Какво ли да коментирам....да се готви планинският туризъм. Първа е Рила...Цитата е от news.bg:Хотелиери, ресторантьори и наематели на търговски обекти в Слънчев бряг са шокирани от безумно слабия сезон през това лято.Повечето от малките хотели са полупразни, заведенията също, а продавачите на сандвичи, дюнери и пици са категорични, че оборотите са катастрофални.Така например Тодор Д., собственик на ресторант от Свети Влас, сподели, че през миналата година през това време оборотът на заведението му е бил между 4 и 5 хиляди лева, а сега едва достига 500.20 хотела от Слънчев бряг вече затвориха и обявиха фалит. Други 80 пък са обявени за продан.Като причина за срива на този сезон се смятат няколко фактора.Първо - презастрояването на комплекса и вече отблъскващия му вид за туристите. Второ - eвропейското първенство по футбол, което насочи много потенциални туристи към Австрия и Швейцария.Важен фактор и е че България вече се слави като страна на евтиния алкохолен туризъм и не особено високото качество на обслужване в част от хотелите. В Слънчев бряг започват да идват все по-ниско платежни туристи, което се отразява катастрофално на оборотите.Тодор. Д. сподели много интересна, но и тъжна случка отпреди няколко дни. Тогава в ресторанта са дошли трима руски младежи. Те са си поръчали една супа и три лъжици, след което и тримата започнали да се хранят от нея.После са поискали една бутилка бира с три малки халби и са разлели бирата по тях.Само този случай е достатъчен, за да обрисува ситуацията в по-голямата част в ресторантите от Равда до Елените. Много често пътувам между Варна и Бургас служебно. Незнам колко от вас са виждали, но комплексите все още са пълен ад - прах, мръсотия, багери, камьони, строителна смет........така, както навремето като хлапета крещяхме с брат ми в колата, когато виждахме морето, така сега си стягам раничката, слагам си шапката и друм.....в планината.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предизвестен фалит в туризма!
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Че, какво има за учудване? При положение, че черноморието заприлича на бетонен плочник и целият персонал види ли те, че си българин ти се цупи.... какво искате? Много ясно, че все по-честно ще предпочетем за същите, или малко повече пари да идем в Турция, или Гърция!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Всъщност туризма започва да се укрупнява. Сезона не е слаб, просто има бум на all inclusive почивките. Идва си туриста, настанява се в хотела и яде на корем, къпе се в басейна на хотела, пие в бара му. Не му трябва да излиза навън. Естествено големите хотели удържат на тоя натиск, а малките хотели и заведенията реват щото никой не ходи при тях. Лично аз смятам че е здравословно собствениците на ресторанти и подобни да се замислят за качеството което предлагат, защото в момента хигиената и обслужването са под всякаква критика. Отношението към клиента е на принципа ’Нали си дошъл тука да си почиваш, плащай и не се оплаквай от качеството и грамажа’. На клиента се гледа като на тъпа дойна крава. България вече няма черноморие, има бетономорие. Туристите все още са много, като брой са повече от миналата година по това време. За съжаление качеството на туристите спада с всяка година.Държавата тотално е абдикирала от бранша. Така че не е луд тоя дето яде баницата, а тоя който му я дава. Една година само да са драконовски мерките срещу играещите не по правилата и на следващата вече на 1 Май всички строежи ще са приключили.Брюксел, ела и ни глоби моля те. Докарай ни до просешка тояга, спри всякакви помощи и блокирай цялата държава. Че да се усети тоз народ какво трябва да направи.
Коментар
-
Да ти кажа честно напоследък не го вярвам. Промениха се хората. Виждам и тея дето идват след нас и ми е страшно честно казано. Де да знам, може и аз да одъртявам. Обаче преди сякаш не беше така. Имам чувството че някой умишлено го промени тоя народ, за да може всички да сме мошеници, всички да сме далавераджии, всички да си гледаме само в копанката, всички да търсим мухльото пред който да покажем бицепс.Аз тука от няколко години съм го отписал тоя народ в голяма степен. Затова и казвам че Брюксел трябва да ни шамари здраво. Е виж румънците, по зле от нас бяха, викахме им мамалигари и цигани, даже имаше слухове че искаме отделни ’писти’ за влизане в ЕС щото като сме в пакет с Румъния ни дърпали назад. Сега са по-напред от нас, като съзнание особено. Аз в Букурещ бях паркирал на една улица в центъра и по едно време отивам да си нагледам колата, веднага цъфна някакъв да ме пита какво гледам на колата. Обясних му със знаци че е моя кола, той разбра че се притеснявам да не я откраднат и гордо ми обясни че там такива неща няма и да не се притеснявам за колата. Шофьорите им може да карат свински, обаче пешеходеца е бог. Аз бях там 3 дни преди срещата на НАТО, лудница абсолютна, невероятен трафик, но вярвай ми - можех да пресичам със затворени очи без грам притеснение че някой ще ми налети. Виж ги и сърбите. Що бомби им изсипаха на главата, що земя им съдраха от държавата, 10 години се тепаха - и сега пак са пред нас. Обаче така ни свикнаха. За нас кочинката е нормална. Като излезеш навънка цъкаш с език, стряскаш се как хубаво върви колата с тяхното гориво и как е чисто. Затвориха ни очите с които можем да се погледнем отстрани. Иди в някоя от циганските ни махали, усети в устата си вкуса на отвращението и погнусата от гледката и миризмата, ей това виждат тези от ’нормалните’ държави като дойдат при нас да ни погледнат, разликата между нас и циганите ни е както между ’нормалните’ и нас. Точно така, възмути се, наостри се, изреви че не е вярно - така са те дресирали. Обаче знаеш че съм прав.
