Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взривове събудиха София!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

peho написа:
    ....Примерът-казах тук на един за случилото се и той ви (на софиянци) тегли една майна и каза че така ви се пада защото сте си мислели че командвате,....
    Винаги са ми били странни тези хора. Злобата човешка няма граници. За това тези се наричат "селяни" - защото за тях важи поговорката " Аз не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле.".И причината, е че народа ни е прост и тъп. Много прост и тъп. Безумно прост и тъп. Ето за това няма да се оправим. И тези митове, че ние сме много умни и големи секс машини и пиячи и т.н. па виждаш ли Американците, Немците и т.н. били по-зле от нас, са плод на болните ни мозаци. А и не са верни. Този твоя приятел съм сигурен, че ако на съседа му се запали къщата и той вместо да помогне, ще злорадства. Та можеш да му кажеш, че е много прост и жалко, че се е родил и той и семейството му и така популацията на тъпаците се е увеличила. Абе ако сте гледали "Идиотокрация" ще ме разберете.

Коментар

Чакай сега, защо ми говориш за немърливост? Бил ли си там, знаеш ли за какво иде реч. Те не могат да влезнат да го изгасят, защото още гърми, ти говориш вече за немърливост и за вина. Ами ако всичко е от късо? Дава на късо, тръгва малко пожарче оп оп .. взрив, голям пожар и тръгва. Примера със съседа с кранчето също е добър. Няма да гледаш да помогнеш като си оправиш твоите работи на съседа, понеже той се е наводнил, и всичко му е плувнало, ами ще гледаш да го съдиш за причинения стрес. Ми и мене ме стресира прожектора на строежа отсреща, понеже ми свети към стаята и нощем в стаята ми е светло, ама нищо не моа да направя. И мене ме стресират задръстванията ама ...

Коментар

Между другото,Vladim,когато ти каза че си имал чувството че танк среля пред блока ти и като описвахте как всичко се е тресяло,дори колега беше споменал че си е помислил че има война,просто настръхнах.Помислих си а какво изживяват хората при война,когато взривовете са много по близки до тях,то такова нещо ще да се преживели хората в близост до взривовете.Дано никога никой от нас не преживява усещането от истинска война.

Коментар

аз сега ставам ,кви взривове кви глупости ,нищо не съм чук ааа щом кмета е бил там ,няма страшно всичко е под контрол ,а Сашо Томов да го е виждал някой
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Immortal написа:
            И ако кранчето на съседа ти отгоре е изпуснало, щото е некачествено, а не щото съседа ти го е монтирал немърливо?.......
            Еххх... ама защо винаги разводняваме нещата, аз като давам примереа, не е задължително да бъде реален, защо не може просто да го приемете за пример и толкоз, но ако толкова те вълнува, проблема е заради немърливост, от вибрацията на пералнята му се разхлабила меката връзка към кранчето, защото извода е далеч и е бил под постоянен опън... и протекла... Пуснал си нашия пералнята и отишъл на работа с перспективата като се прибере вечерта да простре... е "простряхме" всички.А иначе какво има да се разбира за случилото се с взривовете? Имаме склад, имаме собственик и задължения да го стопанисва, както имаме и инцидент, довел до значителни материални щети (и дай боже да няма жертви наистина). Мен какво ме интересува, каква е причината? Ако някой му е драснал клечката нарочно - собственика не е осигурил добра охрана, ако от жегите се е отделил нитроглицерин и се взривил (което май е най-вероятното) - собственика не е осигурил нужната климатизация, или съхранение... А бе каквато и да е причината, аз лично смятам, че Първо, собственика/концесионера трябва да бъде съден (дали всеки по отделно като граждански искове, или държавата не ги разбирам тези материи), но трябва да си понесе вината. Второ Военното министерство също трябва да си понесе наказанието, било заради това, че не е направило нужната проверка на склада за стопанисването му, или че не е взело навременни мерки да бъдат утилизирани боеприпасите, пак няма значение... и Трето както във всяка цивилизована страна, министъра да си подаде отствката!
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Това дето си говорим ние и другите форуми ще е нищо с реакцията на политиците. Ей сега ще падне голямото лицемерие. Само гледайте новините какви речи ще се леят. Лешояди.

Коментар

Взривовете бяха ужасно силни. Тази сутрин бях на разстояние около 25км. от София - в Костинброд, това което се усети беше доста силно, а и прозорците се разтресоха. Мога само да си представя какъв ужас е било в близките райони. В първия момент помислих, че в поделението в Сливница пак са възобновили военните си учения, но това беше докато не пуснах телевизора. Не знам как е най-добре да се опише никаквата реакция на министерства, ГЗ.... цял час след това никой не казваше нищо, журналистите само правеха догадки и предположения. Излязох доста по-късно за работа и до 9ч. имах "удоволствието" да слушам какво се случва. Нямам думи, ама наистина нямам думи!!! Не знам кой трябва да ни опази, ако ни връхлети нещо по-сериозно. Впечатлена бях, че в едно от изявленията на ГЗ се спомена, че те имали сигнал още в 6ч. сутринта от охраната на склада, че нещо се случва. И какво???? Дори не знаеха какви са боеприпасите във въпросния склад. Първата информация с някакви измервания беше подадена в 8.50ч., които много силно се надявам да са достоверни. Със сигурност всеки си е дал сметка за доста неща и си е извадил изводите от тази авария, която все още не е овладяна. Показаха репортаж с хора от селото - много тъжна и ужасна картинка - мъже като канари говореха през плач как къщите им са се разрушили и как никой не е дошъл да им каже каквото и да било.... трагедия......Тръгвайки към София видях 5-6 коли, които бяха спрели в района. Явно се бяха събрали целите семейства - хората бяха с децата, кучетата си, разтревожени от неизвестността явно бяха излезли от града възможно най-бързо.Не знам какво друго да кажа, но ако някой успява "да не диша", да каже как се прави?
                Bravo 1.6/16V ... и на газ

Коментар

////Punto//// написа:
                  Чакай сега, защо ми говориш за немърливост? Бил ли си там, знаеш ли за какво иде реч. Те не могат да влезнат да го изгасят, защото още гърми, ти говориш вече за немърливост и за вина. Ами ако всичко е от късо? Дава на късо, тръгва малко пожарче оп оп .. взрив, голям пожар и тръгва. Примера със съседа с кранчето също е добър. Няма да гледаш да помогнеш като си оправиш твоите работи на съседа, понеже той се е наводнил, и всичко му е плувнало, ами ще гледаш да го съдиш за причинения стрес. Ми и мене ме стресира прожектора на строежа отсреща, понеже ми свети към стаята и нощем в стаята ми е светло, ама нищо не моа да направя. И мене ме стресират задръстванията ама ...
                  А, защо се е получило късо? Две жички са се харесали и са решили да се съединят ли? Виновни винаги има, наказани - много рядко. А това, че ти свети прожектор в стаята и ти го търпиш си е конкретен пример за бездействие. Така ни е насадено от едно време, да си седим и да чакаме да ни оправят! Добре ни "оправят" напоследък, няма спор! Министърът на отбраната съобщи, че от години се протакат разпоредби казаещи закриването на подобни складове... кой е виновен? Аз ли, ти ли, или никой?Знаеш ли, че наскоро монтираха един огромен билборд на блок до моя. Сложиха и някакви огрромни прожектори, които светеха в балконите на хората. Не знам, кой, какво и как в направил, но след три дни прожекторите от 8 станаха 4 и бяха насочени по различен начин!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

1115 написа:
                    peho написа:
                    ....Примерът-казах тук на един за случилото се и той ви (на софиянци) тегли една майна и каза че така ви се пада защото сте си мислели че командвате,....
                    Винаги са ми били странни тези хора. Злобата човешка няма граници. За това тези се наричат "селяни" - защото за тях важи поговорката " Аз не сакам да съм добре, а сакам Вуте да е зле.".И причината, е че народа ни е прост и тъп. Много прост и тъп. Безумно прост и тъп. Ето за това няма да се оправим. И тези митове, че ние сме много умни и големи секс машини и пиячи и т.н. па виждаш ли Американците, Немците и т.н. били по-зле от нас, са плод на болните ни мозаци. А и не са верни. Този твоя приятел съм сигурен, че ако на съседа му се запали къщата и той вместо да помогне, ще злорадства. Та можеш да му кажеш, че е много прост и жалко, че се е родил и той и семейството му и така популацията на тъпаците се е увеличила. Абе ако сте гледали "Идиотокрация" ще ме разберете.
                    Той не ми е приятел,а че е прост то е ясно и около него много други,което е жалко,но на такива не може да им се помогне.

Коментар

Е кво да направя с прожектора бе колега. Писах жалби, нищо не стана. Стрелях по прожектора с въздушна пушка, известно време не свети, като купиха нов прожектор пак на същото място го сложиха. Говирих с бачкаторите, не можело да се насочи надолу или настрани. Нещо осветявал там си. Иначе за жичките.. глупости ми говориш. Ти можеш ли да предположиш кога ще стане късо ? Ако беше толкова лесно нямаше да се стигне до трагедията във влака.

Коментар

1115 написа:
                        И причината, е че народа ни е прост и тъп. Много прост и тъп. Безумно прост и тъп. Ето за това няма да се оправим. И тези митове, че ние сме много умни и големи секс машини и пиячи и т.н. па виждаш ли Американците, Немците и т.н. били по-зле от нас, са плод на болните ни мозаци.
                        Напълни ми душата!

Коментар

////Punto//// написа:
                          В кое ще влязат да разследват, бре човеко?!??!! Предполагам, че нищо не е останало, освен един огромен кратер!!! Не знам къде живееш, но щом като в кв.Сухата рекана моя блок половината прозорци на входа са на сол, смятай какъв ще да е бил взрива!!! Дори и да е късо, това не променя нещата... Напротив, ако наистина е било от късо, това е утежняващо обстоятелство, защото ако ти имаш склад за боеприпаси (и то не 2-3 кг, а както казват по новините 2500 тона!!!) то ако трябва ще си сменяш иснталацията всяка година само и само да си сигурен, че няма да стане късо!!! Примера за кранчето и съседа ти го дадох не за морални щети, а за материални. Ами щом те стресира прожектора, както колегата Влади ти каза - направи нещо, не стой безучастно, подай оплакване, съди го... Именно заради това, че си казваме, е к’во ще му направя и си търпиме сме на този хал в държавата!!!
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Това е терористичен акт и това е само началото.А нека дойде Буш сега да ни пази.
                            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

е*ати споровете са тука. пичове, напра’о не мо’а да ви се начудя. аварии са ставали, стават и винаги ще стават, както и всякакви там бедствия, стихии, извънземни и прочие. и винаги пострадалите са били, са и ще бъдат обикновените хора, без значение дали физически, психически или материално. и не само в България, навсякъде по света е така, дори и във великите и благословени от бога Щати. и не е вярно, че само българите се делим, дори и там (в амвричко), когато стана наводнението на Ню Орлеанс, имаше стотици, ако не и хиляди мародери, които изпокрадоха къщите на хората. навсякъде по света, като стане такова нещо, политиците си го местат само от единия в другия крачол. иначе, ние сме си жалки както винаги, даже ставаме още по-смешни.1) баче бойко, както винаги беше пръв там и първата му работа беше да се обади по ’сички телевизии. новината беше, че на НЕГО МУ Е СТАНАЛО ЛОШО от дима 2) държавните институции, както винаги не знаеха нищо3) репортерът на бтв Иван Георгиев се промъкваше през полицейските заграждения към мястото, ПОД ДЪЖД ОТ КУРШУМИ и оТсколки (както той каза поне 10-тина пъти). просто някой път журналис’четата се увличат твърде много - тоя дъжд от куршуми мноо ми хареса4) всички медии всяваха паника около 2 часа сутринта и всеки се опита да яхне новината по свой собствен начин.сега очаквам да го изкарат това нещо едва ли не национална трагедия, ама истинската национална трагедия е, че днес дпс-то оглавява новата комисия по национална сигурност, която е шапка на всички служби - данс, доти, гдбоп, разузнаване, контра и още. пуснете емотикон фес, моля ви се.
                              Fiat Punto S55 1.1
                              Fiat Forever!

Коментар

Sandeto написа:
                                ////Punto//// написа:
                                В кое ще влязат да разследват, бре човеко?!??!! Предполагам, че нищо не е останало, освен един огромен кратер!!! Не знам къде живееш, но щом като в кв.Сухата рекана моя блок половината прозорци на входа са на сол, смятай какъв ще да е бил взрива!!! Дори и да е късо, това не променя нещата... Напротив, ако наистина е било от късо, това е утежняващо обстоятелство, защото ако ти имаш склад за боеприпаси (и то не 2-3 кг, а както казват по новините 2500 тона!!!) то ако трябва ще си сменяш иснталацията всяка година само и само да си сигурен, че няма да стане късо!!! Примера за кранчето и съседа ти го дадох не за морални щети, а за материални. Ами щом те стресира прожектора, както колегата Влади ти каза - направи нещо, не стой безучастно, подай оплакване, съди го... Именно заради това, че си казваме, е к’во ще му направя и си търпиме сме на този хал в държавата!!!
                                Ами аз написах че съм подавал жалби .. ма кой да чете ...

Коментар

Working...
                                X