си спинкали тази сутрин както всяка друга... АКО на вас ви се случи, в 6:30 сутринта, леглото ви да подскочи и вие почти да изпаднете от него, след което да чуете (слабо казано чуете, усетите със цялото си тяло ударната вълна), след което детето ви да заплаче, жена ви да крещи, всичко около вас да се люлее и гърми и да се чудите къде е по-безопасно навън (при бомбите, защото вие не знаете какво се случва, просто вие си живеете в мирно време, спите спокойно, не чаката бомбандировки) или вътре, където не знаете дали в следващия миг блока няма да се срути... прозорци от всякъде се сипят и чупят... и в този миг се чудите война ли е започнала, извънземни ли ви нападат, самолет ли е паднал (летището е близо)... Та вярвайте ми, в този момент, а и после нямда сте толкова спокойни... Всички хора в нашия блок бяха изпаднали в тотален шок, защото НЕ ЗНАЕШ КАКВО СТАВА!!! Така че лесно е когато се събудиш, цъкнеш си копчето на телевизора и от там някакъв надъхан репортер ти приказва какъв бил ужаса, а друго е да си го преживял, без да знаеш в първите 20-30 минути какво се случва, а то гърмеше и тресеше непрестанно...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
E хубаво де колега, аз съм в Х.Димитър сигурно сме нс 500 метра един от друг.При нас паника нямаше.Тъщата е нагости и се опита да се панира ама на бърза ръка ги успокоих 2-те с жената.Дъщеря ми на 3г - се събуди на 4-тия голям взрив , аз и казах че има заря и тя се обърна на другата страна и се събуди след 15 мин.А си се усещаше здраво мамка му.Като издумка и се клати блока - при затворени прозорци - туба с минерална вода 10 л се виждаше сигурно 2 см вълничка как пробягва вътре.Цялата работа е - без паника.
Коментар
-
Esper написа:Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Esper написа:
Коментар
-
Това масовата психоза е опасно нещо... хубу, станало инцидент, що се търсят виновни вместо да се търси начин за овладяване на ситуацията???Или кво - цяла София и околностите трябва да чакат да се изгърмят всичките тонове боеприпаси????Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Явор Митев
Айдееее, почнаха се. Абе няма ли начин да гръмнат някак си и те...:Етем и Борисов се хванаха за гушите03 юли 2008 / News.dir.bgМинистърът на бедствията и авариите Емел Етем и столчният кмет Бойко Борисов за пореден път се хванаха за гушите - този път заради организацията след взривовете в Челопечене.Кметът на София трябваше да направи организацията след взривовете в Челопечене. Координацията в подобни ситуации е задължение на кмета, който свиква кризисен щаб. Това каза министърът на извънредните ситуации Емел Етем, цитирана от БГНЕС.Тя заяви, че нейното ведомство е създало необходимата координация между всички звена.Кризисен щаб към общината има и той действа изключително адекватно и дисциплинирано при създалата се ситуация, за разлика от правителството, отговори обаче Бойко Борисов, цитиран в прессъобщение на общината. Той уточни, че е бил заедно с кметовете на Кремиковци и Челопечене и с директора на Столичния инспекторат в 6.40 ч. на мястото на взривовете. Точно ние взехме решение хората там да бъдат евакуирани, каза градоначалникът, цитиран от БГНЕС. На евакуираните е осигурена храна и вода, осигурени са автобуси за превозване на гражданите. Ако имаше адекватно правителство, нямаше да се получи тази паника сред хората. Първо от ресорните министерства липсваше каквато и да било информация, а след това за вида и количеството на боеприпасите беше разпространена грешна информация, коментира Борисов.От общината призоваха гражданите в района на взривовете, ако намерят елементи с неустановен характер в техните имоти, да сезират компетентните органи и по възможност да не се докосват до осколките.Емел Етем пък призова още хората да не се връщат доброволно в домовете си и да не се притесняват за имуществото си, защото има патрули, които ги охраняват.Министърът на отбраната Николай Цонев пък каза, че районът е огледан от хеликоптер. Има единични взривове на около 5-6 минути, анализират се снимките, направени от въздуха, по данни на пилота цялото поделение е изравнено със земята. Втори склад няма, категоричен е министърът. Тротилът е изгорял. Ще започнем стесняване на периметъра на охрана на поделението. Ще бъде огледан районът, за да се види дали няма осколки. Тези, които намерят такива не трябва да ги пипат, а да звънят на тел 112, увери още Цонев. Горещи телефони за жителите на района на инцидента обяви и Генералният щаб на Българската армия. Телефоните са: 02 / 987 83 77 и 02 /92 23 918.Министърът на здравеопазването Евгений Желев каза, че населението е спокойно, осигурени са храна и вода, има 24-часово присъствие на линейки, ще има и разгърнат подвижен медицински модул от ВМА. Въздухът в района не е замърсен.
Коментар
-
Понеже гледах пресконференцията - Етам никъде не каза ’Борисов’. Критиките и бяха към кметовете на селата, грам не намеси Бойко по никакъв начин. Обаче явно това не се е сторило достатъчно пикантно на журналята. Гледах ги по новините как докато отразяваха събитията получаваха оргазъм след оргазъм в ефир. Миролюба Бенатова само дето на охкаше и ахкаше докато интервюираше пазача на близкия ТИР паркинг, буквално му тикаше думите в устата щото човека беше ошашкан.
Коментар
-
Immortal написа:...Какво бих могъл да направя аз от далечната провинция, като всичко вече се е случило?!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ls1 написа:Гледах ги по новините как докато отразяваха събитията получаваха оргазъм след оргазъм в ефир. Миролюба Бенатова само дето на охкаше и ахкаше докато интервюираше пазача на близкия ТИР паркинг, буквално му тикаше думите в устата щото човека беше ошашкан.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар