Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взривове събудиха София!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мазилката се е напукала а?Доста взривче ще да е било.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Добре де,протестирате че винаги се делим,че злобеем (между другото тук злобеене от хора които не са от София не е започнало още и се надявам че няма да започне),а в същото време първото което искате да направите е да съдите някой,на който му се е случило нещастие (не искам да си мисля че взривовете са причинени умишлено) за това че ви е причинил уплаха и притеснение.Да неприятно е това което сте преживяли тази сутрин,но все пак още не се знае точно какво се е случило,какви са щетите там и има ли загинали.Замислете се малко първо,та този човек който искате да съдите,собственика на складовете (ако изобщо има такова еднолично определимо лице) може да е загинал там.Разбирам да протестирате в този момент за причинени ви материални щети (поради това че ще сте афектирани),но за това че са ви събудили с гръм и трясък и първата ви мисъл да е дай да ги съдим за притеснението,а не да помислите за това дали има загинали хора и какво ли е положението на хората живеещи в близост до събитията,това не го разбирам.Протестирате срещу нещо,а вие също заставате на позицията на конфронтацията.Предлагам ви нека не се нападаме поне когато се е случило нещастие.

Коментар

Vladim написа:
        Sandeto написа:
        Стига бе хора... вие без да се изпокарате не можете!!!
        Еми така е пич... българи сме, такива сме си явно Дори в трудни моменти не се обединяваме, а гледаме да се хапем един друг. Един ме зачекна за името на селото (грешката бе моя), другият че не съм могъл да съдя никого... Чуват се пак по-силни взривчета между другото. А някой замислял ли се е, колко подобни складове има на територията на страната?
        Никой не се заяжда с теб. Най-малко аз. Обединението в трудни моменти има малко общо с призиви за съд, нали? Помощта в трудни моменти означава да помислиш какво става с хората на 5 км от склада, да се замислиш за тях, дали те нямат нужда от помощ. Защото сега ако кажат - има нужда от хора да помагат аз ще отида. И аз се събудих, и моите прозорци дрънчаха. Ама първата ми мисъл не беше - дай да ги съдя, че ме стресираха, а първо помислих за хората там, в селата около склада. Защото аз имам баба на село и знам какво е човек да е сам в такава ситуация. Първо е помощта, а после са въпросите, съдебните дела и прочее.Владиме, спора са селяните не ме кара да съм с лоши чуства към теб. Просто, както е казал един симпатяга "Платон ми е скъп, но истината ми е по-скъпа".
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

peho написа:
          Добре де,протестирате че винаги се делим,че злобеем (между другото тук злобеене от хора които не са от София не е започнало още и се надявам че няма да започне),а в същото време първото което искате да направите е да съдите някой,на който му се е случило нещастие (не искам да си мисля че взривовете са причинени умишлено) за това че ви е причинил уплаха и притеснение.Да неприятно е това което сте преживяли тази сутрин,но все пак още не се знае точно какво се е случило,какви са щетите там и има ли загинали.Замислете се малко първо,та този човек който искате да съдите,собственика на складовете (ако изобщо има такова еднолично определимо лице) може да е загинал там.Разбирам да протестирате в този момент за причинени ви материални щети (поради това че ще сте афектирани),но за това че са ви събудили с гръм и трясък и първата ви мисъл да е дай да ги съдим за притеснението,а не да помислите за това дали има загинали хора и какво ли е положението на хората живеещи в близост до събитията,това не го разбирам.Протестирате срещу нещо,а вие също заставате на позицията на конфронтацията.Предлагам ви нека не се нападаме поне когато се е случило нещастие.

Коментар

peho написа:
            Не съм съгласен... давам ти пример, съседа отгоре те наводнява например, щото нещо си там немърливо е направил кранчето на пералнята и то изпуснало, текло цял ден и у вас е станало пълен г%з... Е? По твойта логика, дай да му съчуствам, щото той пострадал също...? Не е така... След като е взел този склад на концесия (въпреки, че дори не мога да си представя за какво му е на някой да взима такъв склад на концесия?!?! ), та след като го е взел, той носи цялата отговорност за всички последствия, които може и/или е нанесъл при стопанисването му...
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Еми да, по същата причина търпим да ни вдигат цените, гъзим се и чакаме да ни оправят... Както и да е, да оставим това със съденето. Извините ме за неразумната мисъл да съдя някой, който ме събуди с гръм и трясък и изкара акъла на роднините ми. Точка по въпроса. Мисля да си взема едно минно поле и да си засадя гъби.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

А че на 5 км от там има 5000 нечии майки? Това не е ли важно? Или тях кучета ги яли?

Коментар

Lane Staley подкрепям те напълно. Българина е такова животно, че гледа от всяко нещо да извлече полза. От човешкото страдание да се облажи. Ми колега, ако беше станал пожар от слънцето, и така да е тръгнало всичко, пак ли щеше да съдиш някой ? Гледайте малко реално на нещата. Човека не го е направил нарочно. Да, има изпочупени стъкла, напукани мазилки и т.н. ама чакай да се разбере какво е станало, пък тогава тръгвай да съдиш. Като стана наводнението в Ню Орлиънс да си чул, някой да е съдил правителството, за причинения стрес? Или за това, че не са ги предупредили (въпреки, че имат техника за предсказване на подобни бури)

Коментар

////Punto//// написа:
                    Lane Staley подкрепям те напълно. Българина е такова животно, че гледа от всяко нещо да извлече полза. От човешкото страдание да се облажи. Ми колега, ако беше станал пожар от слънцето, и така да е тръгнало всичко, пак ли щеше да съдиш някой ? Гледайте малко реално на нещата. Човека не го е направил нарочно. Да, има изпочупени стъкла, напукани мазилки и т.н. ама чакай да се разбере какво е станало, пък тогава тръгвай да съдиш. Като стана наводнението в Ню Орлиънс да си чул, някой да е съдил правителството, за причинения стрес? Или за това, че не са ги предупредили (въпреки, че имат техника за предсказване на подобни бури)
                    Колега... ?! Защо сравняваш природно бедствие с нечия немърливост?
                    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                    --- в сърцето завинаги... ---
                    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Само едно ще ви кажа,примерите ви изобщо нямат нищо общо с това което съм казал.При наводняване на апртамент едва ли загиват хора,а при това както го описвате,ако няма жертви ще е направо чудо.Това пък което каза Vladim е просто доказателство за разединението ни.Да когато трябва да градим,да използваме положителната си енергия,никога не сме обединени.Но когато трябва да рушим,да използваме отрицателната си енергия,веднага всички сме съгласни.Примерът-казах тук на един за случилото се и той ви (на софиянци) тегли една майна и каза че така ви се пада защото сте си мислели че командвате,ето това разединение ни пречи да се противопоставяме на това да не ни тъпчат.

Коментар

Lane Staley написа:
                        А че на 5 км от там има 5000 нечии майки? Това не е ли важно? Или тях кучета ги яли?
                        А затова, че тези 5000 майки дават повече пари за да пазаруват, теб вълнува ли те? Май не те след, като си седиш у вас. Трагедията е за всички! И най-вече за тези с порутените къщи и изпочупени стъкла с района! Тепърва ще се изяснява. А това, че някой идиот е допуснал да се случи това и за пореден път няма да има виновни, не ви ли вълнува? И наистина имате ли представа, колко подобни бази има в България? ////Punto//// каква ползва имам от това да пиша и разсъждавам на глас тук? И незпочнах аз да се деля, много моля! Погледнете темата по-нагоре. Споменах няколко неща и веднага ми скочихте. Хващате се за дребни неща и ги дъвчете. Вероятно не съм прав за някой неща, в крайна сметка съм все още леко афектиран от случката.И, какво да направя още, че да оставите дрязгите настрана и да се съсредоточите върху темата?

Коментар

Vladim написа:
                          Lane Staley написа:
                          А затова, че тези 5000 майки дават повече пари за да пазаруват, теб вълнува ли те? Май не те след, като си седиш у вас.
                          Тук мога само да се изсмея - случила се е трагедия, ти ми говориш за цени? Ами давай, покрай това протестирай за досиетата, за презастрояването, за всичко което се сетиш.И не ми се измъквай - говориш за единение, а първата ти мисъл не е за хората там, а как да съдиш някого за стрес?!?!?!?!?

Коментар

Lane Staley написа:
                            Тук мога само да се изсмея...
                            Смей се, ще спреш ли да се заяждаш?

Коментар

Sandeto написа:
                              peho написа:
                              Не съм съгласен... давам ти пример, съседа отгоре те наводнява например, щото нещо си там немърливо е направил кранчето на пералнята и то изпуснало, текло цял ден и у вас е станало пълен г%з... Е? По твойта логика, дай да му съчуствам, щото той пострадал също...? Не е така... След като е взел този склад на концесия (въпреки, че дори не мога да си представя за какво му е на някой да взима такъв склад на концесия?!?! ), та след като го е взел, той носи цялата отговорност за всички последствия, които може и/или е нанесъл при стопанисването му...
                              И ако кранчето на съседа ти отгоре е изпуснало, щото е некачествено, а не щото съседа ти го е монтирал немърливо?Колеги столичани, съчувствам ви за това което преживявате. Дай боже да няма пострадали, да се размине и очаквания голям взрив. В казармата съм охранявал подобни погреби, работил съм за кратко и в едни подобни складове за строителни взривове в Белослав, знам за какво става въпрос. И най-малката грешка може да доведе до подобен резултат. Въпросните охранители може и да са пушили и да са си хвърлили недобре загасена цигара в тревата...кой знае. Наистина обаче не мога да повярвам, че няма пострадали.

Коментар

Vladim написа:
                                А затова, че тези 5000 майки дават повече пари за да пазаруват, теб вълнува ли те? Май не те след, като си седиш у вас. Трагедията е за всички! И най-вече за тези с порутените къщи и изпочупени стъкла с района! Тепърва ще се изяснява. А това, че някой идиот е допуснал да се случи това и за пореден път няма да има виновни, не ви ли вълнува? И наистина имате ли представа, колко подобни бази има в България? ////Punto//// каква ползва имам от това да пиша и разсъждавам на глас тук? И незпочнах аз да се деля, много моля! Погледнете темата по-нагоре. Споменах няколко неща и веднага ми скочихте. Хващате се за дребни неща и ги дъвчете. Вероятно не съм прав за някой неща, в крайна сметка съм все още леко афектиран от случката.
                                Не те нападаме,това за афекта аз съм го споменал.Това което си казал ни интересува,поне мен а предполагам и много други,но нека първо се разбере какво е станало,а после да обсъждаме кой е виновен и какво наказание заслужава.Между другото си мисля,че тук водим най-нормалният и човешки диспут за това събитие,имайки предвит споменатото от колега злобеене по другите форуми и реакцията на "човек" тук при мен.

Коментар

Working...
                                X