Коментар
-
Аз в нашия сладководен гьол няма да се стъпя повече.Хотелите скъпи, обслужването слабо, плажа и морето не са мръсни а са мизерни, прохоляци, бетоновози...Да фалирват, хак да им е.В Гърция, Турция, Тунис... си цар в хотела за двойно по малко пари и то без нерви. Моретата са като сълза.Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
-
ls1 написа:Да ти кажа честно напоследък не го вярвам. Промениха се хората. Виждам и тея дето идват след нас и ми е страшно честно казано. Де да знам, може и аз да одъртявам. Обаче преди сякаш не беше така. Имам чувството че някой умишлено го промени тоя народ, за да може всички да сме мошеници, всички да сме далавераджии, всички да си гледаме само в копанката, всички да търсим мухльото пред който да покажем бицепс.Аз тука от няколко години съм го отписал тоя народ в голяма степен. Затова и казвам че Брюксел трябва да ни шамари здраво. Е виж румънците, по зле от нас бяха, викахме им мамалигари и цигани, даже имаше слухове че искаме отделни ’писти’ за влизане в ЕС щото като сме в пакет с Румъния ни дърпали назад. Сега са по-напред от нас, като съзнание особено. Аз в Букурещ бях паркирал на една улица в центъра и по едно време отивам да си нагледам колата, веднага цъфна някакъв да ме пита какво гледам на колата. Обясних му със знаци че е моя кола, той разбра че се притеснявам да не я откраднат и гордо ми обясни че там такива неща няма и да не се притеснявам за колата. Шофьорите им може да карат свински, обаче пешеходеца е бог. Аз бях там 3 дни преди срещата на НАТО, лудница абсолютна, невероятен трафик, но вярвай ми - можех да пресичам със затворени очи без грам притеснение че някой ще ми налети. Виж ги и сърбите. Що бомби им изсипаха на главата, що земя им съдраха от държавата, 10 години се тепаха - и сега пак са пред нас. Обаче така ни свикнаха. За нас кочинката е нормална. Като излезеш навънка цъкаш с език, стряскаш се как хубаво върви колата с тяхното гориво и как е чисто. Затвориха ни очите с които можем да се погледнем отстрани. Иди в някоя от циганските ни махали, усети в устата си вкуса на отвращението и погнусата от гледката и миризмата, ей това виждат тези от ’нормалните’ държави като дойдат при нас да ни погледнат, разликата между нас и циганите ни е както между ’нормалните’ и нас. Точно така, възмути се, наостри се, изреви че не е вярно - така са те дресирали. Обаче знаеш че съм прав.
Коментар
-
Peho аз себе си не изключвам от предпоследното изречение. Защото си давам сметка, че всичките тея погрешни неща които съм забелязал са само 10% от това колко всъщност е страшно положението. А най-много ме е яд за това каква страхотна, невероятна страна е България. То планини, море, реки, езера, гори, поля, чешми навсякъде, всичко това концентрирано в една шепа земя. И отгоре ние, като циреи.
Коментар
-
ls1 написа:Peho аз себе си не изключвам от предпоследното изречение. Защото си давам сметка, че всичките тея погрешни неща които съм забелязал са само 10% от това колко всъщност е страшно положението. А най-много ме е яд за това каква страхотна, невероятна страна е България. То планини, море, реки, езера, гори, поля, чешми навсякъде, всичко това концентрирано в една шепа земя. И отгоре ние, като циреи.
Коментар
-
Така като гледам, явно с повечето колеги сме на едно мнение относно българското черноморие - високи цени, всеки гледа да натовари колкото се може повече без да даде почти нищо, презастроено, фрашкано до откат с хора пъплещи около хилядите нови хотели на мили люде перящи стотице милиони. А плажовете!!!! Мила родна мизерия, наслагани от любимите концесионери чадъри така, че да НЕ МОЖЕШ да не си платиш - вбесяващо изнудване, а аз иначе може би и доброволно бих си платил. Отделно и отношението на обслужващия персонал, които често са нископлатени и кисели. Вчера съобщават по новините, че цените в свестните хотели започват от 50-60-70-100 кинта. И в замяна на това получаваш всички останали неуредици!Тази година нашите ще ни водят с жената и бебето в Турция. Ами пакет от 500 кинта е за 4-звезден хотел, а 400 - за 3-звезден. И тук се включват транспорт, две хранения, застраховки и настаняване 7 нощувки. Къде в България могат да ми предложат такова нещо? Само нафтата до морето и обратно вече е 150 кинта. Абе... като искат да дават евтини пакетчета само на немски социално слаби дето ще им поръчват по 1 бира на вечер и ще платят точно 2.50 лева и ще си чакат рестото от 8 стотинкиShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар